Filtrera sökresultatet

×

Hur kan vi hjälpa dig?

Tandläkare - Västerås

Vi samlar alla tandläkare i Västerås

I Västerås finns över 137 tandläkare, både privata mottagningar men också det statligt ägda Folktandvården.

Vuxna och barn har rätt att själv välja vart ni ska vända er för tandvård i Västerås eller Västmanland i stort. Antingen om ni vill vända er till en privat mottagning eller till Folktandvården. Många vet inte att de kan skriva in sig på en privat mottagning, vuxna som barn, utan att priset för tandvård nödvändigtvis skiljer sig.

Alla barn och ungdomar har gratis tandvård i Sverige. Tandvårdslagen säger att gratis tandvård gäller fram till och med 19 års ålder men i 2016 beslutade Riksdagen att höja åldersgränsen. Åldersgränsen höjs i etapper, 2017 var gränsen 21 år, 2018 höjs gränsen till 22 år och 2019 höjs gränsen till och med 23 år. Det är därefter upp till de enskilda landstingen att bestämma om de vill erbjuda gratis tandvård till en ännu högre åldersgräns.

Tandvård i Västerås

I Västerås går gränsen för gratis tandvård till och med det år du fyller 22 år, oavsett om du vänder dig till en privat mottagning eller till Folktandvården. Efter du har fyllt 23 får du börja betala för din tandvård. Men du som vuxen har fortfarande rätt till bidrag för tandvård. Det allmänna tandvårdsbidraget ger 300 kr per år till personer mellan 22 och 29 år samt personer över 65. Personer mellan 30 och 64 får 150 kr per år. Även detta bidrag ökar från april 2018 och blir dubbelt så stort.

Bidraget får du använda som betalning hos din tandläkare. Du kan också spara ditt bidrag i upp till två år. På så sätt kan du i princip få en gratis undersökning vartannat år. Bidragssystemet är mycket lätt och din tandläkare har koll på hur mycket pengar du har och drar bort detta på din betalning. Du behöver inte tänka på detta alls.

Dessutom finns det speciella högkostnadsskydd vid dyra tandvårdsbehandlingar och särskilt tandvårdsbidrag om du har en sjukdom som påverkar din munhälsa. Högkostnadsskyddet gäller från det att du spenderat 3000 kr. Eftersom det är fri prissättning på tandvård i Sverige kan priser variera från klinik till klinik. Därför gäller högkostnadsskyddet enligt en referensprislista och du kan behöva betala en mellanskillnad om din tandläkare är speciellt dyr.

I Västerås, som i resten av Sverige kan äldre personer erbjudas en årlig munhälsobedömning i hemmet och gäller även för personer på äldreboende. Allt som behövs är ett intyg om nödvändig tandvård som landstinget godkänner.

Hitta akut tandvård i Västerås - boka direkt

Om du har behov av akut tandvård i Västerås på kvällar och helger så finns det flera mottagningar och sjukhus som erbjuder detta. Oftast innebär det dock ett prispåslag på kvällar och helger på ungefär 50 procent av grundkostnaden. De flesta mottagningar tar emot dig även om du inte varit kund hos dem innan.

För dig som letar efter en prisvärd tandläkare i Västerås kan du jämföra de olika prislistorna på Tandläkare.se. Om du redan har en tandläkare och tycker din tandläkare är den bästa tandläkaren i Västerås så får du mer än gärna rekommendera denna på sajten genom att skriva ett omdöme. På så sätt hjälper du både din tandläkare men även andra personer som letar efter en bra tandläkare i Västerås.

Vi listar tandläkare i hela Sverige

Tandläkare i Borås Tandläkare i Eskilstuna Tandläkare i Falun Tandläkare i Gävle Tandläkare i Göteborg Tandläkare i Halmstad Tandläkare i Helsingborg Tandläkare i Jönköping Tandläkare i Kalmar Tandläkare i Karlskrona Tandläkare i Karlstad Tandläkare i Linköping Tandläkare i Lund Tandläkare i Malmö Tandläkare i Norrköping Tandläkare i Nyköping Tandläkare i Stockholm Tandläkare i Sundsvall Tandläkare i Södertälje Tandläkare i Umeå Tandläkare i Uppsala Tandläkare i Västerås Tandläkare i Växjö Tandläkare i Örebro