Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Tandläkare i Linköping

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Linköping
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera
 • 1
 • 2
 • 3

Vanliga frågor och svar om tandvården i Linköping

Att hitta en bra tandläkare i Linköping behöver inte vara svårt. Det finns många att välja på och vi har samlat alla på Tandläkare.se.

Vad kostar tandläkare i Linköping?

I Region Östergötland är tandvården gratis fram till det år man fyller 23 (med undantag för vissa estetiska och skönhetsrelaterade behandlingar som inte bedöms vara nödvändiga). Från och med det år man fyller 24 behöver man alltså själv betala för sin tandvård och därför kan det vara klokt att jämföra prisnivån hos olika tandläkare innan man bokar. I våra egna prisundersökningar kring tandvården i Linköping har vi sett att privata tandläkare i regel är omkring 5 – 10 % dyrare Folktandvården i Östergötland.

Referenspriset för en vanlig basundersökning (åtgärd 101) är 930 kronor i det statliga tandvårdsstödet (uppdaterat 15 januari 2023). Här kan dock prisvariationerna vara stora. Folktandvården Östergötland debiterar 1000 kr för undersökning, medan privata tandläkare i Linköping i allmänhet brukar ligga omkring 800 – 1100 kronor.

Samtliga tandläkare i Linköping som är anslutna till vår bokningstjänst på Tandläkare.se är godkända av Försäkringskassan och därmed kan du använda ditt allmänna tandvårdsbidrag på 300 eller 600 kronor på samtliga kliniker.

Finns det tandläkare i Linköping som erbjuder sista minuten-tider?

Ja, flera tandläkarkliniker i Linköping erbjuder tider till sista minuten-priser på Tandläkare.se, med möjlighet att spara upp till 50% på till exempel en undersökning. För att hitta dessa tider kan du använda vår söktjänst här på sidan.

Vilken tandläkare i Linköping är bäst?

Att bedöma om en tandläkare är bättre än en annan är egentligen en fråga för var och en att avgöra eftersom våra preferenser och krav skiljer sig åt. Det är rekommenderat att göra egen forskning och läsa omdömen från andra patienter på Tandläkare.se för att få en insikt i kvaliteten och servicen hos olika tandläkare i Linköping.

De kliniker med högst betyg och minst 20 verifierade recensioner här på Tandläkare.se är:

 • Linköpings Tandvårdscentrum med 5,0 i betyg
 • MyDentist Linköping med 4,8 i betyg
 • Vasa Tandvård i Linköping med 4,7 i betyg

Det är som sagt svårt att säga vilken tandläkare som är bättre än en annan, eftersom det är en fråga som beror på personliga åsikter och preferenser när det gäller tandvård.

Finns det tandläkare i Linköping som har öppet kvällar och helger?

I Linköping finns ett relativt gott utbud av tandvårdskliniker med generösa öppettider. Både större tandvårdskedjor som Folktandvården och MyDentist har kliniker belägna centralt i Linköping, och erbjuder förlängda öppettider på kvällar och helger. Även Royal Dental Care på Kungsgatan 20 i Linköping kan ha öppet på lördagar vid behov. Men det är viktigt att betona att öppettiderna kan variera för alla klinkierna. Tandläkare.se låter dig se tillgängligheten i realtid för olika tandläkare i Linköping, vilket gör det lätt för dig att hitta och boka en tid till exempel en kväll eller helg om du önskar.

Hur gör jag för att byta tandläkare?

Med det fria vårdvalet bestämmer du själv vilken klinik och tandläkare du vill gå till i Linköping. Det gäller även för dina barn, även om inte alla privata vårdgivare har avtal med Region Östergötland för barntandvård. Hitta en klinik här på Tandläkare.se och boka din tid online. Om du gillar din tandläkare och fortsättningsvis föredrar att bli kallad till kliniken så kan du prata med personalen på plats så tar dem hand om det praktiska åt dig.

Hur gör jag för att komma till en specialisttandläkare i Linköping?

Det beror lite på vad det gäller, men i regel brukar det krävas en remiss från din ordinarie tandläkare. En specialisttandläkare kan hjälpa patienter med mer avancerade behov än vad en allmäntandläkare ibland kan behandla. Detta är vanligt vid till exempel komplicerade fall av rotfyllningar (endodonti), bettfysiologi eller tandlossning (parodontologi).

Finns det tillgänglighetsanpassade kliniker i Linköping?

Det är av yttersta vikt att vi tar hand om vår tandhälsa för att upprätthålla en god allmänhälsa, oavsett vår fysiska förmåga. I staden Linköping finns flera tandläkarkliniker som är väl anpassade för att möta behoven hos personer med olika funktionshinder. Dessa kliniker erbjuder även specialiserad assistans för att säkerställa att du får den tandvård som är nödvändig för dig.

Om du har speciella behov eller önskemål kan du kontakta oss för att få hjälp med att hitta en passande klinik i Linköping. Dessutom kan du ha möjlighet att få ekonomiskt stöd genom ett särskilt tandvårdsbidrag om du lider av en sjukdom eller funktionsnedsättning som påverkar din munhälsa. För att ansöka om bidraget behöver du ett läkarintyg som kan utfärdas av din läkare eller vårdcentral. Tveka inte att söka stöd och råd för att ta hand om din munhälsa på bästa sätt.

Är privattandläkare i Linköping bättre?

Det är självklart upp till var och en att avgöra detta, då vi alla har olika preferenser. Men om vi tar en titt på betyg och recensioner från olika tandläkare i Linköping på Tandläkare.se, kan vi se att patienterna generellt sett är mer nöjda med privat tandvård än med Folktandvården. Faktorer som engagemang, lyhördhet och väntetider framhävs särskilt som positiva hos privata tandläkare i Linköping.

Denna koppling mellan högre kundnöjdhet och privat tandvård bekräftas också av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) från 2022, som mäter kundnöjdhet inom olika branscher i Sverige. Enligt SKI:s senaste kundnöjdhetsundersökning från 2022 uppnådde privattandvården en kundnöjdhet på 84,1 poäng, medan Folktandvården nådde 71,6 poäng.

För att få en bättre uppfattning om vilken tandvård som passar dig bäst, kan du rådfråga vänner och bekanta eller läsa recensioner om olika tandläkarkliniker i Linköping på Tandläkare.se. Oavsett vilken vårdgivare du väljer, är det viktigt att du regelbundet besöker tandläkaren för att upprätthålla en långsiktigt god munhälsa.

Andra sökte efter

Akut tandvård Linköping