Filtrera sökresultatet

×

Hur kan vi hjälpa dig?

Hem Stockholm

Tandläkare Stockholm

Tandläkare.se är söktjänsten som hjälper dig hitta den bästa tandläkaren i Stockholm och boka tid direkt. Med hjälp av bland annat tidigare kunders omdömen och sista-minuten tider hittar du alltid det du behöver, vare sig det är akut tandvård eller en särskild behandling. 

Det finns över 1100 tandläkare i Stockholm, både privata mottagningar men också den statligt ägda Folktandvården. Flest mottagningar hittar du i stadsdelarna Östermalm , Vasastan , Norrmalm och Södermalm.

Du som patient, vuxen som barn, har rätt att själv välja vart ni ska vända er för tandvård i Stockholm. Antingen om ni vill vända er till en privat mottagning eller till Folktandvården.

Med söktjänsten Tandläkare.se hittar den bästa tandläkaren utifrån dina behov. Tack vare omdömen från tidigare kunder kan du enkelt hitta en bra tandläkare i Stockholm för barn eller som är van att arbeta med patienter som har tandläkarskräck. 

Behöver du en tid snabbt hjälper vi dig även hitta sista minuten-tider hos tandläkare akut i Stockholm.

Akut tandvård - nära dig, dygnet runt

En vanlig orsak till att söka akut tandvård i Stockholm är om man skadat sin tand, kanske brutit av en kant eller att hela tanden här gått sönder.

Men det är också viktigt att söka akut vård hos tandläkare om du känner smärta i till exempel tänder och tandkött även om du inte vet säkert vad det kan bero på. Ömt eller blödande tandkött kan vara orsakat av en infektion och bör behandlas så fort som möjligt för att minska risken för större problem och mer omfattande behandling.

Hos oss kan du hitta tandläkare i Stockholm som har öppet dygnet runt och kan hjälpa dig även på kvällar och helger. 

Gratis tandvård i Stockholm med omnejd

Alla barn och ungdomar har rätt till gratis tandvård i Sverige fram till och med 22 års ålder. Den gränsen höjs till 23 år från och med 2019. 

De flesta barn går till Folktandvården för regelbundna undersökningar då de automatiskt kallas dig för sitt första tandvårdsbesök vid två till tre års ålder. Men det är få som vet att man kan skriva in sitt barn på privat mottagning och ändå få gratis tandvård. 

Vad kostar ett tandläkarbesök?

Från och med 23 års ålder får du bekosta din tandvård själv men du får hjälp i form av ett årligt bidrag som kallas det allmänna tandvårdsbidraget. 

Bidraget är mellan 300 till 600 kr årligen och går att spara i upp till två år. För personer mellan 23 och 29 år samt personer över 65 år gäller 600 kronor om året. För personer mellan 30 och 64 år gäller 300 kronor årligen. 

Du använder bidraget som betalning hos din tandläkare. Det dras av direkt när du ska betala så du behöver inte lägga ut pengarna i förväg eller få ersättning senare. 

Har du behov av större ingrepp där bidraget inte räcker till kan du även ta hjälp av ett högkostnadsskydd. Det börjar gälla från det att du spenderat 3000 kronor inom loppet av ett år. 

Hitta en tandläkare i Stockholm och boka nu

Ta hjälp av Tandläkare.se för att hitta den vård du behöver, varesig det är en tandläkare med goda omdömen eller en tid för akut tandvård så snart som möjligt. 

Därefter går det snabbt och smidigt att boka en tid direkt på vår sajt. Du får en bekräftelse på telefon och mail när bokningen är klar. 

Efter ditt besök är du välkommen att lämna ett omdöme du också! Genom att lämna en rekommendation hjälper du både din tandläkare och andra personer som letar efter tandvård i ditt område.