Tandläkare

Stäng 
CloseIcon

Hitta och boka tandläkare i Malmö

  • CheckMark

    Alltid bästa pris

  • CheckMark

    Kvalitetsgranskade tandläkare

  • CheckMark

    Kostnadsfri avbokning

Var?
Malmö
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
EE7A7C3C-CCB3-4029-8768-159E52AD66E4@3x
TiderTider
KlinikerKliniker
KartaKarta
sort-icon
Sortera
sort-icon
Sortera

Boka tandläkare i Malmö

Tandläkare Malmö

Det finns över 180 tandläkare i Malmö att välja mellan. Både på privata mottagningar och hos det offentliga Folktandvården. Flest mottagningar hittar du i områdena Malmö Centrum, Lugnet och Triangeln.

En av anledningarna till att många barn och ungdomar går till Folktandvården kan bero på att man automatiskt skrivs in i Folktandvården som barn. För många är det av bekvämlighet man stannar kvar som vuxen. Dessutom är det få som känner till att man enkelt kan byta till privat tandläkare, vuxen som barn, utan att det skiljer sig särskilt i pris.

Den största aktören inom tandvård i Malmö är Folktandvården Skåne. Det är också det företag som är ägt av staten. Enligt statistik från Folktandvården själva så besöker 80 procent av alla barn och ungdomar Folktandvården Skåne och totalt har de över en miljon besök varje år i länet.

Via Tandläkare.se får du hjälp att hitta den bästa tandläkaren i ditt område, baserat på omdömen, pris och lediga tider!

Folktandvården Malmö

I Sverige kallas tandvård som drivs i offentlig regi av landets regioner för Folktandvården. I Malmö drivs Folktandvården av Region Skåne och består av allmänna kliniker och specialistkliniker spridda runt om i hela Skåneregionen.

Barn och ungdomar upp till 23-årsåldern brukar regelbundet gå till Folktandvården i Skåne för att få gratis tandvård. Personer över 23 år bekostar tandvården själva upp till högkostnadsskyddet. 

Hos Folktandvården i Malmö kan du tid för en basundersökning, sista minuten-tider, få akut tandvård, skaffa tandimplantat, tandreglering med mera. På deras hemsida kan du se en prislista för de olika behandlingarna och jämföra deras priser med en privat klinik i Malmö.

Gratis tandvård i Malmö

För barn och ungdomar är tandvård gratis i Sverige, upp till och med 23-årsålder. Detta gäller både på Folktandvården och hos en privat tandläkare. Det är upp till varje person själv att välja om man vill gå till Folktandvården eller en privat mottagning.

Det är dock bra att veta att inte nödvändigtvis alla ingrepp som en tandläkare kan göra, är gratis för barn. För en tandställning till exempel, kan det krävas att ingreppet verkligen behövs för att förbättra funktion snarare än att man vill ha det enbart för att göra tänderna lite snyggare.

Vanliga priser hos tandläkare

I vuxen ålder får du betala för tandvård själv. Det är lämpligt att gå till tandläkare eller tandhygienist en gång om året eller vart annat år.

För att hjälpa dig bekosta regelbundna grundundersökningar finns det allmänna tandvårdsbidraget. Det ger mellan 300 till 600 kronor per år beroende på din ålder och går att spara i upp till två år. Alltså får du mellan 600 och 1200 kr att spendera på tandvård vartannat år. Det brukar räcka för en regelbunden grundundersökning men eftersom det råder fri prissättning i Sverige kan vissa privata tandläkare i Malmö kosta mer.

Akut tandvård i Malmö

Tandläkare.se är rätt plats för dig som behöver akut tandvård. Oavsett dina behov, om du till exempel behöver akut tandläkare på Bergsgatan i Malmö eller behöver en akut tandläkare en söndag, hittar du det här. Skulle du vara i behov av en tandläkare på kvällen? Med Tandläkare.se kan du hitta jourtandläkare i Malmö.

Du kan söka via kartor för att hitta en tandläkare nära dig eller skriva in ett område eller adress direkt i sökfältet. Är det ont om tid är nog sista minuten-tider bättre för dig. Där hittar du oftast en ledig tid samma dag, ibland redan inom en timme.

Om du redan har en tandläkare du vänder dig till för dina regelbundna grundundersökningar är det bäst att kontakta dem även vid akuta behov för att höra om de kan hjälpa dig. Detta för att de känner till din tandvårdshistorik. Däremot är det ovanligt att mottagningar har öppet på kvällar och helger om de inte har särskild jourpersonal eller är en akutklinik. Sök på Tandläkare.se!

Sök, jämför, boka en tandläkare i Malmö

På Tandläkare.se hjälper vi dig inte bara hitta en tandläkare nära dig, du kan även läsa recensioner från tidigare kunder. Det är nästan som att få en bra rekommendation från en vän! Dessutom kan du jämföra priser för olika behandlingar eller undersökningar och se när kliniken har tillgängliga tider för dig.

När du hittat en tid som passar dig går det snabbt och smidigt att boka direkt på Tandläkare.se. Efter ditt tandläkarbesök, kom ihåg att återvända till Tandläkare.se och lämna en recension du också!