Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Tandläkare i Västerås

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Västerås
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera
 • 1
 • 2

Tandläkare Västerås

Vill du hitta en bra och pålitlig tandläkare Västerås? Hos oss söker du på område, adress eller behandling och hittar direkt tandläkare nära dig med erbjudanden på just det du behöver. Det kunde inte vara smidigare.

För att känna dig trygg i att du valt den bästa privata tandläkaren i Västerås kan du läsa omdömen från tidigare kunder. Nästa steg är att bläddra igenom de lediga tiderna och boka!

Olyckor och besvär

I vilken situation bör man söka akut vård för tandbesvär? Ibland är det svårt att avgöra vad som kräver en akuttid eller inte. Särskilt om det är en oläglig tid som helger och kvällar.

Har du en skadad tand där en stor del av tanden eller hela tanden brutits av, är det bra att få till en lagning så snart som möjligt. Det finns annars en risk att det blir infekterat och att du skadar de mjuka vävnaderna i munnen på till exempel en vass kant av tanden.

Är det dock en mindre skada, till exempel att tanden är lite “chippad”, kanske du kan vänta till nästa dag.

Plötslig tandvärk, eller tecken på inflammation (som kan kännas i hela kroppen i form av till exempel feber eller allmän sjukdomskänsla) ska behandlas snabbt.

Om du är i behov av en akuttid rekommenderar vi att du går in på vår sida för akut tandvård i Västerås. Där hittar du flera kliniker och tandläkare som erbjuder akuttider med kort varsel, även med jourtider när andra kliniker har stängt.

Gratis tandvård i Västerås

Alla barn och ungdomar har gratis tandvård i Sverige. Tandvårdslagen säger att gratis tandvård gäller fram till och med 19 års ålder men i 2016 beslutade Riksdagen att höja åldersgränsen. Åldersgränsen höjs i etapper, 2017 var gränsen 21 år, 2018 höjs gränsen till 22 år och 2019 höjs gränsen till och med 23 år. Det är därefter upp till de enskilda landstingen att bestämma om de vill erbjuda gratis tandvård till en ännu högre åldersgräns.

I Västerås går gränsen för fri tandvård till och med det år du fyller 22 år, oavsett om du vänder dig till en privat mottagning eller till Folktandvården. Efter du har fyllt 23 får du börja betala för din tandvård. Men du som vuxen har fortfarande rätt till bidrag för tandvård. Det allmänna tandvårdsbidraget ger 600 kr per år till personer mellan 22 och 29 år samt personer över 65. Personer mellan 30 och 64 får 300 kr per år.

Bidraget får du använda som betalning hos din tandläkare. Bidragssystemet är mycket lätt och din tandläkare har koll på hur mycket pengar du har och drar bort detta på din betalning. Du behöver inte tänka på detta alls.

Dessutom finns det speciella högkostnadsskydd vid dyra tandvårdsbehandlingar och särskilt tandvårdsbidrag om du har en sjukdom som påverkar din munhälsa. Högkostnadsskyddet gäller från det att du spenderat 3000 kr.

Hitta akut tandvård i Västerås – boka direkt

Om du har behov av akut tandvård i Västerås på kvällar och helger så finns det flera mottagningar och sjukhus som erbjuder detta. Oftast innebär det dock ett prispåslag på ungefär 50 procent av grundkostnaden. De flesta mottagningar tar emot dig även om du inte varit kund hos dem innan.

För dig som letar efter en prisvärd tandläkare i Västerås kan du jämföra de olika prislistorna på Tandläkare.se. Om du redan har en tandläkare och tycker din tandläkare är den bästa tandläkaren i Västerås så får du mer än gärna rekommendera denna på sajten genom att skriva ett omdöme. På så sätt hjälper du både din tandläkare men även andra personer som letar efter en bra tandläkare i Västerås.

Folktandvården Västerås

I Sverige kallas tandvård som drivs i offentlig regi av landets regioner för Folktandvården. I Västerås drivs Folktandvården av Region Västmanland och består av allmänna kliniker och specialistkliniker.

Barn och ungdomar upp till 23-årsåldern brukar regelbundet gå till Folktandvården i Västerås för att få gratis tandvård. Personer över 23 år bekostar tandvården själva upp till högkostnadsskyddet. 

Hos Folktandvården i Västerås kan du tid för en basundersökning, sista minuten-tider, få akut tandvård, skaffa tandimplantat, tandreglering med mera. På deras hemsida kan du se en prislista för de olika behandlingarna och jämföra deras priser med en privat klinik.

Andra sökte efter

Akut tandvård Västerås