Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Tandläkare i Kista

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Kista
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 12

Tandläkare Kista

Behöver du en bra tandläkare i Kista centrum eller Kista i stort? På Tandläkare.se kan du söka på områden, gatuadresser eller på kartan för att hitta en mottagning där du är. 

Här går det snabbt att hitta det du behöver. Du kan nämligen också söka direkt på den behandling du är ute efter. Det ska dock vara sagt att man ibland fastnar i att läsa alla fina omdömen som tidigare kunder lämnat eller bläddrar genom de många erbjudanden klinikerna har lagt ut. 

Akut tandvård Kista

Har du kanske slagit ut en tand eller drabbats av tandvärk och är i behov av akut tandvård? Då kommer du enklast åt akuttider i Kista genom att söka just “akuttid” i sökfältet. 

Gratis tandvård upp till 23 år

Du får fri tandvård i Kista upp till och med det år du fyller 22, både hos Folktandvården och hos privat tandläkare. De flesta barn och unga går till Folktandvården i Sverige, förmodligen för att de blir automatiskt kallade dit när de är små. Men det är helt upp till dig att välja vilken tandläkare du eller ditt barn är skrivna hos. Du får samma fria tandvård och bidrag på en privat klinik.  

När du fyllt 23 år får du betala själv för tandläkarbesök. Som hjälp får du ett bidrag, det allmänna tandvårdsbidraget, som täcker 300 eller 600 kronor i utgifter varje år, beroende på din ålder. Bidraget kan du också spara i upp till två år och det dras alltid av direkt från kostnaden av ditt tandvårdsbesök innan du betalar.

För att illustrera med ett exempel: Du som är 26 år och gör en grundundersökning vartannat år för en kostnad på 650 kronor, får 600 kronor i tandvårdsbidrag och betalar enbart 50 kronor själv.

Vad har tandläkare för priser i Kista?

Hur mycket ett tandläkarbesök kostar kan variera en hel del mellan mottagningar då det är fri prissättning på tandvård i Sverige. Det betyder att tandläkare själva bestämmer vad de vill ta betalt för en behandling. Däremot beslutar Tandvårds- och Läkemedelsförmånsverket (TLV) om referenspriser för tandvård och ger en indikation på vad behandlingar kan kosta. 

Referensprislistan används också för att beräkna hur mycket du kan få i ersättning från Försäkringskassan om du behöver dyra ingrepp hos tandläkaren någon gång i livet. 

Akut tandvård nära dig

Det är inte ovanligt att olyckan är framme just när det är som mest olägligt, till exempel på kvällar och helger. Då kan du behöva en tandläkarmottagning med jourtider men det finns också tandläkare som alltid har öppet sent. 

Kom ihåg att akuttid för tandvård oftast kommer med ett prispåslag. Det är också bra att veta att vid en akut undersökning eller behandling är det oftast bara det akuta besväret som behandlas eller lagas. Du kan behöva komma tillbaka vid ett senare tillfälle för att göra klart behandlingen eller kolla upp att allt har läkt på rätt sätt. Detta besök innebär en ytterligare kostnad utöver akuttiden. 

Andra sökte efter

Akut tandvård Kista