Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Hitta och boka tandläkare i Täby

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Täby
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
EE7A7C3C-CCB3-4029-8768-159E52AD66E4@3x
Tider
Tider
Kliniker
Kliniker
Karta
Karta
sort-iconSortera
sort-iconSortera

Tandläkare Täby

Välkommen till Tandläkare.se i Täby! Här hjälper vi dig hitta och boka en av de bästa tandläkarna i Täby.

Vare sig du behöver en tandläkare i Täby centrum eller i områden nära, som Täby Kyrkby, kan du hitta rätt med vår söktjänst. Sök på ett område, en adress eller navigera på kartan!

Behöver du rekommendationer om vilken tandläkare som är bäst kan du läsa omdömen och recensioner från tidigare kunder, på varje tandläkares profilsidor. Där får du också information om vilka behandlingar kliniken erbjuder samt när de har lediga tider att boka. 

Vi hjälper också med akuttid om du behöver vård så snabbt som möjligt. Läs mer om det längre ner!

Akut tandvård i Täby-området

Den vanligaste orsaken till att söka akut tandvård i Täby är för skador på tänderna som till exempel att en bit av tanden brutits av eller man tappat hela tanden. Skador på tänderna kan göra mycket ont och även om det är mindre skador kan de vara väldigt störande då tungan ständigt kommer åt det skadade området. 

Andra anledningar att söka akut vård är för akut tandvärk eller tecken på infektion som svullet, ömt och rött tandkött. Vid behov av akut vård är det rekommenderat att först ta kontakt med din vanliga tandläkare för att se om de har möjlighet att ta hand om dig snabbt. Om du har receptfria smärtstillande läkemedel hemma kan du använda det för att tillfälligt lindra smärtan medan du väntar. 

Om du inte kan komma till din vanliga tandläkare kan du få hjälp av Tandläkare.se för att hitta akuttid. Sök bland tandläkare med sena öppettider eller jour. Du kan också hitta sista minuten-tider, lediga tider med kort framförhållning, som kan innebära att du är hos tandläkaren redan om en timme.

Gratis tandvård nära dig

I Täby, precis som i resten av Sverige, har barn och unga rätt till gratis tandvård fram till det år de ska fylla 23 år. Detta gäller såväl på privat tandläkarklinik som på till exempel Folktandvården i Täby centrum. 

När du fyllt 23 år får du börja betala tandvård själv. Det är inte ovanligt att man glömmer av att gå till tandläkaren om man till exempel inte blir kallad till en årlig kontroll eller på grund av att man inte ser värdet av att betala för tandvård när det inte är något fel med tänderna.

Men förebyggande tandvård är viktigt både för tandhälsan och allmänhälsan. Regelbundna tandläkarbesök ser till att förhindra att du drabbas av mindre besvär som karies samt upptäcka problem i tid så att inte kräver stora ingrepp för att behandla. 

För att hjälpa dig bekosta tandvård finns det allmänna tandvårdsbidraget som ger till 300 eller 600 kronor om året, beroende på din ålder. Du kan spara bidraget i upp till två år, så att du har 600 eller 1200 kronor att använda för till exempel en grundundersökning vartannat år. Även bidraget kan du använda på Folktandvården och hos privat tandläkare. 

Tandläkare i Täby – vad kostar det?

Kostanden för tandvård kan se olika ut från klinik till klinik. Detta för att tandläkare själva sätter sina priser, enligt den fria prissättning på tandvård i Sverige. Det betyder att en grundundersökning till exempel kan kosta från ett par hundralappar till runt 1000 kronor. 

På Tandläkare.se kan du dock alltid hitta bra priser hos tandläkare i Täby. Fina erbjudanden kan till exempel ge dig en grundundersökning för under 300 kronor. 

Akuttider kostar oftast mer än en vanligt undersökning eller schemalagd lagning. Dessutom kan du behöva göra återbesök för att se till att lagningen ser bra ut eller annat ingrepp har läkt osv. Detta ingår inte i priset för den första akuttiden. 

Via Tandläkare.se kan du dock hitta både akuttider och sista minuten-tider till reducerat pris! Så kom igång direkt, hitta och boka en tandläkare idag!

Andra sökte efter

Akut tandvård Täby