Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Akut tandvård Göteborg

Är du i behov akut tandvård i Göteborg? Har har vi samlat lediga akuttider i Göteborg från över 20 kliniker och listar all nödvändig information inför ett akutbesök . Välj en tid som passar dig och boka smidigt online.

Var?
Stockholm
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera

När ska man uppsöka en akuttandäkare?

Det är upp till varje individ att bedöma huruvida en situation är akut eller ej. Vår rekommendation är att inte vänta för länge om ett besvär uppstår. Dels för att tandvärk, ilningar och andra obehag sällan går över av sig själv, men också för att många tillstånd snabbt kan förvärras utan behandling. Boka en tid omgående om du upplever eller råkar ut för något av följande:

 • Intensiv tandvärk 
 • Svullnader
 • Märkbar känslighet eller ömhet kring en tand eller tandkött
 • Lagning som lossnar eller går sönder
 • Utslagen eller skadad tand

Om du vill kontrollera din allmänna munhälsa och inte har några särskilda besvär bör du istället boka en basundersökning. Här hittar tandläkare i Göteborg.

Vad kostar akut tandvård i Göteborg?

En akuttid (åtgärd 103) hos privata kliniker i Göteborg brukar vanligtvis kosta från 400 till 800 kronor. Hos Folktandvården Västra Götaland uppgår priset till 445 kronor, enligt uppgifter bekräftade den 22 februari 2024.

Kostnaderna kan därefter variera kraftigt beroende på vilken typ av problem man har och vilka behandlingar som behövs för att åtgärda problemet eller lindra smärtan. Patienter får räkna med en totalkostnad på åtminstone 1500 till 3000 kronor för ett akut tandvårsbesök i Göteborg. Det är dock viktigt att komma ihåg att kostnaden kan bli ännu högre än så, till exempel om det visar sig nödvändigt att utföra en rotfyllning.

Observera att vissa  jourtandläkare i Göteborg har ett prispåslag för akuta besök utanför ordinarie öppettider. Folktandvården Västra Götaland adderar 50 % på sina priser efter kl 17:00 på vardagar samt hela helgen.

På Tandläkare.se kan du hitta flera anslutna kliniker i Göteborg som erbjuder akuta undersökningar med upp till 50 % rabatt.

Finns det jourtandläkare i Göteborg som har öppet kvällar och helger?

Både Folktandvården och många privata kliniker i Göteborg erbjuder akut tandvård sju dagar i veckan, året runt. Med Tandläkare.se kan du se lediga akuttider i realtid från över 20 kliniker i Göteborg och det finns alltid någon som kan ta emot dig med kort varsel, även kvällar och helger.

Vad kan jag förvänta mig vid ett akutbesök?

När du vänder dig till en klinik för akut tandvård är tandläkarens primära uppgift att diagnostisera och lindra ett besvär. Beroende på omständigheterna kan det ibland betyda att tandläkaren tvingas laga eller åtgärda något provisoriskt. Oftast brukar man då boka in en tid för uppföljning inom en till tre dagar. Nedan följer några vanliga moment och saker kan du förvänta dig i samband med ditt besök:  

 • Ankomstregistrering: Vid ankomst till kliniken kommer du att bli ombedd att registrera dig i receptionen och ofta fylla i ett hälsorelaterat formulär. Tag med dig giltig legitimation. Var beredd på att det kan förekomma en del vänteitd.
 • Undersökning och diagnos: När det är din tur kommer tandläkaren att undersöka dina symptom och försöka fastställa den underliggande orsaken till smärta eller obehag. Detta kan inkludera både en fysisk undersökning och olika diagnostiska tester, såsom röntgenbilder, samt en diskussion om din allmänna hälsosituation och eventuella symptom.
 • Behandling: Beroende på situationen kommer tandläkaren att välja lämplig behandling. Det kan innebära åtgärder för att lindra smärta, behandla en infektion, dra ut en tand eller tillhandahålla en temporär lösning för en skadad tand. Om mer omfattande behandling behövs, kommer en framtida behandlingsplan att utarbetas.
 • Information och rådgivning: Efter behandlingen kommer du att få detaljerad information om hur du ska ta hand om det behandlade området samt specifika instruktioner för egenvård. Du kommer också att erbjudas rådgivning angående eventuell ytterligare behandling som kan vara nödvändig. Det är viktigt att du ställer följdfrågor om du känner dig osäker över något. Säkerställ också att du känner till vem du ska kontakta vid eventuella komplikationer eller för att boka ett uppföljningsbesök.

Bra att känna till om akuttandvården i Göteborg

När behovet av akut tandvård uppstår har du friheten att söka dig till vilken klinik som helst, oavsett om det är en privat praktik eller en del av Folktandvården. Det spelar ingen roll om du inte tidigare varit patient hos kliniken eller inte finns registrerad i deras journalsystem. Akut tandvård är inkluderat i det statliga tandvårdsstödet, vilket innebär att du kan använda ditt allmänna tandvårdsbidrag för att betala för behandlingen. Dessutom kan eventuella kostnader kommas att delvis täckas av högkostnadsskyddet, vilket ger en ekonomisk trygghet i en oförutsedd situation.

Andra sökte efter

Tandläkare Göteborg