Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Tandläkare i Bandhagen

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Bandhagen
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 18

Tandläkare Bandhagen

Om du bor i Bandhagen eller framförallt, om du precis flyttat dit, kanske du är på jakt efter den bästa tandläkaren i ditt närområde. Via vår söktjänst kan du snabbt hitta till exempel en tandläkare i Bandhagen centrum eller på en specifik adress som Bandhagsplan.

Bandhagen och Högdalen var förr samma stadsdel men är nu två mindre förorter. Om du bor i Bandhagen är den närmaste Folktandvården i Högdalen. Men det finns gott om privata tandläkare runt hörnet från dig.

Hos oss kan du dessutom jämföra priser hos olika tandläkare samt läsa omdömen från tidigare kunder, så du känner dig trygg att du väljer rätt klinik.

Akut tandvård i Bandhagen 

Den vanligaste orsaken till att söka akut tandvård är att man varit med om en olycka som lett till skada på en tand. I första hand ska du kontakta din vanliga tandläkare för att se om de har möjlighet att hjälpa dig. Är det en oläglig tid kan du ta hjälp av Tandläkare.se för att hitta akuttid eller en tandläkare i Bandhagen som har öppet sent på kvällar och helger. 

Medan du väntar på att komma till tandläkaren finns det några saker du kan göra själv med en utslagen eller skadad tand. Har tanden helt lossnat ska du i första hand försöka sätta tillbaka den där den satt i munnen. Går den inte att sätta tillbaka ska du göra en av följande saker (listade i ordning bäst alternativ först):

1. Lägg tanden i ett glas mjölk

2. Lägg tanden under tungan

3. Lägg tanden i ett glas koksaltlösning

Barn ska inte sätta tillbaka en lossnad mjölktand i munnen men de kan ta med tanden i lite papper till tandläkare. 

Vad kostar tandläkare i Bandhagen?

På grund av tandläkarnas rätt till fri prissättning i Sverige kan kostnaden för tandvård variera från klinik till klinik, till exempel bland privata tandläkare i Bandhagen. Hos Folktandvården varierar priserna inte inom samma landsting eller region men snarare mellan olika landstingen och olika regioner. 

Det är också bra att veta att akuttider hos en tandläkare oftast kostar mer. Särskilt om det är jourtid. Hos Tandläkare.se kan du däremot hitta tandläkare som har öppet på kvällar och helger och inte tar extra betalt för det. 

Innan du blir behandlad har du rätt att få en prisbild av din tandläkare. Det går inte alltid för tandläkaren att förutse exakt vad behandlingen kommer kosta innan man börjar men du ska då i alla fall få en uppskattning. 

Gratis tandvård nära dig

I Sverige har barn och ungdomar fri tandvård fram till och med det år de fyller 22. Därefter kan man få hjälp av olika tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd från 23 års ålder.

Det krävs att din tandläkare och tandhygienist är anslutna till Försäkringskassan för att du ska få statligt stöd för din tandvård men det är skönt att veta att i princip alla tandkliniker är det. Det finns också några behandlingar som inte ingår i Högkostnadsskyddet eller som du inte kan betala för med hjälp av tandvårdsbidrag. Din tandläkare måste dock berätta för dig om detta innan du blir behandlad. 

Hur ofta bör jag gå till tandhygienist?

Det är rekommenderat att besöka tandläkare eller tandhygienist regelbundet, hela livet. En gång vart annat år är en bra riktlinje.

Hos tandhygiensiten kan du få hjälp att rengöra tänderna från tandsten. Detta är en viktig behandling då ytlig tandsten är lätt att ta bort men riskerar att ta sig ner under tandköttskanten om man inte gör något åt det. 

Efter att tandhygienisten tagit bort tandsten poleras tänderna så att de blir helt släta. Detta gör tänderna lättare att rengöra och minskar risken att bakterier bildar beläggningar och du får tandsten igen. Tandhygienisten kan även avsluta med en fluorbehandling. 

Boka nu!

Är du i behov av akut tandvård eller har inte gjort en grundundersökning på ett tag kan du boka en tandläkartid via Tandläkare.se direkt. Det är enkelt att söka och hitta bra tandläkare med lediga tider och fina recensioner. När du hittat en tid som passat dig bokar du direkt via oss. Bokningsbekräftelse får du på mail och sms. 

Även andra behandlingar som estetisk tandvård, tandblekning eller en tid hos tandhygienist hittar du här. Om tandläkaren du är intresserad av inte har lediga tider tillgängliga kan du även kontakta tandläkaren via oss samt skicka en bokningsförfrågan. Då återkommer kliniken till dig så snart som möjligt. 

Efter ditt tandläkarbesök är du välkommen tillbaka till oss och lämna din egen recension!

Områden Enskede-Årsta-Vantör

Tandläkare Enskede