Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
  Arrow right
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
  Arrow right
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänst

  Vi hjälper dig att hitta en tid som passar

  Arrow right

Tandreglering Uppsala

Tandreglering, även kallad ortodonti, är en form av tandvård som används för att rätta till felställda på tänder och käkar och för att förbättra munnens utseende. Denna behandling kan vara lämplig om tänderna sitter snett eller för trångt eller om det finns ett bettfel. Tandreglering kan ske med hjälp av olika typer av tandställningar, som kan vara traditionella rälsen eller mer moderna tandställningar som Invisalign.

Tandläkare.se – En söktjänst för tandreglering i Uppsala

Det finns flera olika tandvårdskliniker i Uppsala som erbjuder tandreglering och som kan hjälpa dig att få jämnare och finare tänder. På Tandläkare.se kan du ta del av tidigare patienters omdömen och betyg för att hitta den bästa kliniken för tandreglering för dig.

Tandreglering

Tandreglering på helgen i Uppsala

Vill du komma i kontakt med en tandvårdsklinik i Uppsala som erbjuder tandreglering under helgen? Ta i så  hjälp av vår söktjänst där du dygnet runt kan söka kliniker som har öppet helgdagar.

Tandreglering i Uppsala för barn

Vill du komma i kontakt med en tandvårdsklinik i Uppsala som erbjuder tandreglering under helgen? Ta i så fall hjälp av vår söktjänst där du kan söka kliniker som har öppet helgdagar.

Är du rädd för tandläkaren?

Att få hjälp med tandreglering hos en tandläkare eller tandhygienist kanske känns svårt om du känner dig orolig inför ett tandläkarbesök. Tandläkarskräck eller tandläkarrädsla är inte ovanligt och det finns många erfarna tandläkare med hög kompetens som är vana vid att patienter upplever obehag. De vill gärna hjälpa dig på alla sätt de kan.

Tandläkaren kan ibland föreslå lustgas eller sedativa läkemedel (lugnande) innan behandlingen.  Det är för att du inte ska känna någon oro, stress eller ängslan inför den.

Vid andra former av ingrepp kan lokalanestesi (lokalbedövning) användas för att utföra en smärtfri tandvårdsbehandling. En bedövningen kan behövas för att du inte ska ha ont under behandlingen. Ibland kan det även behövas tas Paracetamol, smärtstillande läkemedel, som Ibuprofen eller Alvedon efter exempelvis ett ingrepp. För de mest rädda patienterna kan behandling under narkos erbjudas.

Hitta till mottagning för tandreglering i Uppsala

Det finns många tandläkarmottagningar i Uppsala som tar emot patienter som behöver reglera sina tänder. Centralt i Uppsala stad finns bland annat ST Dental, Tandläkarhuset samt Aqua Dental som du kan nå med buss 677, 8 eller 801. Från Uppsala Stadshuset eller Centralstationen är det bara en 2-4 minuters promenad. Kommer du med tåg till Uppsala är det bara ca fem minuters promenad till klinikerna.

Tandreglering hos Folktandvården i Uppsala

I Uppsala finns det både privata tandläkarmottagningar och Folktandvården, där du kan få tandreglering. Inom Folktandvården Uppsala finns erfarna specialister som kan hjälpa dig med allt från tandreglering till implantat. Bedömning och behandling sker efter remiss från ordinarie tandläkare till specialistkliniken.

Vanliga frågor & svar

 • Vad kostar tandreglering i Uppsala?

  PlusIcon
  Priserna för tandreglering kan variera beroende på olika faktorer, såsom vilken tandregleringsklinik du väljer, vilken typ av tandställning du väljer, hur lång behandlingen är och vilken typ av behandling som krävs. Det kan finnas möjlighet att få tandreglering genom tandvårdsstöd eller högkostnadsskyddet, beroende på vad som gäller för dig. Det kan vara en bra idé att rådfråga din tandläkare eller tandhygienist för att få mer information om vad som gäller.
 • När bör jag söka tandreglering?

  PlusIcon
  Det kan vara bra med tandreglering om du har bettfel eller snedställda tänder. Tandreglering kan hjälpa till att åtgärda många olika typer av problem med tänderna eller käkarna och förbättra din munhälsa och ge dig en finare leende.
 • Hur fungerar tillgängligheten på tandläkarmottagningar i Uppsala?

  PlusIcon
  Många tandläkarmottagningar i Uppsala har rullstolsanpassade lokaler med hissar och dörrar för att underlätta för personer som kommer med rullstol, rullator eller barnvagn. Kontakta den tandläkarmottagning som du är intresserad av att besöka för tandreglering, så får du information om deras tillgänglighetsanpassningar.