Tandläkare

Stäng 
CloseIcon

Hitta och boka tandläkare i Göteborg

  • CheckMark

    Alltid bästa pris

  • CheckMark

    Kvalitetsgranskade tandläkare

  • CheckMark

    Kostnadsfri avbokning

Var?
Göteborg
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
EE7A7C3C-CCB3-4029-8768-159E52AD66E4@3x
TiderTider
KlinikerKliniker
KartaKarta
sort-icon
Sortera
sort-icon
Sortera

Boka tandläkare i Göteborg

Tandläkare Göteborg

Har du nyligen flyttat och behöver hitta en bra tandläkare i Göteborg? I stan finns fler privata tandläkarmottagningar än Folktandvårdens kliniker. Därför är det många som vill ha rekommendationer om Göteborgs bästa tandläkare.

Via söktjänsten Tandläkare.se kan du hitta tandläkare nära dig och läsa omdömen från tidigare kunder. De anslutna kliniker erbjuder allt ifrån en vanlig undersökning till mer komplicerad tandvård – 365 dagar om året.

Det är till hjälp även för dig som bott i Göteborg länge men som vill byta till en ny tandläkarklinik.

I Västra Götalandsregionen, och Sverige i stort, skrivs barn in automatiskt hos Folktandvården när de kallas till sin första tandvårdsundersökning vid tre års ålder. Det är vanligt att många stannar kvar hos den statliga Folktandvården även i vuxen ålder. Men många vet inte att de har rätt att byta till en privattandläkare, vuxen som barn. Dessutom behöver det inte innebära någon skillnad i pris.

Akut tandvård i Göteborg

Om du har akuta tandbesvär, skadat en tand eller har problem med tandköttet kan vara i behov av akut tandvård. Det är viktigt att söka akut tandvård så att minska risken för bestående men. På Tandläkare.se kan du söka akuttandläkare i Göteborg, med omnejd. Hos oss kan både vuxna och barn få hjälp med akut tandbehandling alla dagar om året.

Att tänka på innan du söker vård är att i första hand kontakta din vanliga tandläkare. Om de inte har öppet kan du hitta jourtandläkare eller sista-minuten tider hos oss.

Om du har receptfria värktabletter hemma kan du ta hjälp av det tills du kommer till kliniken.

Folktandvården Göteborg

I Sverige kallas tandvård som drivs i offentlig regi av landets regioner för Folktandvården. I Göteborg drivs Folktandvården av Västra Götalandsregionen och består av allmänna kliniker och specialistkliniker spridda runt om i hela Västra Götalandsregionen. Det finns 157 kliniker, varav 107 är allmäntandvårdskliniker, 48 specialisttandvådskliniker och två utbildningskliniker. Du kan hitta den närmaste kliniken här.

Barn och ungdomar upp till 23-årsåldern brukar regelbundet gå till Folktandvården i Göteborg för att få gratis tandvård. Personer över 23 år bekostar tandvården själva upp till högkostnadsskyddet. 

Precis som hos en privat tandläkare, så kan du hos Folktandvården boka sista minuten-tider, få akut tandvård, skaffa tandimplantat, bettskena med mera. På deras hemsida kan du se en prislista för de olika behandlingarna och jämföra deras priser med en privat tandläkare i Göteborg.

Vad kostar tandläkare i ditt område?

I Sverige är det fri prissättning på tandvård. Det betyder att tandläkarna själva bestämmer priset på sina behandlingar. Generellt hos en privat tandläkare i Göteborg, är en grundundersökning billigare än behandlingar som tandblekning eller tandimplantat.

För att hjälpa dig bekosta din tandvård varje år finns det allmänna tandvårdsbidraget. Bidraget är olika stort beroende på din ålder. Sedan april 2018 får du som är mellan 22 till 29 år, samt du som är över 65, 600 kronor om året. Är du mellan 30 till 64 får du 300 kronor om året. Dessutom kan du spara tandvårdsbidraget i upp till två år vilket hjälper dig som till exempel vill göra en grundundersökning vartannat år.

Eftersom det finns många tandläkare i Göteborg som tävlar efter dig som nöjd och glad kund finns det många kliniker som har särskilda erbjudanden eller rabatter så att prislappen inte blir så dyr. Hos Tandläkare.se kan du jämföra priser på behandlingar hos olika tandläkare samt ta del av erbjudanden så att du hittar ett pris som passar din plånbok. 

Gratis tandvård i Göteborg

Alla barn och ungdomar i Sverige, har rätt till fri tandvård fram till och med 22 års ålder. Det gäller både hos Folktandvården och om du väljer en privat tandläkarmottagning.

Du som bor i Göteborg har tur eftersom Västra Götalandsregionen dessutom har en av landets generösaste gränser för gratis tandvård. Sedan årsskiftet 2013/2014 förlängdes gränsen för avgiftsfri tandvård så att du har rätt till tandvård utan kostnad fram till och med den sista december det år du fyller 24 år.

Därefter kan du ta hjälp av tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet för att betala den tandvård du behöver för att hålla tänderna friska.

Boka akuttid hos tandläkare nära dig

Har du inte varit hos tandläkare på flera år? Då är det dags att göra en undersökning!

Hos Tandläkare.se kan du boka en tandläkare i Göteborg, vare sig du behöver vård för akuta besvär eller inte. Du kan hitta tandläkare nära dig med lediga tider som passar ditt schema och boka direkt. Dessutom har många akut tandläkare i Göteborg sista-minuten tider så att du kan boka en tid nu och vara hos tandläkaren redan inom en timme.

Hitta en bra tandläkare i Göteborg – redan idag!