Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Akut tandvård Linköping

Här kan du läsa mer om akut tandvård i Linköping samt boka en akuttid direkt online hos en akuttandläkare nära dig, dygnet runt.

Var?
Stockholm
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera

När ska man träffa en akuttandläkare?

Om du har ihållande problem med dina tänder, som till exempel tandvärk, ömhet, ilningar eller om du har råkat skada eller slagit ut en tand, är det av största vikt att du snarast kontaktar en tandläkare för akut vård. Om du är osäker kan du konsultera 1177 eller andra rådgivningstjänster. Många sjukdomstillstånd och besvär riskerar ofta att förvärras utan behandling, därför är vår rekommendation att inte tveka om ett problem väl uppstår. 

Du bör å andra sidan inte boka akut tandvård om du inte har några uppenbara besvär eller problem som kräver omedelbar vård. Du bör heller inte söka dig akut bara för att få hjälp snabbt om situationen inte kräver det. Många tandläkare i Linköping erbjuder sista minuten-tider och kan ta emot dig ändå.

Vad kostar akut tandvård i Linköping?

En akut tandläkarundersökning hos privata tandläkarkliniker i Linköping brukar kosta mellan 400 och 750 kronor. Folktandvården Östergötland tar ut en avgift på 490 kronor för samma undersökning (verifierat 28 februari 2024). Det är viktigt att notera att denna kostnad endast täcker initiala utredningar och diagnostisering av ditt akuta problem. Beroende på vilka behandlingar som bedöms nödvändiga för att hantera dina besvär kan den totala kostnaden därefter variera. 

Generellt kan du förvänta dig att betala mellan 1500 och 3000 kronor för akut tandvård, även om kostnaderna ibland kan bli högre än så. Din tandläkare kommer dock inte att påbörja någon behandling utan ditt uttryckliga samtycke. 

På Tandläkare.se kan du boka akuttid i Linköping med upp till 50 % rabatt.

Finns det jourtandläkare i Linköping som har öppet kvällar och helger?

Att hitta lediga tider för akut tandvård i Linköping är är enkelt, tack vare det breda utbudet av både privata kliniker och Folktandvården Östergötland som erbjuder jourtandvård året runt. Tandläkare.se är en utmärkt resurs där du kan hitta och boka akuttider  i realtid, tillgängligt när som helst under dygnet, året om. Efter att du har valt en tid som passar dina behov, kan du boka den online och du kommer att få en bokningsbekräftelse via både e-post och sms.

Hur går ett akut tandläkarbesök till?

Hur ett besök går till varierar ofta både beroende på den specifika situationen och vilken klinik det gäller. I stora drag kan brukar gå besöket innehålla följande moment:

 • När du anländer till kliniken behöver du registrera dig i receptionen eller via angiven incheckningsdisk. Nya patienter kan behöva fylla i en hälsodeklaration. Det är praktiskt att ha med sig legitimation och eventuella försäkringsdokument. Förbered dig på att det kan finnas en viss väntetid.
 • Nästa steg är diagnos och bedömning, där tandläkaren noggrant undersöker ditt problem genom en fysisk undersökning, tar röntgenbilder om nödvändigt, och diskuterar dina symptom med dig för att förstå orsaken till smärtan.
 • Därefter följer själva behandlingen, som kan variera beroende på vad som behövs för just ditt tillstånd. Det kan handla om allt från smärtlindring och behandling av infektioner till extraktion av en tand eller en temporär reparation av en skadad tand. Vid behov av mer omfattande behandling, kommer tandläkaren att informera dig om detta och planera för framtida åtgärder.
 • Efter behandlingen kommer du att få detaljerad information om egenvård och eventuell uppföljning. Tveka inte att ställa ytterligare frågor om något är oklart och se till att du vet vem du ska kontakta vid eventuella komplikationer eller om du behöver boka en uppföljningstid.

Bra att känna till om akuttandvård i Linköping

När det uppstår ett akut tandvårdsbehov i Linköping har du rätt att söka dig till vilken klinik som helst, vare sig det rör sig en privat klinik eller en klinik som tillhör Folktandvården i Östergötland. Det spelar alltså ingen roll om du tidigare varit patient hos dem eller finns med i deras journaler; du har rätt till vård oavsett.
Dessutom ingår akut tandvård under det statliga tandvårdsstödet. Detta innebär att du kan använda ditt tillgängliga tandvårdsbidrag för att betala för behandlingen. Vidare kan en del av kostnaderna för akut tandvård reduceras genom högkostnadsskyddet, vilket gör att ekonomiskt stöd är tillgängligt för att hjälpa till att täcka utgifterna för din nödvändiga tandvård. Detta förutsätter dock att kliniken är ansluten till Förskäkringskassan, vilket alla bokningsbara kliniker på Tandläkare.se är.

Andra sökte efter

Tandläkare Linköping