Filtrera sökresultatet

×

Hur kan vi hjälpa dig?

Tandläkare - Stockholm

Hela Sverige Stockholm

Vi samlar alla tandläkare i Stockholm

I Stockholm finns över 1100 tandläkare, både privata mottagningar men också den statligt ägda Folktandvården. Flest mottagningar hittar du i stadsdelarna Östermalm , Vasastan , Norrmalm och Södermalm.

Du som patient, vuxen som barn, har rätt att själv välja vart ni ska vända er för tandvård i Stockholm. Antingen om ni vill vända er till en privat mottagning eller till Folktandvården.

Tandvård och tandhälsa i Stockholm

För Stockholms läns landsting görs varje år en tandhälsorapport som sammanställer tandhälsan hos barn och ungdomar i åldrarna 3, 7, 13 och 19 år. Tandhälsorapporten visar att tandhälsan hos barn och ungdomar i Stockholm har förbättrats under lång tid och fortsätter att stiga. De senaste åren har störst förbättring setts för 13-åringar medan det går lite långsammare för 19-åringarna.

Tandhälsorapporten visar också att Stockholms län dessutom uppnår alla mål som WHO satt upp, förutom målet för 6-åringar. En förklaring till detta är att Stockholm redovisar uppgifter hos barn som är sju år och inte sex år vilket kan ge ett sämre resultat.

Folktandvården har omkring 1,4 miljoner besök om året och tar hand om ungefär 80 procent av alla barn i Stockholmsområdet, då barn automatiskt skrivs in i Folktandvården. Men många vet inte att de kan skriva in sitt barn på en privat mottagning och ändå få gratis tandvård.

Gratis tandvård och tandvårdsbidrag i Stockholm

Alla barn och ungdomar har gratis tandvård i Sverige. Tandvårdslagen säger att gratis tandvård gäller fram till och med 19 års ålder men i 2016 beslutade Riksdagen att höja åldersgränsen. Åldersgränsen höjs i etapper, 2017 var gränsen 21 år, 2018 höjs gränsen till 22 år och 2019 höjs gränsen till och med 23 år. Det är därefter upp till de enskilda landstingen att bestämma om de vill erbjuda gratis tandvård till en ännu högre åldersgräns.

I Stockholm går gränsen för gratis tandvård till och med det år du fyller 22 år, oavsett om du vänder dig till en privat mottagning eller till Folktandvården. Efter denna ålder får du börja betala för din tandvård. Men du som vuxen har fortfarande rätt till bidrag för tandvård. Det allmänna tandvårdsbidraget ger 300 kr per år till personer mellan 22 och 29 år samt personer över 65. Personer mellan 30 och 64 får 150 kr per år. Även detta bidrag ökar från april 2018 och blir dubbelt så stort.

Bidraget får du använda som betalning hos din tandläkare. Du kan också spara ditt bidrag i upp till två år. På så sätt kan du i princip få en gratis undersökning vartannat år. Bidragssystemet är mycket lätt och din tandläkare har koll på hur mycket pengar du har och drar bort detta på din betalning. Du behöver inte tänka på detta alls.

Dessutom finns det speciella högkostnadsskydd vid dyra tandvårdsbehandlingar och särskilt tandvårdsbidrag om du har en sjukdom som påverkar din munhälsa. Högkostnadsskyddet gäller från det att du spenderat 3000 kr. Eftersom det är fri prissättning på tandvård i Sverige kan priser variera från klinik till klinik. Därför gäller högkostnadsskyddet enligt en referensprislista och du kan behöva betala en mellanskillnad om din tandläkare är speciellt dyr.

Hitta akut tandvård och boka direkt

Om du har behov av akut tandvård i Stockholm på kvällar och helger så finns det flera mottagningar och sjukhus som erbjuder detta. Oftast innebär det dock ett prispåslag på kvällar och helger på ungefär 50 procent av grundkostnaden. De flesta mottagningar tar emot dig även om du inte varit kund hos dem innan.

För dig som letar efter en prisvärd tandläkare i Stockholm kan du jämföra de olika prislistorna på vår sajt. Det finns även många tandläkare i Stockholm som erbjuder studentrabatt för dig som är student, särskilt i studenttäta stadsdelar.

Om du anser att din tandläkare är den bästa tandläkaren i Stockholm så får du mer än gärna rekommendera denna på sajten genom att skriva ett omdöme. På så sätt hjälper du både din tandläkare men även andra personer som letar efter en bra tandläkare i Stockholm.

Vi listar tandläkare i hela Sverige

Tandläkare i Borås Tandläkare i Eskilstuna Tandläkare i Falun Tandläkare i Gävle Tandläkare i Göteborg Tandläkare i Halmstad Tandläkare i Helsingborg Tandläkare i Jönköping Tandläkare i Kalmar Tandläkare i Karlskrona Tandläkare i Karlstad Tandläkare i Linköping Tandläkare i Lund Tandläkare i Malmö Tandläkare i Norrköping Tandläkare i Nyköping Tandläkare i Stockholm Tandläkare i Sundsvall Tandläkare i Södertälje Tandläkare i Umeå Tandläkare i Uppsala Tandläkare i Västerås Tandläkare i Växjö Tandläkare i Örebro