Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Tandläkare i Göteborg

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Göteborg
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 8

Vanliga frågor och svar om tandvården i Göteborg

Letar du efter en tandläkare i Göteborg? Tandläkare.se kan hjälpa dig hitta den bästa tandläkaren till det bästa priset. Här kan du enkelt söka efter tandläkare i Göteborg och jämföra betyg, omdömen och pris. Du kan även boka online och hitta kontaktuppgifter till de bästa privattandläkarna i staden. Så oavsett om du behöver en basundersökning, akut tandvård eller annan behandling, är Tandläkare.se den bästa platsen att börja din sökning.

Vad kostar tandläkare i Göteborg?

En basundersökning (åtgärd 101) har ett referenspris på 935 kronor i det statliga tandvårdsstödet (uppdaterat 15 januari 2023). Hos Folktandvården i Västra Götaland kostar en fullständig undersökning 955 kronor, medan privata tandläkare i Göteborg i regel debiterar mellan 800 och 1100 för motsvarande åtgärd. Generellt brukar privattandläkare vara omkring 5-10 % dyrare än den offentliga tandvården.

För personer upp till 23 år är tandvården kostnadsfri i Västra Götalandsregionen. Detta omfattar dock inte tandvård som inte anses vara nödvändig, till exempel estetisk tandvård. Därefter behöver tandvården bekostas själv och då är det viktigt att komma ihåg att det råder fri prissättning inom tandvården i Sverige. Därför är det klokt att alltid jämföra olika kliniker och deras priser innan man bokar en tid.

Alla tandläkare i Göteborg som är anslutna till vår bokningstjänst är också anslutna till Försäkringskassan, vilket innebär att du kan nyttja ditt allmänna tandvårdsbidrag på 300 eller 600 kronor hos dem. Detta sköts per automatik i samband med ditt besök och är inget du behöver uppge vid bokningen eller meddela i förväg.

Finns det tandläkare i Göteborg som erbjuder sista minuten-tider?

Ja, på Tandläkare.se finns över 15 anslutna kliniker i Göteborg som alla har nedsatta sista minuten-tider. Du hittar och bokar dessa genom att använda vår söktjänst ovan.

Vilken tandläkare i Göteborg är bäst?

De kliniker i Göteborg som har högst betyg på Tandäkare.se med minst 20 verifierade omdömen är:

 • Diva Tandklinik med 5,0 i betyg
 • Aqua Dental Olskroken med 4,8 i betyg
 • Smycketorgets Tandvård med 4,8 i betyg
 • Primärtandvården Kyrkbytorget med 4,8 i betyg

Om en tandläkare är bättre än en annan är dock en fråga med subjektiva svar, eftersom varje person har olika preferenser när det gäller tandvård. Fråga om råd från vänner och bekanta, och läs omdömen om olika tandläkare i Göteborg på Tandläkare.se för att få en uppfattning om vad som passar dig bäst. Oavsett vilken vårdgivare du väljer är det viktigt att du regelbundet besöker tandläkaren för att upprätthålla en långsiktigt god munhälsa.

Finns det tandläkare i Göteborg som har öppet kvällar och helger?

I Göteborg är utbudet stort när det gäller tandläkare med generösa öppettider. Dels har både Folktandvården och de större kedjorna som Aqua Dental flera kliniker som håller öppet sena kvällar och helger. Bland mindre privata tandläkare har till exempel Frölunda Tandvård öppet på lördagar och Diva Tandklinik har öppet både lördag och söndag. Tandläkare.se är uppkopplad direkt till klinkernas tidböcker, vilket gör det lätt för dig att se tillgängligheten i realtid och boka en tid när det passar dig.

Hur gör jag för att byta tandläkare?

Sök på Tandläkare.se efter en klinik i Göteborg som du tycker verkar bra och boka din tid online. Prata därefter med personalen på plats så tar de hand om det praktiska om du vill bli kallad till kliniken på årsbasis framöver.

I Västra Götalandsregionen är det fritt vårdval, vilket innebär att du får själv bestämma vilken tandläkare du eller ditt barn ska gå till.

Hur gör jag för att komma till en specialisttandläkare i Göteborg?

I de allra flesta fallen krävs det en remiss från din ordinarie tandläkare för att få komma till en legitimerad specialisttandläkare. Detta är vanligt när avvikelser påträffas som kräver särskild kunskap eller erfarenhet. Det kan till exempel handla om vissa avancerade rotfyllningar (endodonti), svåråtkomliga visdomständer (käkkirurgi), tandlossning (parodontologi) eller ersättning av tänder (oral protetik).

I Göteborg finns en god tillgång till specialisttandvård. Folktandvården Västra Götaland täcker alla specialistområden. Hit kan även privata tandläkare remittera dig om du önskar. Därutöver finns flera privata nischkliniker i Göteborg som till exempel Linnégatans Implantatklinik, Aqua Dental och Brånemark Center. Om du har önskemål om en specifik klinik kan du meddela din tandläkare detta. I annat fall har de allra flesta tandläkarna i Göteborg goda relationer med specialisttandvården och kan rekommendera en lämplig klinik för dina behov.

Finns det tillgänglighetsanpassade kliniker i Göteborg?

I Göteborg finns det många tandkliniker som är tillgängliga och anpassade för personer med olika funktionshinder. De erbjuder speciell assistans för att säkerställa att du får den tandvård du behöver. Att ta hand om vår tandhälsa är en viktig faktor för att upprätthålla en god hälsa, oavsett vår fysiska förmåga.

Kontakta oss om du har särskilda önskemål eller behov så hjälper vi dig att hitta en klinik som passar. Kom också ihåg att om du har en sjukdom eller funktionsnedsättning som påverkar din munhälsa, så kan du vara berättigad ett ekonomiskt stöd genom ett speciellt tandvårdsbidrag. För att ansöka om detta behöver du ett läkarintyg som du kan få genom att prata med din läkare eller vårdcentral.

Är privattandläkare i Göteborg bättre?

Privata tandläkare i Göteborg har i större utsträckning fler nöjda patienter än Folktandvården Västra Götaland om man jämför på oberoende omdömen lämnade på Tandläkare.se. Det är framför allt inom faktorer som engagemang, lyhördhet och väntetid som privattandvården överträffar Folktandvården.

Detta samband mellan högre kundnöjdhet och privat tandvård reflekteras också i Svenskt Kvalitetsindex (SKI), som mäter kundnöjdhet inom olika branscher i Sverige. Enligt SKI:s senaste kundnöjdhetsundersökning från 2022, som täckte både privata och offentliga tandvårdskliniker, uppnådde privattandvården en kundnöjdhet på 84,1 poäng, medan Folktandvården nådde 71,6 poäng.

Andra sökte efter

Akut tandvård Göteborg