Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Tandläkare i Stockholm

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Stockholm
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 20

Vanliga frågor och svar om tandvården i Stockholm

Det finns över 1100 tandläkare i Stockholm, både privata mottagningar och statligt ägda Folktandvården. Tandläkare.se hjälper dig att hitta den bästa tandläkaren till det bästa priset, på en tid och plats som passar dig. Här kan du enkelt jämföra betyg, omdömen och priser samt boka din tid direkt online. Nedan har vi samlat vanliga frågor och svar om tandvården och olika tandläkare i Stockholm för att ge dig all information du behöver.

Vad kostar tandläkare i Stockholm?

Hos Folktandvården i Stockholm kostar till exempel en basundersökning 980 kronor, medan privata kliniker i regel ligger i prisspannet 850 till 1100 kronor. Referenspriset för en basundersökning (åtgärd 101) i det statliga tandvårdsstödet uppgår till 935 kronor (uppdaterad 15 januari 2023). I allmänhet brukar privattandläkare i Stockholm vara cirka 10 % dyrare än den offentliga tandvården.

I Region Stockholm är tandvård gratis fram till och med det år man fyller 23 år och omfattar de flesta undersökningar och behandlingar, oavsett om man går till en privat klinik eller till Folktandvården. Därefter behöver man bekosta tandvården själv och priset varierar mellan olika kliniker. Det är därför fördelaktigt att jämföra priser hos olika innan du bokar.

Alla kliniker som är kopplade till Tandläkare.se är även anslutna till Försäkringskassan, vilket innebär att du kan nyttja ditt årliga tandvårdsbidrag på 300 eller 600 kr.

Vilken tandläkare i Stockholm är bäst?

De tandläkare i Stockholm som har högst betyg, med minst 50 omdömen, på Tandläkare.se är:

Det är dock viktigt att betona att bedömning om en tandläkare är bättre än en annan är en högst personlig fråga, eftersom kvalitet, service och bemötande i hög grad påverkas av personkemi och individuella preferenser. Men utifrån andra patienters erfarenheter och omdömen kan man bilda sig uppfattning om klinikerna och vilka man tror passar en bra.

Finns det tandläkare i Stockholm som erbjuder sista minuten-tider?

Ja, klinikerna i Stockholm som är anslutna till Tandläkare.se erbjuder rabatterade priser och sista minuten-tider, med upp till 50 % rabatt på till exempel en basundersökning. Använd söktjänsten ovan för att hitta tandläkare nära dig med sista minuten-tider nära dig.

Finns det tandläkare i Stockholm som har öppet kvällar och helger?

Det finns flera kliniker i Stockholm som håller öppet utanför traditionella kontorstider. Aqua Dental Stockholm Centralstation har till exempel generösa öppettider 365 dagar om året. Även Dr Dental vid Odenplan i Stockholm håller öppet på kvällar och helger.

Hur gör jag för att byta tandläkare?

Boka din tid online på Tandläkare.se och prata med kliniken på plats om du önskar att bli kallad till dit fortsättningsvis så hjälper de dig. Det är fritt vårdval i Region Stockholm, vilket innebär att det är upp till dig själv att bestämma vart du helst vill gå. Detta gäller även för ditt barn.

Hur gör jag för att komma till en specialisttandläkare i Stockholm?

För att träffa en specialisttandläkare i Stockholm brukar det vanligtvis krävas en remiss från din allmäntandläkare. Det beror på att specialisttandläkare är utbildade för att behandla specifika odontologiska problem som kräver en högre grad av expertis och erfarenhet än vad en allmäntandläkare i regel har. Om du har specifika önskemål om klinik eller tandläkare att bli remitterad till kan du meddela detta till din behandlare.

I Stockholm finns det ett brett utbud av specialisttandvård med olika lång väntetid. Eastmaninstiutet är Folktandvården Stockholms specialistklinik med flera olika avdelningar för både vuxna och barn. På den privata sidan finns det många nischade specialistkliniker inom specifika odontologiska områden som till exempel ortodonti, endodonti, käkkirurgi och oral protetik. Även de större privata kedjorna har egna specialistkliniker.

Finns det tillgänglighetsanpassade kliniker i Stockholm?

Det finns flera kliniker i Stockholm med tillgänglighetsanpassning och särskild assistans. Kontakta oss om du har specifika önskemål eller behov så hjälper vi dig att hitta en klinik som passar dig. Tandvård är en grundläggande del av hälsan och det är viktigt att alla har tillgång till god vård, oavsett funktionshinder eller rörelsehinder.

Om du har försämrad munhälsa på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning finns det även olika former av ekonomiskt stöd att få, bland annat genom ett särskilt tandvårdsbidrag. Prata med din läkare eller vårdcentral för att få ett läkarintyg för särskild tandvårdsbidrag.

Är privattandläkare i Stockholm bättre?

Generellt sett brukar den privata tandvården vara mer uppskattad än den som erbjuds av Folktandvården. I svenskt kvalitetsindex från 2022, som mäter kundnöjdhet på en skala upp till 100, uppnådde privattandvården 84,1 poäng medan motsvarande siffra för Folktandvården uppgick till 71,6.

Detta återspeglas även bland de omdömen som lämnas på Tandläkare.se för den privata respektive offentliga tandvården i Stockholm. Det är framför allt inom engagemang, lyhördhet, tillgänglighet och väntetider som privattandvården i Stockholm presterar väldigt bra i förhållande till Folktandvården.

Andra sökte efter

Akut tandvård Stockholm