Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Tandläkare i Malmö

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Malmö
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Vanliga frågor och svar om tandvården i Malmö

Det finns över 180 tandläkare i Malmö att välja mellan. Både på privata mottagningar och hos det offentliga Folktandvården.

Vad kostar tandläkare i Malmö?

Folktandvården Skåne debiterar 935 kronor för en basundersökning medan privata kliniker i allmänhet debiterar mellan 850 och 1050 kronor, även om det finns avvikelser från denna prisbild. Som ett riktmärke är referenspriset för en basundersökning (åtgärd 101) 935 kronor inom det statliga tandvårdsstödet (uppdaterat 15 januari 2023). I allmänhet är privattandvården omkring 10 % dyrare än den offentliga tandvården.

I Region Skåne erbjuds gratis tandvård till personer fram till och med det år de fyller 23 år. Tandvården täcker en rad undersökningar och behandlingar, oavsett om man går till Folktandvården eller en privat klinik. När man passerar åldersgränsen ansvarar man själv för att betala för sin tandvård och priserna varierar beroende på klinik. Det kan därför vara fördelaktigt att jämföra priser innan man bokar en tid.

Alla kliniker som är anslutna till Tandläkare.se är också anslutna till Försäkringskassan, vilket betyder att man kan använda sitt årliga tandvårdsbidrag på 300 eller 600 kronor hos dem.

Finns det tandläkare i Malmö som erbjuder sista minuten-tider?

I Malmö finns det många tandläkarkliniker som är kopplade till Tandläkare.se. De flesta av dessa kliniker erbjuder rabatterade priser och möjligheten att boka sista minuten-tider. Vissa erbjuder upp till 50% rabatt på exempelvis en basundersökning. För att hitta tandläkare som erbjuder sista minuten-tider nära dig kan du använda av vår sökfunktion ovanför.

Vilken tandläkare i Malmö är bäst?

De tandläkare i Malmö som har högst betyg, med minst 30 omdömen, på Tandläkare.se är:

 • Tandläkare Alexander Aizenberg med 5,0 i betyg
 • Dentry Tandvård med 5,0 i betyg
 • Malmö Tandläkarcenter med 4,9 i betyg
 • Aqua Dental Malmö med 4,8 i betyg
 • MyDentist Malmö med 4,8 i betyg

Kom ihåg att valet av tandläkare är en personlig fråga och vi alla har olika preferenser. Gör din egen research och läs omdömen om olika kliniker i Malmö här på Tandläkare.se för att bilda din egna uppfattning.

Finns det tandläkare i Malmö som har öppet kvällar och helger?

Ja, det finns flera tandläkare i Malmö som har öppet på kvällar och helger. Det är framför allt de stora kedjorna som Aqua Dental, MyDentist och Folktandvården som har generösa öppettider. Detta kan dock variera beroende på årstid, så det bästa är att undersöka vilka kliniker som har öppet vid tidpunkten du behöver tandvård. Tandläkare.se gör det enkelt för dig att se tillgängligheten i realtid hos olika tandläkare i Malmö med möjlighet att boka din tid direkt online.

Hur gör jag för att byta tandläkare?

I Region Skåne bestämmer du själv vilken mottagning och tandläkare du vill gå till. Det är viktigt att du känner dig trygg med din vårdgivare. Om du vill lista dig på en ny klinik rekommenderar vi dig att boka din tid online här på Tandläkare.se och sedan pratar med kliniken på plats om du tycker att allt känns bra. Då har du även möjlighet att be om kallelser för framtida besök.

Finns det tandläkare i Malmö som kan erbjuda tid samma dag?

Det finns flertalet kliniker i Malmö som kan ta emot dig med kort varsel om så behövs. En enkel och smidig metod för att hitta en klinik som kan ta emot dig så snart som möjligt är att använda vår söktjänst. Bland de tandläkarkliniker som har hög tillgänglighet i Malmö kan nämnas MyDentist och Malmö Tandläkarcenter.

Hur gör jag för att komma till en specialisttandläkare i Malmö?

I Malmö krävs det vanligtvis en remiss från din ordinarie tandläkare för att boka tid hos en specialisttandläkare. Detta beror på att specialisttandläkare har genomgått omfattande utbildning för att behandla specifika problem som ofta kräver en högre grad av expertis och erfarenhet. Om du har särskilda önskemål om en specifik klinik eller tandläkare att bli remitterad till kan du informera din behandlare om detta.

Malmö erbjuder ett omfattande utbud av specialisttandvård, var och en med olika väntetider. Utöver Folktandvårdens specialisttandvård tillhandahåller Malmö universitet regionens bredaste utbud av specialisttandvård för både vuxna och barn. Dessutom finns det många privatägda nischkliniker som specialiserar sig på olika odontologiska områden som ortodonti, parodontologi, endodonti, käkkirurgi och oral protetik.

Finns det tillgänglighetsanpassade kliniker i Malmö?

I Malmö finns det flera kliniker som är tillgänglighetsanpassade och som erbjuder särskild assistans för att du ska få den tandvård du behöver. Om du har specifika önskemål eller behov är du välkommen kontakta oss för att få hjälp att hitta den klinik som passar just dig. Tandvård är en avgörande faktor för att upprätthålla en god hälsa, oavsett om man har funktionshinder eller rörelsehinder.

Andra sökte efter

Akut tandvård Malmö