Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Hitta och boka tandläkare i Eskilstuna

 • CheckMark

  Alltid bästa pris

 • CheckMark

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • CheckMark

  Kostnadsfri avbokning

Var?
Eskilstuna
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
EE7A7C3C-CCB3-4029-8768-159E52AD66E4@3x
Tider
Tider
Kliniker
Kliniker
Karta
Karta
sort-iconSortera
sort-iconSortera

Tandläkare Eskilstuna

Det finns gott om bra tandläkare i Eskilstuna att välja mellan. På Tandläkare.se samlar vi de bästa. Oavsett vad du behöver, en estetisk behandling som tandblekning eller en akuttid, kan du hitta en tandläkare nära dig som erbjuder behandling till ett bra pris.

Via vår söktjänst kan du söka på ett område, en adress eller en behandling för att hitta det du behöver. Genom att jämföra priser hos olika kliniker och omdömen som tidigare kunder lämnat är det lätt att välja den tandläkare som passar dig. Välj en av de lediga tiderna och boka direkt via oss!

Det finns några mottagningar inom Folktandvården i Eskilstuna men långt fler är privata kliniker. Visste du att tandvård är gratis för barn både inom den statliga Folktandvården och hos en privat tandläkare i Eskilstuna? Det kan du läsa mer om längre ner!

Akut tandvård i Eskilstuna – när behövs det?

Det finns flera anledningar att söka akut tandvård i Eskilstuna. Vanliga orsaker är att du skadat eller slagit ut en tand. Men även problem med tandköttet kan tyda på att du behöver behandling så snart som möjligt.

Om du upplever några av dessa symptom är det dags att söka vård:

– Du har skadat en tand så att en bit av tanden gått av eller tanden sitter löst

– Tanden har ändrat färg (till exempel den blir rosa, gul, grå eller brun)

– Du har kraftig tandvärk eller ilningar i tänderna som till exempel gör det svårt att äta

– Det blöder från tandköttet eller tandköttet är svullet

Du ska alltid söka akut tandvård om du slagit ut en hel tand, det gäller även för barn som skadat eller slagit ut en mjölktand. För barn finns det risk att de permaneneta tänderna under mjölktanden kommer till skada.

Vad kostar tandvård i Eskilstuna?

De flesta tror att det är billigare att gå till Folktandvården än en privat tandläkare i Eskilstuna. Men detta är inte alltid sant. Sanningen är att det råder fri prissättning på tandvård i Sverige vilket innebär att priserna kan variera stort från klinik till klinik. Inom Folktandvården varierar priserna mellan olika landsting eller regioner.

Oavsett vilken klinik du går till, kommer akut tandvård nästan alltid med ett prispåslag. Behöver du akuttandvård i Eskilstuna är det först och främst din egen tandläkare du ska vända dig till. Har de inte tid kan du ta hjälp av Tandläkare.se för att hitta en jourtandläkare i Eskilstuna eller en privat mottagning som har öppet sent på kvällar och helger.

Det är bra att komma ihåg att du ofta får betala en avgift för en missad tid hos tandläkare eller tandhygienist, så glöm inte att skriva ner i kalendern!

Gratis tandvård i Södermanland

Fri tandvård inbegriper alla barn och ungdomar i Sverige, såväl som Södermanland och Eskilstuna så klart. Fram till du är 23 år har du rätt till tandvård utan kostnad. Dock gäller det inte för alla sorters ingrepp, framförallt är det estetiska ingrepp som inte ingår.

Den kostnadsfria tandvården gäller både på Folktandvården och hos privat tandläkare.

Efter att du fyllt 23 år kan du ta hjälp av olika statliga bidrag för att bekosta din tandvård. Det allmänna tandvårdsbidraget ger 300 eller 600 kr om året (beroende på din ålder) att använda för tandvård. Bidraget går att spara i upp till två år och det är vanligt att man använder bidraget för att bekosta en grundundersökning vartannat år ungefär.

Även det allmänna bidraget och högkostnadsskyddet fungerar på precis samma sätt på Folktandvården som på privat klinik.

Tandhälsa – hur ofta behöver jag tandvård?

Som barn får du oftast en regelbunden kallelse att besöka tandläkaren en gång om året eller vart annat. Kallelserna tar ibland slut när du blivit vuxen och inte längre får gratis tandvård. Men det är viktigt att fortsätta besöka tandläkaren regelbundet, hela livet.

En tandläkartid kan ibland ersättas av ett besök hos tandhygienist. En tandhygienist hjälper att ta bort tandsten som annars kan skada tänderna eller orsaka inflammation i tandköttet. Dessutom får du bra tips och råd om hur du ska sköta din munhygien och minska risken för bakterieskador på tänderna i framtiden.

Boka tandläkare i Eskilstuna

Har du skadat en tand, känner plötslig tandvärk eller har tecken på inflammation i tandköttet, behöver du akut tandvård. Har du inte besökt tandläkare för en grundundersökning på länge så är det dags nu!

Ta hjälp av Tandläkare.se för att hitta och boka en tid redan idag. Det är enkelt! Hos oss hittar du privat tandläkare med bra priser, fina omdömen och lediga tider. Med hjälp av sista minuten-tider kan du dessutom få en tid samma dag, ibland redan inom någon timme.

Efter ditt tandläkarbesök får du gärna komma tillbaka till oss för att själv lämna en recension. På så sätt får andra kunder i Eskilstuna reda på vilken tandläkare i stan som är bäst!

Andra sökte efter

Akut tandvård Eskilstuna