Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Akut tandvård Linköping

Här kan du läsa mer om akut tandvård i Linköping samt boka en akuttid direkt online hos en akuttandläkare nära dig, dygnet runt.

Var?
Stockholm
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
EE7A7C3C-CCB3-4029-8768-159E52AD66E4@3x
Tider
Tider
Kliniker
Kliniker
Karta
Karta
sort-iconSortera
sort-iconSortera

Tandläkare.se – En söktjänst för akut tandvård i Linköping

Vill du hitta en bra akuttandläkare i Linköping och se vilka akutmottagningar som finns i din närhet? Då har du kommit rätt. Tandläkare.se är en enkel men kraftfull söktjänst som guidar dig, dygnet runt, till den bästa tandvården nära dig. Genom att söka vilken stad du vill hitta akuttider i, samt välja behandling, kommer alla alternativa akutmottagningar komma upp i resultatlistan. Du får även en bra överblick över respektive kliniks omdömen och betyg för att kunna välja den bästa tandläkaren för just dig. Det går även bra att ringa oss på telefonnummer: 010-405 20 99

Man med tandvärk

När behövs akut tandvård?

Är du osäker på när du ska uppsöka akut tandvård är det bland annat vid nedanstående symptom:

 • Akut tandvärk eller smärta i käkarna
 • Infektion med svullnad, rodnad eller feber kan det vara ett tecken på en infektion i munnen som kräver omedelbar tandläkarvård.
 • Tandfraktur eller tandskada
 • Tandköttsblödning: Om du upplever att ditt tandkött blöder kan det vara ett tecken på en allvarlig infektion
 • Kraftiga ilningar

Behandlingar som jourtandläkare inte erbjuder

Jourtandläkare erbjuder vanligtvis inte:

 • Komplicerade tandregleringar
 • Kirurgiska ingrepp, såsom tandimplantat
 • Orthodontisk behandling, såsom behandling med tandställning eller tandreglering
 • Protesbehandling, som fasta eller löstagbara tandproteser
 • Estetisk tandvård, såsom tandblekning eller fyllningar med kosmetiska material
 • Käkkirurgi, som tandutdragningar

Det är viktigt att notera att detta kan variera beroende på tandläkaren och dennes kompetens.

Akut tandvård på helgen i Linköping

Kanske vaknar du upp en lördag eller söndag med kraftig tandvärk eller en infektion i munnen? Då finns det flera tandläkarmottagningar som erbjuder akut tandvård i Linköping, både kvällar och helger.

Akuttandläkare i Linköping för barn

Även barn kan få problem med tänderna. Trots noggrannhet med regelbunden tandborstning med fluortandkräm. Inte helt ovanligt att det sker olyckor i samband med någon lek. Om en mjölktand skadas eller slås ut bör man omedelbart kontakta en tandläkare för att få råd om vad man ska göra. Det är viktigt att behandla en skadad eller saknad mjölktand så snart som möjligt, eftersom det kan påverka utvecklingen av permanenta tänder. I Linköping finns det flera akutmottagningar för barn som behöver akut tandvård.

Är du rädd för tandläkaren?

Blir du oro och ångest inför att ens boka en tandläkartid på grund av att du lider av tandvårdsrädsla? Då kanske vi kan lugna dig med att det finns många erfarna tandläkare med hög kompetens som är vana vid att patienter upplever obehag. De vill gärna hjälpa dig på alla sätt de kan.

Tandläkaren kan ibland föreslå lustgas eller sedativa läkemedel (lugnande) innan behandlingen. Det är för att du inte ska känna någon oro, stress eller ängslan inför den.

Lokalanestesi (lokalbedövning) kan även användas för att utföra en smärtfri tandvårdsbehandling. Bedövningen gör så att du inte har ont under behandlingen. Men ibland kan du behöva ta Paracetamol, smärtstillande läkemedel, som Ibuprofen eller Alvedon efter exempelvis ett ingrepp. För de mest rädda patienterna kan behandling under narkos erbjudas.

Hitta till akuttandläkare i Linköping

Det finns flera akutmottagnigar centralt i Linköping. Exempelvis ligger både “Linköpings Tandvårdscentrum” och “MyDentist” på Sankt Larsgatan. Följande bussar har rutter som passerar nära Sankt Larsgatan, busslinje: 10, 14, 17, 523, 543 och 6. Kommer du med tåg (Östgötapendeln) går du av på Linköpings Centralstation och tar en kort promenad därifrån. Likaså om du ska till “Royal Dental Care” på Kungsgatan 20.

Akut tandvård hos Folktandvården i Linköping

Folktandvården har ungefär 40 kliniker i hela Östergötland som ger tandvård. De erbjuder en komplett tandvård för barn, ungdomar och vuxna i länet. I Linköping finns bland annat “Folktandvården Jourkliniken” som kan behandla dig vid akuta besvär. Du kan även få akut tandvård hos en privat tandläkare.

Andra sökte efter

Estetisk tandvård Linköping