Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Tandläkare i Halmstad

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Halmstad
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon
MapIcon
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera
 • 1

Tandläkare Halmstad

Tandläkare.se är en söktjänst som hjälper dig hitta tandläkare i Halmstad. Har du nyligen flyttat eller är på jakt efter en ny tandläkare hjälper vi dig med omdömen från tidigare kunder så att du kan hitta en bra tandläkare nära dig. 

Det finns både privat tandläkare i Halmstad och kliniker som drivs av det statliga Folktandvården. De kan hjälpa dig vare sig du är i behov av en grundundersökning eller en särskild behandling som tandimplantat. Det finns även tandläkare i Halmstad med akut behandling.

Priset för tandvård behöver inte vara dyrare på en privat klinik. Oavsett vilken mottagning du väljer hittar du de bästa priserna via vår söktjänst.

Akut tandvård i Halmstad

Vid behov av akut tandvård i Halmstad gör du bäst i att leta bland sista-minuten tiderna som finns tillgängliga nära dig. Då får du en tid så snart som möjligt, oftast samma dag, ibland redan inom en timme.

Vanliga orsaker till att du behöver en akut tid är skador på tänderna, till exempel att en tand blivit “chippad” eller brutits av. Även smärta kan vara en orsak att söka akut hjälp. Smärtan kan vara orsakad av en infektion i tand eller tandkött och bör behandlas så snart som möjligt för att inte problemen ska bli värre.

Gratis tandvård Halmstad

I Sverige gäller gratis tandvård fram till och med 22 års ålder. I Region Halland, som resten av Sverige, gäller detta både vid Folktandvården och privat tandläkare.

Anledning till att många väljer Folktandvården är att de flesta blir automatiskt kallade dit för sitt första tandläkarbesök när de är mellan 2-3 år gamla. Av bekvämlighet stannar många kvar när man blir vuxen, men det behöver inte kosta mer hos en privat tandläkare.

Efter 23 års ålder får du betala tandvård själv, även på Folktandvården. För att betala för tandvård i vuxen ålder kan du få hjälp av det allmänna tandvårdsbidraget. Bidraget ger dig en summa varje år för att spendera på tandvård. Summan är mellan 300 till 600 kr och beror på hur gammal du är, men du kan också spara bidraget i upp till två år.

Tandvårdsbidraget kan dock inte användas för behandlingar som enbart är till för att förbättra utseende som tandblekning eller fasader.

Tandhälsa – hur ofta bör man gå till tandhygienist?

Det allmänna tandvårdsbidraget brukar göra det möjligt att bekosta en grundundersökning hos tandläkaren en gång om året eller vartannat år. Detta överensstämmer med rekommendationen för hur ofta du bör undersöka dina tänder så att eventuella problem med tänderna upptäcks i tid. Genom att behandla tidigt sparar du både pengar och lidande.

Ett besök hos tandhygienist kan både förebygga problem med tänderna som karies, och se till att upptäcka eventuella besvär så tidigt som möjligt. För dig som ändå råkar ut för till exempel en olycka eller annan sjukdom som påverkar tänderna kan du få ersättning av Försäkringskassan för att betala för tandvård som överstiger en viss summa på ett år.

Boka nu via Tandläkare.se

Oavsett vad du har för behov, akut tandvård eller en särskild behandling, hittar du det du behöver på Tandläkare.se. Du kan läsa omdömen från tidigare patienter, det är som att få en rekommendation från en god vän!

Du kan också se tillgängliga sista minuten-tider, eller med längre framförhållning. Du kan kontakta mottagningen om du har frågor och när som helst boka en tid snabbt och smidigt. Du får sedan en bokningsbekräftelse via mejl.

Andra sökte efter

Akut tandvård Halmstad