Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Hitta och boka tandläkare i Karlstad

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Karlstad
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
EE7A7C3C-CCB3-4029-8768-159E52AD66E4@3x
Tider
Tider
Kliniker
Kliniker
Karta
Karta
sort-iconSortera
sort-iconSortera

Tandläkare Karlstad

Att hitta en bra tandläkare i Karlstad är ingen konst. Inte när du tar hjälp av Tandläkare.se. Här samlar vi tandläkare med fina recensioner, bra priser och många lediga tider.

Du kan söka efter tandläkare i ditt område, på en särskild adress eller navigera direkt på kartan. Du kan också söka på en specifik behandling. I resultaten hittar du tandläkare med erbjudanden på till exempel grundundersökning eller tandblekning. Du hittar också lediga tider med kort framförhållning, så kallade sista minuten-tider. 

Är du i behov av akut behandling kan du även söka på akuttid och hitta tandläkare som har öppet på kvällar och helger, då det annars är svårt att få hjälp. 

Akut tandvård i Karlstad med omnejd

Har du varit med om en olycka som drabbat dina tänder eller känner av plötslig tandvärk kan du behöva akut tandvård i Karlstad.

Det är bra att veta att akuttider ofta kommer med ett prispåslag jämfört med en vanlig grundundersökning, särskilt om du behöver hjälp på kvällar och helger eller annan jourtid. Kom också ihåg att när du får en akuttid är det bara det akuta besväret som behandlas och du kan behöva komma tillbaka för ytterligare behandling vid en senare tid. Detta besök kostar ytterligare. 

Som tur är hittar du många sista minuten-tider på Tandläkare.se som ofta är reducerade i pris.

Gratis tandvård för barn och unga

För barn och ungdomar i Sverige och i Karlstad är tandvård gratis fram till och med det år man fyller 22. Få känner till att detta gäller både hos Folktandvården och privat tandläkare. Det är helt upp till dig hos vilken tandläkare du väljer att skriva dig eller ditt barn. Det behöver inte innebära någon prisskillnad. 

I vuxen ålder får du betala för din tandvård själv, både hos Folktandvården och på privat mottagning. Men du får hjälp av det allmänna tandvårdsbidraget för att bekosta tandvården. Med tandvårdsbidraget får du 300 eller 600 kronor om året, beroende på din ålder, som du dessutom kan spara i upp till två år. 

Tandvårdsbidraget är utformat för att gå i linje med rekommendationer om hur ofta du bör gå till tandläkare eller tandhygienist. Ungefär en gång om året, eller åtminstone vartannat är en bra tumregel. 

Hur mycket kostar tandvård i mitt område?

Fri prissättning på tandvård i Sverige gör det svårt att säga exakt vad en behandling kostar, det är nämligen helt upp till varje tandläkare att sätta priser. Det finns dock en referensprislista som Försäkringskassan använder. Den referenslistan ligger till grund för vad du kan få i ersättning genom högkostnadsskyddet om du behöver lägga stora pengar på tandvård. 

Alla tandläkare har dock skydlighet att berätta innan en undersökning eller behandling vad det kommer kosta samt informera dig om de behöver göra ytterligare ingrepp som kommer kosta mer. Innan du bokar eller genomgår en behandling är det bäst att tala med din tandläkare!

Tandläkare i Karlstad – boka nu!

Idag vet vi mer om hur tandhälsan påverkar allmänhälsan och hur viktigt det är att ha en frisk mun för att leva ett friskt liv. Därför ska du inte skjuta upp ditt nästa tandläkarbesök. Hitta en ledig tid på Tandläkare.se och boka redan idag! Det kan spara dig både besvär och pengar i framtiden. 

Särskilt om du misstänker att något är fel, till exempel att du känner av tandvärk eller har ömt, svullet eller blödande tandkött, ska du inte tänka efter mer. Boka en akut tandläkare i Karlstad direkt!

Andra sökte efter

Akut tandvård Karlstad