Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Akut tandvård Uppsala

Vi listar alla kliniker och tandläkare i Uppsala som tar emot dig akut. Använd vår söktjänst för att boka en tid för akut tandvård i Uppsala idag!

Var?
Stockholm
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera

När behöver jag söka akut tandvård i Uppsala? Det är många som undrar vilka besvär som är värda att söka akuttandläkare för. Ibland kan man tro att det är okej att vänta några dagar tills man får en vanlig tid.

Om du märker av tecken på en infektion är det viktigt att söka vård snabbt. Då undviker du att skadan blir värre och ser till att behandlingen blir så lindrig som möjligt.

Tecken på infektion i en tand eller i tandköttet är till exempel tandvärk, att tandköttet blöder, blir svullet, ömt och rött eller att tanden får en gråare färg över tid.

Akuttandläkare i Uppsala

Vart ska jag vända mig för akuta tandproblem? Svaret på den frågan beror lite på vilken dag och tid på dygnet det är.

Under vardagar är det rekommenderat att du kontaktar din vanliga tandläkarmottagning för akuta ärenden. Många tandläkare har några extra tider reserverade under dagen för de som behöver hjälp snabbt.

Har du fått ett akut problem på helgen finns Folktandvården Akuttandvård på Vretgränd. Tyvärr har de enbart öppet ett par timmar på morgonen. Har du besvär på kvällen, vardag eller helg, kan det kännas hopplöst.

Men oroa dig inte! På Tandläkare.se kan du söka efter tandläkare som har lediga tider, akuttider eller sista minuten tider just nu och dessutom boka direkt. Du kan också hitta privat tandläkare för akut tandvård i Uppsala som har generösa öppettider på kvällar och helger.

Vad kostar akut tandvård nära mig?

Alla barn och ungdomar upp till och med 22 års ålder har rätt till gratis tandvård i Uppsala och resten av Sverige. Det gäller även för akut tandvård.

Likaså om du tar hjälp av det allmänna tandvårdsbidraget för att betala för tandläkarbesök kan du använda det för att betala akuttider.

Det är bra att veta att många tandläkare tar ut extra avgifter för akuttider och akutbehandlingar.

Däremot gäller fri prissättning på tandvård i Sverige och tandläkare kan därmed välja att göra akutundersökningar till ett reducerat pris. På Tandläkare.se hittar du akuttider och sista minuten tider till det bästa priset!

Boka akuttid hos tandläkare i Uppsala

För ett akut ärende en vardag kan du söka upp din vanliga tandläkare på Tandläkare.se och se om de har akuttider tillgängliga. Du kan också kontakta dem på telefon och höra om de kan klämma in dig så snart som möjligt.

Har du tandläkare inga lediga tider kan du söka bland akuttandläkare i ditt område eller på en specifik adress. Ännu enklare är att bläddra igenom lediga akuttider och sista minuten tider här.

När du hittat en tid som passar dig kan du boka direkt hos oss!

Andra sökte efter

Tandläkare Uppsala