Akut tandvård

Vid akut tandvärk eller skadad tand kan du behöva en akuttandläkare. Här hittar du tips och råd om akuttider och priser när du behöver hjälp snabbt.

Vi hjälper dig att boka en akuttid hos en tandläkare nära dig! Vi samarbetar med tandläkare i hela Sverige så att vi kan hjälpa dig var du än är.

På Tandläkare.se kan du alltid hitta sista-minuten tider om du behöver hjälp snabbt. Sista-minuten tider hittar du på startsidan eller under fliken “sista-minuten tider”. De tider som är tillgängliga inträffar inom några dagar och kan vara så snart som inom en timme.

Du kan även söka efter tandläkarmottagningar som har öppet på kvällar och helger när det kan vara särskilt svårt att få hjälp. Om du inte har möjlighet att resa långt kan du också söka på tandläkare i ditt område för att boka akuttid nära dig.

När behöver du akut tandvård?

Har du akut tandvärk kan det vara väldigt besvärligt och göra mycket ont. Oftast är det orsakat av ett kariesangrepp som gått djupt ner i tanden och du bör få det behandlat så snart som möjligt.

Vad kan jag göra själv för att lindra värken?

Har du receptfria smärtlindrande läkemedel hemma kan du ta hjälp av det medan du väntar på tandläkartid.

Det finns flera typer av skador eller besvär som kan kräva akut tandvård. Om du har slagit ut en tand eller skadat (“chippat”) en stor del av tanden kan du behöva hjälp direkt för att få skadan reparerad och se till att läkningen går så bra som möjligt.

Tandläkare akut tandvård

När du är i behov av akut tandvård Göteborg är det en bra idé att först kontakta din vanliga tandläkarmottagning. De kan ge råd om hur snabbt du behöver hjälp och om de har en ledig tid för dig.

Har din tandläkare inte öppet ska du söka dig till en akutmottagning. Det finns kliniker som har öppet på kvällar och helger. Dessutom finns jourtandläkare eller tandakuter som är tillgängliga 24/7 och kan hjälpa dig när som helst på dygnet bland annat arbetar tandläkare i Stockholm och Göteborg 365 dagar om året.

Via Tandläkare.se kan du hitta tandläkare som har öppettider på kvällar och helger. När du hittat en tandläkare nära dig bokar du direkt via oss, snabbt och smidigt.

Vad kostar det?

Akut tandvård Stockholm liksom vanlig tandvård kan du betala med hjälp av det allmänna tandvårdsbidraget. Det gäller både hos Folktandvården och hos privat tandläkare. Dock kan priser för akut tandvård vara högre, särskilt om det är jourtid eller kväll och helg.

Dessutom lagas oftast bara den akuta skadan när du får en akuttid och du kan behöva uppföljande vård inom några dagar.

Bra att veta om akut tandvård

Kostnaden för akuttandläkare och den uppföljande vården kan göra att den totala kostnaden blir högre än det du får i tandvårdsbidrag. Den kostnad som går över bidraget får du betala själv.

I vissa fall kan du även ta hjälp av högkostnadsskyddet eller en försäkring för att få ersättning för din tandvård.

Bra att veta är att sista-minuten tider på Tandläkare.se ofta är rabatterade!