Boka tandläkare i Stockholm

Hitta professionella tandläkare i ditt närområde snabbt och enkelt

Tandläkare Stockholm

Tandvård i Stockholm

Det finns över 1100 tandläkare i Stockholm, både privata mottagningar men också den statligt ägda Folktandvården. Vi har mottagningar för akut tandvård i Stockholm och flest mottagningar hittar du i stadsdelarna Östermalm , Vasastan , Norrmalm , Solna och Södermalm.

Du som patient, vuxen som barn, har rätt att själv välja vart ni ska vända er för tandvård i Stockholm. Antingen om ni vill vända er till en privat mottagning eller till Folktandvården. 

Det finns många bra tandläkare i Stockholm att välja mellan. Med söktjänsten Tandläkare.se hittar den bästa utifrån dina behov. Tack vare omdömen från tidigare kunder kan du enkelt hitta en bra tandläkare i Stockholm för barn eller som är van att arbeta med patienter som har tandläkarskräck. 

Behöver du en tid snabbt för akuta tandbesvär hjälper vi dig även hitta sista minuten-tider hos en akuttandläkare i Stockholm.

Välkommen att kontakta din nya tandläkare - redan idag!

Akut tandvård - nära dig, 365 dagar om året

En vanlig orsak till att söka akut tandvård i Stockholm är om man slagit ut en tand, kanske brutit av en kant eller att hela tanden här gått sönder. Det är då viktigt att träffa en akuttandläkare när olyckan är framme. 

Men det är också viktigt att söka akut vård hos tandläkare om du drabbats av akut tandvärk eller andra akuta besvär, även om du inte vet säkert vad det kan bero på. Ömt eller blödande tandkött kan vara orsakat av en infektion och bör behandlas så fort som möjligt för att minska risken för större problem och mer omfattande behandling.

Hos oss kan du hitta tandläkare i Stockholm som har öppet dygnet runt och kan hjälpa dig även på kvällar och helger. 

Gratis tandvård i Stockholm med omnejd

Alla barn och ungdomar har rätt till gratis tandvård i Sverige fram till och med 23-årsålder. 

De flesta barn går till Folktandvården för regelbundna undersökningar då de automatiskt kallas dig för sitt första tandvårdsbesök vid två till tre års ålder. Men det är få som vet att man kan skriva in sitt barn på privat mottagning och ändå få gratis tandvård. 

Folktandvården Stockholm

Tandvård som drivs i offentlig regi av landets regioner kallas för Folktandvården. I Stockholm drivs Folktandvården av Region Stockholm som består av både allmänna kliniker och specialistkliniker spridda runt om i hela Stockholmsregionen. I Stockholmsregionen finns 80 kliniker och cirka 2000 anställda. De olika klinikerna och deras kontaktinformation hittar du deras hemsida.

Till Stockholms Folktandvård brukar barn och ungdomar upp till 23-årsåldern regelbundet gå till för att få gratis tandvård. Personer äldre än 23 år bekostar sin tandvård själv. Det årliga tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet täcker dock en del av tandvårdskostnaden. Hur mycket beror på din ålder och priset för behandlingen. 

Vill du, som förälder, lista ditt barn hos Folktandvården kan du göra en anmälan.

Precis som hos en privat tandläkare i Stockholm, så kan du hos Folktandvården boka sista minuten-tider, få akut tandvård för att behandla tandvärk, skaffa tandimplantat, tandställningar och mycket annat. På deras hemsida kan du se en prislista för de olika behandlingarna och jämföra deras priser med en privat tandläkare i Stockholm.

Du kan boka en tandläkartid hos Folktandvården i Stockholm via deras hemsida.

Vad kostar ett tandläkarbesök?

Från och med 23 års ålder får du bekosta din tandvård själv men du får hjälp i form av ett årligt bidrag som kallas det allmänna tandvårdsbidraget. 

Bidraget är mellan 300 till 600 kr årligen och går att spara i upp till två år. För personer mellan 23 och 29 år samt personer över 65 år gäller 600 kronor om året. För personer mellan 30 och 64 år gäller 300 kronor årligen. 

Du använder bidraget som betalning hos din tandläkare. Det dras av direkt när du ska betala så du behöver inte lägga ut pengarna i förväg eller få ersättning senare. 

Har du behov av större ingrepp där bidraget inte räcker till kan du även ta hjälp av ett högkostnadsskydd. Det börjar gälla från det att du spenderat 3000 kronor inom loppet av ett år. 

Hitta en tandläkare i Stockholm och boka nu

Ta hjälp av Tandläkare.se för att hitta den vård du behöver, vare sig det är en tandläkare med goda omdömen eller en akuttid hos en akut tandläkare för plötslig tandvärk. Få hjälp snabbt. Hitta din tid online - redan idag!

Därefter går det snabbt och smidigt att boka en tid direkt på vår sajt. Du får en bekräftelse på telefon och mail när bokningen är klar. 

Efter ditt besök är du välkommen att lämna ett omdöme du också! Genom att lämna en rekommendation hjälper du både din tandläkare och andra personer som letar efter tandvård i ditt område. 

Med Tandläkare.se hittar du en bra tandläkare i Stockholm!