Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Akut tandvård i Stockholm

Här samlar vi lediga akuttider i Stockholm från över 40 kliniker som du kan boka direkt online. Du hittar även praktiskt information om akut tandvård i Stockholm och vad du bör tänka på inför ditt besök.

Var?
Stockholm
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera

När ska man boka en akuttid?

Det kan finnas flera skäl att uppsöka akut tandvård. Oftast handlar om tandvärk eller ilningar som inte försvinner, men kan även innefatta olyckor och trauma mot tänderna. Huruvida en situation är akut eller ej bedömer du bäst själv. Vår rekommendation är att inte tveka om du misstänker att du är i behov av akut tandvård, då många tillstånd och besvär riskerar att förvärras om det inte behandlas snabbt.

Om det bara vara länge sedan du var hos tandläkaren utan några särskilda besvär, eller är nyinflyttad och behöver en ny tandläkare i Stockholm, bör du istället boka en basundersökning för att kontrollera hela munhälsan.

Som tumregel bör du alltid boka en tid för akut tandvård om du har eller påträffar:

 • Kraftig eller ihållande tandvärk
 • Svullnad eller påtaglig ömhet
 • Skadade eller utslagna tänder
 • En fyllning eller lagning som gått sönder
 • Hel eller delvis trasig krona

Vad kostar akut tandvård i Stockholm?

Hos privata vårdgivare i Stockholm kostar en akuttid i regel mellan 450 och 800 kronor. Motsvarande behandling hos Folktandvården Stockholm kostar 505 kronor, verifierat den 21 februari 2024.

Beroende på problemets natur och de åtgärder som krävs för att behandla eller lindra ett besvär kan kostnaderna därefter variera avsevärt. Vanligtvis kan patienten förvänta sig en total kostnad mellan 1500 och 3500 kronor för ett akutbesök i Stockholm, även om det i vissa fall kan bli högre, till exempel om en tand måste rotfyllas.

Observera att det kan förekomma ett prispåslag på kvällar och helger. Folktandvården Stockholm lägger till exempel på 50 % på priset på helgdagar samt efter kl 19:00 på vardagar. Det finns privata kliniker som har en så kallad flat-rate, det vill säga samma pris oavsett tidpunkt. Det kan du hitta hos till exempel Aqua Dental och Fruängen Dental.

På Tandläkare.se kan du hitta flera anslutna kliniker som erbjuder akuttider med upp till 50 % rabatt. Priserna ser du i vår söktjänst.

Finns det akuttandläkare i Stockholm som har öppet kvällar och helger?

Många av de större tandvårdskedjorna i Stockhom erbjuder akuttandvård 365 dagar om året med generösa öppettider. På Tandläkare.se kan du se lediga akuttider i Stockholm i realtid och ta del av tillgängligheten även kvällar och helger. När du har hittat en tid som passar dig kan du boka den snabbt och enkelt online. Därefter skickar vi en bekräftelse med summering av dina bokningsdetaljer.

Vad kan jag förvänta mig vid ett akutbesök?

Hur ett besök går till kan variera beroende på den specifika omständigheten och vilken tandläkare det är som hjälper dig. Primärt syftar besöket till att diagnostisera och smärtlindra ett särskilt besvär. Det kan ibland innebära att man endast erbjuder en provisorisk lösning för att lindra det mest akuta obehaget och bokar in en tid för uppföljning någon eller några dagar därpå. Här är några generella steg som brukar förekomma:

 • Ankomstregistrering: Vid ankomst till kliniken kan du att ombes att checka in i reception och fylla i ett formulär med hälsorelateroad information. Kom ihåg att ta med giltig legitimation. Var beredd på att komma att förekomma lite väntetid.
 • Diagnos och bedömning: När det är din tur kommer tandläkaren undersöka dina symptom och den bakomliggande orsaken till smärta eller obehag. Detta kan omfatta både fysisk undersökning och diagnostiska tester såsom röntgen, samt en diskussion om din hälsostatus och symptom.
 • Behandling: Vilken behandling som tillämpas beror på situationen. Detta kan innebära åtgärder för att minska smärta, hantera en infektion, extrahera en tand eller ge en temporär lösning för en skadad tand. Vid behov av mer komplex behandling kommer en framtida behandlingsplan att upprättas, vilken kan inkludera åtgärder som rotfyllning.
 • Information och rådgivning: Efter din behandling får du detaljerad information om hur du ska ta hand om det behandlade området samt specifika instruktioner för eftervården. Rådgivning kring eventuell ytterligare behandling som kan vara nödvändig erbjuds också. Tveka inte att ställa ytterligare frågor om något känns oklart och försäkra dig om vem du ska kontakta för eventuella komplikationer eller för att boka ett uppföljningsbesök.

Bra att känna till om akuttandvård i Stockholm

I akuta lägen kan du vända dig till valfri klinik i Stockholm, oavsett om den är privat eller en del av Folktandvården. Du behöver inte vara en befintlig patient eller finnas med i deras journalsystem för att du ska kunna få vård.

Akut tandvård omfattas även av det statliga tandvårdsstödet, vilket innebär att du kan betala din behandling med innestående tandvårdsbidrag samt att kostnaderna delvis kan komma att täckas av högkostnadsskyddet

Andra sökte efter

Tandläkare Stockholm