Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Akuttandläkare & Jourtandläkare

En akuttandläkare hjälper dig om du exempelvis har drabbats av akut tandvärk eller om du skadat en tand och snabbt behöver vård. Det är viktigt att du inte väntar för länge med att söka vård även om du inte vet säkert vad det kan bero på. Om du väntar för länge med att söka vård för din skadade tand kan det istället leda till svårare och permanenta skador. Hos oss kan du hitta jourtandläkare i din stad, som har öppet dygnet runt och kan hjälpa dig även på kvällar och helger. Här hittar du även sista minuten-tider hos en akuttandläkare.

akuttandläkare-undersöker-patient

Följ dessa instruktioner om du vill boka en akuttandläkare

När olyckan är framme och du drabbas av akuta tandproblem är det viktigt att du kan få rätt hjälp snabbt. Oavsett om du har problem med tandvärk, ilningar eller har skadat en tand eller fyllning ska du inte behöva vänta på hjälp och gå omkring och ha ont. Se nedan hur du bokar en akuttandläkare hos oss:

 • Sök på din stad i sökfältet och bocka i “Akuttider”. Då visas akuttider i en lista hos de tandläkare i ditt område. Där kan du klicka på boknings-knappen för att boka en tid.
 • Eller sök via kartor och markera ditt område så visas akuttider i ditt område
 • Eller sök på en specifik klinik i sökfältet och fyll i deras formulär, så kontaktar kliniken dig inom kort.
 • Eller ring så kan vi boka en akuttid till dig, Tel: 010-1089633

Akuttider i din stad

Du kan också läsa mer och se tillgängliga akuttider i din stad på några av våra stadssidor:

Akut tandvård Stockholm

Akut tandvård Göteborg

Akut tandvård Malmö

Boka en akuttandläkare i de här situationerna:

Ibland kan det vara svårt att avgöra om du behöver träffa en akuttandläkare samma dag eller om du kan avvakta några dagar. I nedan situationer bör du uppsöka en akuttandläkare så snart som möjligt. Läs mer om de olika tillstånden:

Öppettider för akuta tandläkarbesök

De flesta tandläkare erbjuder akuttider. Hos oss hittar du det lätt genom att gå in på tandläkare.se och bocka i vilken tid du önskar, antingen på morgonen, dagtid eller kvällstid och självklart på datum längre fram. Då visas lediga tider i ditt område enligt ditt önskemål.

Här hittar du även sista minuten-tider hos en akuttandläkare. Behöver du hjälp under kvällar och helger finns flera jourtandläkare du kan kontakta.

Det kan tillkomma ett prispåslag under kvällar och helger men många privata kliniker erbjuder samma priser dygnet runt.

Kostnader & priser för en Jourtandläkare

I Sverige gäller fri prissättning på all tandvård. I regel brukar jourtandläkare på vardagar efter klockan 19 samt under helger och kvällar ha ett prispåslag med 50 procent. Ett akutbesök med helgtaxa kostar runt 1500 kronor men varierar beroende på vilken behandling det gäller.

Men många privata tandkliniker erbjuder akut tandvård utan prispåslag. Många privata akuttandläkare, har sista minuten-tider som dessutom brukar vara rabatterade.

Var fjärde minut bokar någon tid via Tandläkare.se

Tandläkare.se är Sveriges största söktjänst för att hitta, jämföra och boka tandläkare. Med över 160 anslutna kliniker finns det alltid en ledig tid nära dig.

 • Barrel

  Alltid bästa pris

 • Cloud

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • Out

  Kostnadsfri avbokning

Boka tandläkare nära dig – till bästa pris

CloseIcon

Svar på vanliga frågor om akuttandläkare

Här kommer några vanliga frågor från patienter som har bokat en akuttid.

 • Vad är en akuttandläkare?

  PlusIcon
  Det är en tandläkare som behandlar akuta besvär såsom plötslig tandvärk eller en utslagen tand. Då fokuserar tandläkaren på att åtgärda den akuta åkomman och inte på övriga tänder.
 • Vad kostar en akut tandläkartid?

  PlusIcon
  Hos de flesta kostar ett akutbesök under dagtid fram till klockan 19 samma som för vanliga tider. Efter klockan 19 på vardagar, och under helger har vissa kliniker ett prispåslag med cirka 50 procent. Ett akutbesök kostar då runt 1500 kronor för själva undersökningen. Behövs mer omfattande åtgärder tillkommer kostnad för det beroende på vilken behandling som behövs. Det finns dock många privata kliniker som inte har helgtaxa och då kostar ett akutbesök som ett vanligt besök, mellan 600-900 kronor.
 • Vad gör jag om jag har sjukdomssymtom men behöver besöka en akut tandläkare?

  PlusIcon
  När du besöker en tandläkare ska du i regel vara symtomfri men om du skulle råka ha förkylningssymtom och får akuta besvär ska du: 1. Kontakta din ordinarie tandläkare och rådfråga vart du kan vända dig. 2. Har du ingen ordinarie kan du fylla i vårt formulär och ställa din fråga till en akuttandläkare i ditt område.
Referenser

Referenser

1

PMC, US National Library of Medicine ”Evaluation of the effect of hydrogen peroxide as a mouthwash in comparison with chlorhexidine in chronic periodontitis patients: A clinical study” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4916793/ (hämtad 2021-07-12)

2

NIH, National Library of Medicine ”Effectiveness of 0.2% chlorhexidine gel and a eugenol-based paste on postoperative alveolar osteitis in patients having third molars extracted: a randomised controlled clinical trial” https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26188932/ (hämtad 2021-07-12)