Stäng 

Var?
Piteå
Behandling?
Akuttid
När vill du gå?
Från idag
Hitta tid
EE7A7C3C-CCB3-4029-8768-159E52AD66E4@3x
kartvy-icon
Kartvy
klinikvy-icon
Klinikvy
sortera-icon
Sortera
kartvy-icon
Kartvy
klinikvy-icon
Klinikvy
sortera-icon
Sortera

Tandläkare.se hjälper dig hitta och boka tandläkare i Piteå. Vi har alltid sista minuten tider och erbjudanden för behandlingar som du letar efter.

Ta hjälp av Tandläkare.se för akut tandvård

Är du i behov av akut tandvård kan du hitta tandläkare i Piteå med öppettider på kvällar och helger då det annars är svårt att få tid. Du kan dessutom hitta sista minuten tider till ett bra pris och erbjudanden för särskilda behandlingar som lagning eller fyllning. Vill du ha rekommendationer om en bra tandläkare nära dig kan du läsa omdömen från tidigare patienter.

Är du själv nöjd med din tandläkare lämna gärna ett omdöme på Tandläkare.se så hjälper du inte bara din tandläkare men andra som vill hitta en bra tandläkare i Piteå.

Boka tandläkare direkt till bra pris

En vanlig missuppfattning är att privat tandvård är dyrare än Folktandvården. Men tandvård är gratis i Sverige för alla barn och unga fram till och med 22 års ålder, och det gäller även privata tandläkare.

Alla statliga bidrag och högkostnadsskydd som du får från Försäkringskassan gäller också hos privata tandläkare. Det årliga tandvårdsbidraget till exempel, som ger 300 kr per år till personer mellan 23 och 29 år samt över 65 år, kan du använda för att bekosta din tandvård och bidraget kan du spara i upp till två år. Personer mellan 30 och 64 år får 150 kr per år.

Folktandvården i Piteå har dessutom haft problem under en längre tid med tandläkarbrist vilket har lett till begränsningar för nya patienter. Ta hjälp av Tandläkare.se för att hitta tandläkare direkt och slipp långa väntetider.

Ta hand om dina tänder – hela livet

Idag är förebyggande tandvård en stor del av arbetet tandläkare gör. Det är dels för att tandhälsan i Sverige är mycket bra och för att vi vet mer idag om hur viktigt det är med en god tandhygien för en god allmänhälsa.

Du kan göra mycket själv för att upprätthålla en god tandhygien. Att borsta tänderna med fluortandkräm två gånger om dagen ska vara en rutin och tandtråd hjälper att förebygga tandsten och tandköttsproblem. Om du besöker tandläkare och tandhygienist regelbundet ser du till att små problem som lätt kariesangrepp inte blir större skador som måste lagas eller till och med kräva rotfyllning.