Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Tandläkare i Uppsala

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Uppsala
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera
 • 1
 • 2
 • 3

Vanliga frågor och svar om tandvården i Uppsala

Det finns många tandläkare i Uppsala. Både privata tandläkarmottagningar samt folktandvårdens egna klinker.

Vad kostar tandläkare i Uppsala?

Den vanligaste åtgärden 101, det vill säga en traditionell basundersökning, har ett referenspris på 935 kronor i det statliga tandvårdsstödet. Folktandvården i Uppsala län debiterar 995 kronor för sin undersökning och det motsvarar prisbilden ganska väl hos privata tandläkare i Uppsala, även om det finns kliniker som är både billigare och dyrare. I regel brukar privata tandläkare vara omkring 5 – 10 % dyrare än den offentliga tandvården.

I Region Uppsala är all nödvändig tandvård kostnadsfri till och med det år man fyller 23. Estetiska och skönhetsrelaterade behandlingar är exempel på ingrepp som inte anses nödvändiga. Därefter får man själv bekosta sin tandvård.

Alla tandläkare i Uppsala som är uppkopplade till vår bokningstjänst på Tandläkare.se är anslutna till Försäkringskassan. Du kan därför utnyttja ditt allmänna tandvårdsbidrag på 300 eller 600 kr på respektive klinik.

Finns det tandläkare i Uppsala som erbjuder sista minuten-tider?

Ja, det finns flera kliniker i Uppsala som erbjuder tandläkartider med sista minuten-priser. I vissa fall kan du hitta upp till 50 % rabatt. Du hittar sista minuten-tider i Uppsala med vår söktjänst ovan.

Vilken tandläkare i Uppsala är bäst?

De tandläkare i Uppsala som har högst betyg och minst 10 verifierade omdömen är:

 • Tandläkarhuset Uppsala med 5,0 i betyg
 • Stora Torgets Implantat & Tandvård med 4,8 i betyg
 • Aqua Dental Uppsala med 4,8 i betyg
 • Tandkliniken i Vasahuset med 4,8 i betyg

Vi alla har olika preferenser kring vad som utgör en bra tandläkare och det kan skilja sig mycket från person till person. Därför rekommenderar vi att alltid göra sin egen research och bilda sin egen uppfattning i frågan. Till din hjälp kan du här på Tandläkare.se ta del av andra patienters omdömen och erfarenheter från olika tandläkare i Uppsala.

Finns det tandläkare i Uppsala som har öppet kvällar och helger?

Tandvården i Uppsala har ett rikt utbud av kliniker med generösa öppettider. De större tandvårdskedjorna, som Folktandvården och Aqua Dental, har kliniker i centrala Uppsala med sena öppettider på kvällar och helger. Tandläkare.se erbjuder en direktkoppling till olika klinikernas bokningssystem, vilket gör det enkelt att se lediga tider i realtid.

Hur gör jag för att byta tandläkare?

Hitta en klinik i Uppsala här på Tandläkare.se som passar dina behov och boka tiden direkt online. Personalen på kliniken kommer sedan att kunna hjälpa dig med alla praktiska detaljer och ordna så att du får regelbundna kallelser framöver om du önskar det. I Region Uppsala har du frihet att välja vilken tandläkare du vill gå till, både för dig själv eller för ditt barn.

Hur gör jag för att komma till en specialisttandläkare i Uppsala?

Det beror lite på vad det gäller, men i regel brukar det krävas en remiss från din ordinarie tandläkare. En specialisttandläkare kan hjälpa patienter med mer avancerade behov än vad en allmäntandläkare ibland kan behandla. Detta är vanligt vid till exempel komplicerade fall av rotfyllningar (endodonti), bettfysiologi eller tandlossning (parodontologi).

I Uppsala har Akademiska sjukhuset en käkkirurgisk avdelning för dig som till exempel har en visdomstand som måste avlägsnas under operation. Folktandvården i Uppsala täcker flera odontologiska specialistområden och hit kan även privata tandvårdsmottagningar remittera dig om du önskar. Privata kliniker, som till exempel Aqua Dental Uppsala, har även dem ett antal specialisttandläkare med förhållandevis korta väntetider. Prata med din tandläkare om du har önskemål om en klinik att bli remitterad till. I annat fall brukar de ha goda relationer med specialisttandvården och kan remittera dig till en lämplig klinik utifrån ditt behov.

Finns det tillgänglighetsanpassade kliniker i Uppsala?

I Uppsala finns det en antal kliniker med god tillgänglighetsanpassning för att möta behoven hos personer med till exempel funktionshinder. Dessa kliniker erbjuder också särskild assistans för att säkerställa att du får den tandvård du behöver. Att ta hand om vår tandhälsa är en grundläggande faktor för att bibehålla en god allmänhälsa, oavsett våra fysiska förmågor.

Om du har särskilda behov eller önskemål kan du kontakta oss för att få hjälp att hitta en klinik i Uppsala som passar dig. Dessutom kan du vara berättigad till ekonomiskt stöd genom ett så kallat särskilt tandvårdsbidrag om du lider av en sjukdom eller funktionsnedsättning som påverkar din munhälsa. För att ansöka om bidraget behöver du ett läkarintyg som kan utfärdas av din läkare eller vårdcentral. Tveka inte att söka stöd och råd för att ta hand om din munhälsa på bästa möjliga sätt.

Är privattandläkare i Uppsala bättre?

Om man läser verifierade omdömen här på Tandläkare.se för olika kliniker i Uppsala, kan man se att patienterna generellt sett är mer nöjda med sina tandläkare inom privattandvården än hos Folktandvården. Det är framför allt faktorer som engagemang, lyhördhet och väntetider som lyfter upp privata tandläkare i Uppsala.

Denna koppling mellan högre kundnöjdhet och privat tandvård återspeglas även i Svenskt Kvalitetsindex (SKI), som mäter kundnöjdhet inom olika branscher i Sverige. Enligt SKI:s senaste kundnöjdhetsundersökning från 2022 uppnådde privattandvården en kundnöjdhet på 84,1 poäng, medan Folktandvården nådde 71,6 poäng.

Det här är dock en fråga som är upp till var och en att bedöma, eftersom vi alla tycker olika. För att få en uppfattning om vilken tandvård som passar dig bäst kan du rådgöra med vänner och bekanta eller läsa omdömen om olika kliniker i Uppsala på Tandläkare.se. Oavsett vilken vårdgivare du väljer är det viktigt att du besöker tandläkaren regelbundet för att upprätthålla en långsiktigt god munhälsa.

Andra sökte efter

Akut tandvård Uppsala