Filtrera sökresultatet

×

Hur kan vi hjälpa dig?

Tandläkare - Malmö

Vi hjälper dig hitta tandläkare i Malmö

I Malmö finns över 180 tandläkare, både på privata mottagningar men också hos det offentliga Folktandvården. Flest mottagningar hittar du i områdena Malmö Centrum, Lugnet och Triangeln.

Den största aktören inom tandvård i Malmö är Folktandvården Skåne. Det är också det företag som är ägt av staten. Enligt statistik från Folktandvården själva så besöker 80 procent av alla barn och ungdomar Folktandvården Skåne och totalt har de över en miljon besök varje år i länet.

En av anledningarna till att många barn och ungdomar går till Folktandvården kan bero på att du automatiskt skrivs in i Folktandvården som barn. Många trivs och blir kvar, medan andra som önskar privat tandvård inte är medvetna om att man enkelt kan byta tandläkare till en privat mottagning utan att det behöver skilja något i pris. Vuxen som barn.

I Sverige gäller gratis tandvård fram till och med 22 års ålder, den åldersgränsen höjs till 23 år 2019. De enskilda landstingen får bestämma om de vill erbjuda gratis tandvård till en ännu högre åldersgräns.

I Malmö är det gratis med vanlig tandvård till och med det år du fyller 22 år. Oavsett om du vänder dig till Folktandvården eller till en privat mottagning.

Regelbundna tandläkarbesök är bra för din hälsa!

Året efter att du fyllt 22 får du betala för din tandvård, men detta med hjälp av både tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd. Det allmänna tandvårdsbidraget ger 150 kr per år till personer mellan 30 och 64 år. Personer mellan 22 till 29 samt över 65 år får 300 kr per år. Detta bidrag ökar och blir dubbelt så stort från april 2018. Högkostnadsskyddet gäller för dyrare tandvård över 3000 kr. Du får 50 procent ersättning upp till 15 000 kr och 85 procent ersättning för tandvård över 15 000 kr.

Många tandläkare i Malmö erbjuder även studentrabatt om du är student eller så kallad Frisktandvård där du betalar för din tandvård genom ett fast pris i månaden.

Om du behöver akut tandvård så finns det flera tandläkarmottagningar som erbjuder det i Malmö. Vänd dig först och främst till din ordinarie tandläkare, men om denna har stängt eller om du inte har någon tandläkare så tar de flesta mottagningar emot dig även om du inte varit kund hos dem innan.

För att hitta rätt tandläkare i Malmö kan du använda dig av vår tjänst för att hitta en tandläkare nära dig eller jämföra priser och omdömen. Om du däremot redan har en tandläkare som du är nöjd med så får du gärna rekommendera denna på vår sajt genom att skriva ett omdöme. På så sätt hjälper du din tandläkare och även andra som letar efter en bra tandläkare i Malmö.

Vi listar tandläkare i hela Sverige

Tandläkare i Borås Tandläkare i Eskilstuna Tandläkare i Falun Tandläkare i Gävle Tandläkare i Göteborg Tandläkare i Halmstad Tandläkare i Helsingborg Tandläkare i Jönköping Tandläkare i Kalmar Tandläkare i Karlskrona Tandläkare i Karlstad Tandläkare i Linköping Tandläkare i Lund Tandläkare i Malmö Tandläkare i Norrköping Tandläkare i Nyköping Tandläkare i Stockholm Tandläkare i Sundsvall Tandläkare i Södertälje Tandläkare i Umeå Tandläkare i Uppsala Tandläkare i Västerås Tandläkare i Växjö Tandläkare i Örebro