Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Tandläkare i Lund

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Lund
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera
 • 1
 • 2

Tandläkare Lund

Om du letar efter en bra tandläkare i Lund har du kommit rätt. På Tandläkare.se hjälper vi dig hitta och boka en tandläkare nära dig, med fina omdömen från tidigare kunder. 

Vare sig du vill ha en privat tandläkare i Lomma eller en akut tandläkare i Lunds centrum, kan du använda vår söktjänst. Du kan söka på ett större område eller en specifik adress eller på en behandling du behöver. 

Därefter kan du jämföra priser mellan olika kliniker i området och ta del av fina erbjudanden. Är det bråttom är det bäst att bläddra igenom utbudet av sista minuten tider så du får en tid så snart som möjligt. Dessutom är priset ofta nedsatt!

När ska jag söka akut tandvård?

Det finns flera orsaker till att behöva akut tandvård i Lund. Vanligt är att man har skadat eller slagit ut en tand. Men även proteser, bryggor och kronor kan gå sönder. Det finns en risk att skadorna är allvarligare än man själv märker och kan bli infekterade. Därför ska man söka vård så snabbt som möjligt för dessa problem. 

För barn är det särskilt viktigt att söka vård för utslagna eller skadade tänder. Även om det är mjölktänder som trillat ut finns det en risk att de premanenta tänderna också tagit skada. 

Plötslig eller ihållande tandvärk kan vara ett tecken på infektion. Det kan också beröra tandköttet om det blöder, är svullet, ömt eller rött. En möjlig infektion ska undersökas direkt för att se till att problemet inte blir värre och mer övergripande behandling behövs. 

Gratis tandvård i Lund

Alla barn och ungdomar har rätt till fri tandvård i Lund, så även i resten av Sverige. Åldersgränsen går vid 22 års ålder, eller mer exakt till och med det år du fyller 22 år. Det år du fyller 23 får du börja betala för dina tandläkarbesök själv. 

Till hjälp har du det allmänna tandvårdsbidraget (ATB) som ger 600 kronor om året till dig som är mellan 23 och 29 år samt över 65 år. Du får 300 kronor när du är mellan 30 till 64 år. 

Behöver du större behandlingar som resulterar i tandvårdsutlägg över 3000 kronor på 12 månader kan du få ersättning från Försäkringskassan genom Högkostnadsskyddet. 

Det krävs att din tandläkarmottagning är ansluten till Försäkringskassan för att du ska få detta stöd (även fri tandvård för barn) men de allra flesta tandläkare i Sverige är det. 

Hur ofta bör jag gå till tandläkaren?

Det är rekommenderat att gå till tandläkaren regelbundet, omkring en gång om året eller åtminstone vart annat. Det allmänna tandvårdsbidraget är utformat för att du ska ha möjlighet att gå till tandläkaren just enligt denna rekommendation.

Utöver tandläkarbesök ligger det mycket ansvar på dig själv att upprätthålla en god munhygien. A och O är att borsta tänderna två gånger om dagen med en fluortandkräm. Tandtråd mellan tänderna ser också till att hålla rent.

Om du ofta har problem med tandsten kan du behöva gå till tandhygienisten oftare. Hen kan också ge råd och tips om hur du sköter tänderna och visa en bra tandborstningsteknik. 

Boka tandläkare i Lund direkt

Här är några bra riktlinjer för att se till att hålla munnen frisk:

– Borsta tänderna två gånger om dagen med fluortandkräm

– Besök tandläkare en gång om året eller vart annat

– Följ upp med besök hos tandhygienist för att upprätthålla god tandhygien

– Sök akut vård för skador eller tecken på infektion

Oavsett vad du har för tandvårdsbehov kan du boka en tid via Tandläkare.se. När du behöver akut tandvård hittar du en tid snarast möjligt bland våra sista minuten och akuttider. Boka redan idag!

Andra sökte efter

Akut tandvård Lund