Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Tandläkare i Hägersten

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Hägersten
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 20

Tandläkare Hägersten

Välkommen till Tandläkare.se, söktjänsten som hjälper dig hitta den bästa tandläkaren i Hägersten. Hör du hemma i Midsommarkransen, Aspudden, Västberga eller Hägerstensåsen? Vi hjälper dig hitta rätt behandling till det bästa priset var du än är. 

Till hjälp när du ska välja klinik har du omdömen och rekommendationer från tidigare kunder. Som grädde på moset hittar du, hos oss, fina erbjudanden på behandlingar och undersökningar, varje dag. Det finns helt enkelt ingen anledning att skjuta upp ditt nästa tandläkarbesök.

Akut tandvård Hägersten

Akut tandvård är för dig som behöver hjälp så snart som möjligt, den vanligaste orsaken att man bokar en akuttid är för en skadad tand eller förlorad tand. Men det finns flera anledningar att söka omedelbar vård.

Om en lagning eller fyllning lossnar kan det öka risken för kariesangrepp och bör åtgärdas. Även tandvärk och ömt eller smärtande tandkött ska undersökas. En infektion i tand eller tandkött är ingenting man vill gå runt med för länge. Utan behandling kan infektionen bli värre och leda till att du behöver större ingrepp för att tänder och tandkött ska tillfriskna.

Vad kostar tandvård i mitt område?

Priser för tandläkare i Hägersten kan variera ganska kraftigt från klinik till klinik. Detta beror på att det råder fri prissättning på tandvård i Sverige. Det innebär att det är upp till varje tandläkare hur mycket de tar för sina behandlingar. En grundundersökning kan därför kosta allt ifrån 400 till 1000 kronor. 

Akuttider, på kvällar och helger eller tider du bokar med väldigt kort framförhållning, kommer ofta med ett prispåslag. Det är inte ovanligt att se priser på uppemot 1200 kronor. Som tur är hittar du sista minuten-tider på Tandläkare.se som ofta är reducerade i pris, ibland ner till enbart 100 kronor! Det är tack vare att tandläkare kan släppa tider hos oss som blivit avbokade i sista sekund och istället blir tillgängliga för dig som har bråttom.

Gratis tandvård nära dig

I Hägersten, som i resten av Sverige, får alla barn och ungdomar fri tandvård fram till och med 22 års ålder. De flesta barn och unga får till Folktandvården fram till vuxen ålder, framförallt av bekvämlighet eftersom de automatiskt blir kallade dit för sitt första tandläkarbesök. Men få känner till att barn och unga även får gratis tandvård hos en privat tandläkare i Hägersten. 

Efter att du har fyllt 23 år har du rätt att få så kallat allmänt tandvårdsbidrag. Bidraget ger till 600 kronor om året framt ill 29 års ålder samt efter 65 års ålder. Mellan 30 år 64 års ålder får du 300 kronor om året. Du kan spara bidraget i upp till två år om du inte besöker tandläkaren varje år. 

Bidraget kan du använda för de flesta behandlingar hos tandläkaren och tandhygienist, till exempel en grundundersökning eller lagning eller akut tandvård. Det är dock oftast inte brukbart för estetiska tandvårdsbehandlingar. 

Hur ofta bör jag gå till tandläkaren?

Det allmänna tandvårdsbidraget är tänkt att hjälpa dig gå till tandläkaren regelbundet i vuxen ålder. Enligt referenspriser bör det täcka ett besök hos tandläkare eller tandhygienist en gång om året eller vartannat. 

Det stämmer också överens med rekommendationen om hur ofta du bör kolla tänderna, ungefär en gång om året eller vartannat. På så sätt ser du till att upprätthålla en god munhälsa och förebygga problem med karies eller tandsten. Du ser också till att upptäcka problem tidigt så att du inte kräver större ingrepp för att behandla, som rotfyllning eller tandimplantat. 

Om du trots allt behöver sådan behandling kan du ta hjälp av högkostnadsskyddet, via Försäkringskassan, för att bekosta ingrepp som kostar mer än 3000 kronor på ett år.   

Områden Hägersten-Älvsjö

Tandläkare Aspudden