Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Akut tandvård Göteborg

Har du akut problem med tänderna och bor i Göteborg? Kanske en skada eller plötslig tandvärk? Tandläkare.se hjälper dig hitta en tandvårdstid så snart som möjligt, på en klinik nära dig i Göteborgsområdet, som du kan boka direkt!

Var?
Stockholm
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
EE7A7C3C-CCB3-4029-8768-159E52AD66E4@3x
Tider
Tider
Kliniker
Kliniker
Karta
Karta
sort-iconSortera
sort-iconSortera

Sista minuten tandläkartider i Göteborg

Många som behöver akut tandvård i Göteborg vänder sig till Folktandvården Akuttandvården på Odinsgatan eller Tandakuten på Engelbrektsgatan men det finns flera kliniker som erbjuder sista minuten tider eller akuttider. Vi hjälper dig hitta dit!

Utöver att veta vart man ska vända sig, kan det vara svårt att veta när man behöver akut tandvård. En vanlig orsak till akuta tandbesvär är en olycka som skadat en tand eller slagit ut en tand. Detta bör alltid undersökas så snabbt som möjligt.

Det är också viktigt att söka vård om du märker tecken på infektion. Till exempel om tandköttet blöder, är ömt eller svullet. Tandvärk eller om en tand börjar få en grå färg är också varningstecken.

Akuttandläkare i Göteborg med omnejd

När du söker akut tandvård ska du först och främst vända dig till din vanliga tandläkare. Har de inte öppet har Folktandvården akutmottagning i Göteborg men de har begränsade öppettider.

Jourtandläkare är tandläkare nära dig som finns tillgängliga på kvällar och helger. Det finns också flera kliniker som har reguljära öppettider som sträcker sig till sent på kvällen och även helger.

Boka akuttid hos tandläkare nära dig

Vissa kliniker och akutmottagningar behöver du inte boka en tid hos när det är akut. Men då kan du behöva vänta en längre tid i kö. Via Tandläkare.se kan du boka akuttid hos tandläkare i Göteborg och få en tid så snart som möjligt utan att köa.

Hos oss söker du efter en tandläkare i ett visst område, nära en specifik adress, eller utifrån vilken behandling du behöver, till exempel akut tandvård. Du kan sedan jämföra priser hos olika kliniker och läsa omdömen från tidigare kunder. När du hittat en klinik och en ledig tid som passar dig kan du boka direkt.

Gata i Göteborg
Har du akut tandvärk är ett tips att ta en receptfri smärtstillande tablett medan du väntar på att få en akuttid hos tandläkaren.

Akut tandvärk – vad kan jag göra själv?

Även om du bokar en akuttid kan det ta en liten stund innan du faktiskt sitter i tandläkarstolen. Medan du väntar finns det några saker du kan göra själv beroende på vad du har för problem med tänderna.

När du till exempel vaknar med akut tandvärk på natten kan du ta en receptfri värktablett om du har det hemma. Om du slagit ut en tand eller brutit av en bit av en tand finns det några olika sätt att förvara den medan du väntar på en tandläkartid. Helst ska du försöka sätta tillbaka tanden som lossnat, där den satt i munnen. Går inte det kan du lägga den i ett glas mjölk eller koksaltlösning.

Kom ihåg att det är viktigt att komma snabbt till tandläkaren om det ska vara möjligt att få en tand att läka fast efter att den slagits ut.

Vad kostar akut tandvård i Göteborg?

Generellt är akuttider dyrare än en vanlig tid bokad hos tandläkaren. Detta för att den akuta undersökningen kommer med ett prispåslag, ibland ännu mer på kvällar och helger. Dessutom får du betala för den eventuella behandlingen som krävs för att rätta till det akuta problemet.

Läs mer: Aqua Dental erbjuder akut tandvård utan helgtaxa.

När du kommer in akut till tandläkaren kommer hen bara att behandla det akuta besväret. Upptäcks det ytterligare problem som kan vänta får du boka en vanlig tid senare. Du kan också behöva uppföljande behandlingar senare som är en ytterligare kostnad.

Fram till att och med att du är 24 år har du rätt till gratis tandvård i Göteborg och hela Västra Götaland, detta inkluderar akut tandvård. När du fyllt 25 år och får hjälp av det allmänna tandvårdsbidraget för att bekosta tandläkarbesök gäller även detta för akuttider.

Andra sökte efter

Tandläkare Göteborg