Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Akut tandvård

Har du drabbats av akut tandvärk? Eller slagit ut en tand och snabbt behöver vård? Det kan finnas många anledningar till att du behöver söka akut tandvård. Oavsett anledning är det viktigt att du inte väntar för länge med att söka vård även om du inte vet säkert vad det kan bero på. Om du väntar för länge förvärras oftast skadan och det kan bli ännu mer omfattande åtgärder. Så se till att boka en akuttid så snart som möjligt via oss!

Så här bokar du akut tandvård via oss

Det finns många jourtandläkare som har öppet på kvällar och helger och många erbjuder sista- minuten tider. Hos oss kan du hitta tandläkare i din stad, som har öppet dygnet runt och kan hjälpa dig även på kvällar och helger. Här hittar du även sista minuten-tider hos en akuttandläkare.

Du söker lättast genom att skriva in en stad eller ett område eller rentav skriva in adressen dit du vill gå direkt i sökfältet. Om du hellre föredrar att söka via karta finns det också en sådan du kan använda.

Följ dessa steg när du ska boka akut tandvård:

 • Sök på din ort/stad i sökfältet och bocka i “Akuttider”. Då visas akuttider i en lista hos tandläkare i ditt område. Där kan du klicka på boknings-knappen för att boka en tid.
 • Eller sök via kartor och markera ditt område så visas akuttider i ditt område.
 • Eller sök på en specifik klinik i sökfältet och fyll i deras formulär, så kontaktar kliniken dig inom kort.
 • Eller chatta med oss så kan vi boka en akuttid till dig.
 • Eller ring så kan vi boka en akuttid till dig, Tel: 010-108 87 36.

Akut tandvård för vuxna

En vanlig orsak till att söka akut tandvård för vuxna är om man slagit ut en tand, kanske brutit av en kant eller att hela tanden gått sönder.

Det är också vanligt för vuxna att söka akut tandvård om de har drabbats av tandvärk eller andra akuta besvär.

Blödande tandkött som är ömt kan vara orsakat av en infektion. Om det inte behandlas kan det leda till tandlossning.

Därför bör akuta besvär behandlas så fort som möjligt för att minska risken för större problem och kostsamma åtgärder.

Akut tandvård för barn

Det är vanligt att tänder slås ut eller skadas i olyckor, speciellt hos barn som idrottar eller leker.

Tänderna ska alltid undersökas av en tandläkare efter en olycka, oavsett om det är mjölktänder eller permanenta tänder som har skadats.

Om en permanent tand slås ut är det viktigt att förvara den rätt innan besöket hos tandläkaren.

En tand som har lossnat kan nämligen sättas tillbaka om du förvarar den rätt. Läs mer här om hur du förvarar en utslagen barn tand.

Akutbesök – Steg för steg

Tandläkaren fokuserar på skadan/problemet som är mest akut. Därefter ställs en diagnos. Tandläkaren bedömer sedan hur omfattande behandling  som behövs.

Det är alltid svårt att veta exakt hur lång tid som kan behövas för att kunna göra en permanent lösning, oftast görs en provisoriskt lösning under din akuttid.

Därefter får du och din tandläkare boka in en ny tid för att göra en permanent lösning för att titta vidare på delar som:

 • Vilken skada som har skett och är mest akut
 • Ställa en diagnos
 • Vilken behandling som behövs
 • Provisorisk lösning
 • Eventuellt återbesök

Priser & Kostnader

I Sverige gäller fri prissättning på all tandvård. I regel brukar akuttandläkare, på vardagar efter klockan 19 samt under helger och kvällar, ha ett prispåslag med 50 procent.

Ett akutbesök med helgtaxa kostar runt 1500 kronor men varierar beroende på vilken behandling som behövs göras.

Många privata tandkliniker erbjuder akut tandvård utan prispåslag. Många erbjuder dessutom sista minuten-tider som brukar vara rabatterade.

Vid akut tandvård kan du få ekonomisk hjälp av olika tandvårdsbidrag.

Akut tandvård i din stad

Vi har över 70 000 kliniker som är anslutna till Tandläkare.se, vilket betyder att du kan boka en akuttandläkare i stort sett var du än befinner dig. Du kan snabbt och enkelt hitta akuttider genom att söka på ditt område. Se nedan de områden där vi har flest kliniker:

Stockholm
Göteborg
Uppsala
Malmö
Sundbyberg
Nacka

Var fjärde minut bokar någon tid via Tandläkare.se

Tandläkare.se är Sveriges största söktjänst för att hitta, jämföra och boka tandläkare. Med över 160 anslutna kliniker finns det alltid en ledig tid nära dig.

 • Barrel

  Alltid bästa pris

 • Cloud

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • Out

  Kostnadsfri avbokning

CloseIcon

Svar på vanliga frågor om akut tandvård

 • Vad är akut tandvård?

  PlusIcon
  Det är tandvård som behandlar akuta besvär såsom plötslig tandvärk eller en utslagen tand. Då fokuserar tandläkaren på att åtgärda den akuta åkomman och inte på övriga tänder.
 • Vad gör jag om jag har sjukdomssymtom men behöver akut tandvård?

  PlusIcon
  När du besöker en tandläkare ska du i regel vara symtomfri men om du skulle råka ha förkylningssymtom och får akuta besvär ska du: - Kontakta din ordinarie tandläkare och rådfråga vart du kan vända dig. - Har du ingen ordinarie kan du fylla i vårt formulär och ställa din fråga till en akuttandläkare i ditt område.
 • Vad kostar en akut tandvårdstid?

  PlusIcon
  Hos de flesta kostar ett akutbesök under dagtid fram till klockan 19 samma som för vanliga tider. Efter klockan 19 på vardagar och under helger har vissa kliniker ett prispåslag med cirka 50 procent. Ett akutbesök kostar då runt 1500 kronor för själva undersökningen. Behövs mer omfattande åtgärder tillkommer kostnad för det, beroende på vilken behandling som behövs. Det finns dock många privata kliniker som inte har helgtaxa och då kostar ett akutbesök som ett vanligt besök, mellan 600-900 kronor.