Filtrera sökresultatet

×

Hur kan vi hjälpa dig?

Tandläkare - Göteborg

Hela Sverige Göteborg

Vi samlar alla tandläkare i Göteborg

I Göteborg finns det över 260 tandläkare. Både privata mottagningar men också det offentliga Folktandvården. Flest av dessa mottagningar hittar du i tandläkartäta Lorensberg, Göteborg centrum , Vasastan och Heden.

I Göteborg finns det fler privata mottagningar än mottagningar från Folktandvården. Men ändå har Folktandvården en bred spridning inom länet med en mottagning i varje område. Totalt har Folktandvården 157 mottagningar i hela Västra Götaland – både inom allmäntandvård, specialisttandvård och sjukhustandvård.

Dessutom har Folktandvården en majoritet av göteborgarna som sina patienter. Då 95 procent av alla barn i Göteborg går till Folktandvården för tandvård och cirka 50 procent av alla vuxna.

Detta kan dock till stor del bero på att du som barn skrivs in automatiskt i Folktandvården när de kallas till sin första tandvårdsundersökning vid tre års ålder. Och efter det går många kvar. Dessutom är många inte medvetna om att de har rätt att byta till en privat mottagning, vuxen som barn, och ändå ha rätt till samma sorts fri tandvård och bidrag.

Alla barn och ungdomar i Sverige har nämligen rätt till fri tandvård, vare sig du väljer den offentliga Folktandvården som drivs av Västra Götalandsregionen eller om du väljer privat tandvård. Åldersgränsen för fri tandvård i Sverige har ökat de senaste åren, 2017 var gränsen 21 år, 2018 gäller 22 år och 2019 ökar gränsen till 23 år. Därefter är det upp till varje landsting att bestämma om åldersgränsen för fri tandvård ska vara ännu högre.

Landets generösaste tandvård i Göteborg

I Göteborg finns en av landets generösaste gränser för gratis tandvård. Fram till årsskiftet 2013/2014 hade du som fyllt 23 år avgiftsfri tandvård. Men efter årsskiftet förlängdes gränsen ytterligare i Göteborg så att nu har du rätt med gratis tandvård till och med den sista december det år du fyller 24 år.

Efter sista december det år du fyllt 24 så måste du börja betala för din tandvård. Men du som vuxen har rätt till olika sorts bidrag för detta. Bland annat får du varje år hjälp av det allmänna tandvårdsbidraget för att använda hos din tandläkare. Beloppet skiljer sig beroende på din ålder, mellan 22 till 29 år och över 65 års ålder får du 300 kronor. Är du mellan 30 och 64 får du 150 kr per år. Bidraget blir dubbelt så stort från april 2018. Detta bidrag kan du dessutom spara i upp till två år vilket i principen innebär en nästan gratis undersökning vartannat år.

Om du har en sjukdom eller funktionsnedsättning som påverkar din munhälsa har du också rätt till särskilt tandvårdsbidrag. Eller om prislappen blir väldigt hög finns det ett högkostnadsskydd. Högkostnadsskyddet börjar gälla från att du betalat 3000 kr för tandvård. Du får 50 procent ersättning upp till 15 000 kr och sedan 85 procent för kostnader över 15 000 kr.

Dessutom erbjuder Folktandvården och vissa privata mottagningar i Göteborg så kallat abonnemangstandvård. Detta innebär att du betalar en liten summa varje månad och har då rätt till regelbunden tandvård för detta fasta pris utan påslag. Om du är intresserad av abonnemangstandvård så kan du prata med din tandläkare för att se om de erbjuder detta.

Akut tandvård i Göteborg - boka direkt

Om du söker akut tandvård i Göteborg så ska du först och främst gå till din ordinarie tandläkarmottagning. Om du inte har någon ordinarie tandläkare eller om din mottagning har stängt så finns det flera mottagningar som erbjuder akuttandvård. Dessa kan du hitta genom att söka på vår tjänst eller ringa till oss på Tandläkare.se för att få hjälp.

Om du är nöjd med din nuvarande tandläkare så rekommendera gärna denna på vår tjänst. På så sätt hjälper du både din tandläkare och andra som letar efter en bra tandläkare i Göteborg.

Vi listar tandläkare i hela Sverige

Tandläkare i Borås Tandläkare i Eskilstuna Tandläkare i Falun Tandläkare i Gävle Tandläkare i Göteborg Tandläkare i Halmstad Tandläkare i Helsingborg Tandläkare i Jönköping Tandläkare i Kalmar Tandläkare i Karlskrona Tandläkare i Karlstad Tandläkare i Linköping Tandläkare i Lund Tandläkare i Malmö Tandläkare i Norrköping Tandläkare i Nyköping Tandläkare i Stockholm Tandläkare i Sundsvall Tandläkare i Södertälje Tandläkare i Umeå Tandläkare i Uppsala Tandläkare i Västerås Tandläkare i Växjö Tandläkare i Örebro