Bettskena

Att gnissla eller bita ihop tänderna under sömnen kan leda till spänningshuvudvärk och ömma käkar. Med en formgjuten bettskena i plast, avlastar du käken och slipper därför dessa problem och minskar samtidigt risken att tänderna slits.
Visa tider i mitt område
Du kan själv söka och filtrera efter lediga tider via vår söktjänst.
Vi har anslutna tandläkare över hela landet!

Tandpressning och tandgnissling

Vaknar du med huvudvärk eller ömma käkar kan det tyda på att du biter ihop eller gnisslar med tänderna när du sover. Stress, hög konsumtion av sura drycker och ärftliga faktorer kan vara orsaken till problemet.

Barn som gnisslar tänder gör det i samband med att nya tänder växer fram och käken utvecklas. Dock går gnisslandet över när tandraden är på plats.

En bettskena kan vara lösningen

Du kan komma till rätta med problemet med en bettskena som du har i munnen när du sover. Skenan är gjord i plast och är fördelaktigen formgjuten efter dina tänder, som du skaffar genom din tandläkare, eller så kan du köpa en på apoteket. En formgjuten skena ger bättre resultat men kostar mer.

Med en bettskena stabiliseras käken och trycket från käkmusklerna avlastas.

En snarkskena motverkar snarkning

En snarkskena är ett effektivt hjälpmedel mot snarkning. Snarkskenan fixerar käkarna och gör att underkäken skjuts fram. Detta gör att tungan inte åker ner i svalget – och på så sätt hindras snarkningen. Dessutom vidgar den dina andningsvägar.

Du kan köpa en snarkskena på apotek eller hos tandläkaren. Går till tandläkaren gjuts skenan efter dina tänder och ger bättre resultat, men är också dyrare än om du går till apoteket.