Filtrera sökresultatet

×

Hur kan vi hjälpa dig?

Tandläkare Falun

När du vill hitta en bra tandläkare gör du bäst i att ta hjälp av Tandläkare.se! Här kan du söka efter tandläkare i ett särskilt område eller på en specifik adress. Du kan söka efter tandläkare som erbjuder en viss behandling samt jämföra priser mellan kliniker. Boka enkelt en ledig tid direkt hos oss!

Letar du efter en privat tandläkare i Falun i stort eller kanske på en specifik adress som Åsgatan? På Tandläkare.se är det enkelt. Du kan använda sökfältet, navigera direkt på kartan eller leta rätt på en särskild behandling. 

Vi hjälper dig också hitta jourtandläkare i Falun eller mottagningar med akuttider, sista minuten tider eller öppettider på kvällar och helger. 

Vill du ha hjälp att hitta den bästa tandläkaren nära dig kan du läsa rekommendationer och omdömen från tidigare kunder. Är du mer intresserad av priset kan du också jämföra priser hos olika mottagningar eller ta del av fina erbjudanden. 

Akuttider i Falun

Behöver du en akut tandläkare i Falun? Det är inte alltid lätt att veta när man ska söka akutvård och när det är okej att vänta tills man får en vanlig tid hos sin egen tandläkare. En regel är att tecken på infektion alltid ska behandlas så snabbt som möjligt.

Varningstecken du bör vara nogrann med är tandvärk, blödande eller svullet tandkött samt skador på tänderna. Har en större bit av en tand brutits av eller du har slagit ut en hel tand finns det risk att det blir infekterat. Därför är det även viktigt att söka vård för skador. 

Andra vanliga anledningar att söka akutvård är om kronor, broar eller proteser gått sönder eller trillat loss. 

Det är något ovanligare att barn behöver söka akut vård men skador på tänderna eller att en tand helt slagits ut ska alltid undersökas direkt. Även problem med tandställning kan behöva lösas så fort som möjligt. 

Oavsett vad du har för akuta besvär hjälper vi dig hitta en tandläkare nära dig, så snart som möjligt. 

Vad kostar akut tandvård i mitt område?

Pris för akut tandvård i Falun är högre än ett vanligt besök hos tandläkaren. Detta beror på att avgiften för en akutundersökning är högre än en grundundersökning. Därtill kommer kostnaden för den behandling som behövs för att lösa det akuta problemet. 

Det kan behövas en uppföljande undersökning vid ett senare tillfälle för att säkerställa att skadan eller besväret har rättats till. Den uppföljande behandlingen brukar göras av din vanliga tandläkare, inte på en akutmottagning. Undersökningen ingår heller inte i priset för ditt första akutbesök. 

Som nämnt ovan är akuttider vanligtvis dyrare men hos Tandläkare.se kan du hitta både akuttider och sista minuten tider till ett nedsatt pris! Dessutom hittar du oftast en mottagning med lediga tider nära dig så du inte behöver resa så långt.

Gratis tandvård i Falun och resten av Sverige

Du har rätt till fri tandvård i Falun och resten av Sverige fram till och med det år du fyller 22. Därefter träder det allmänna tandvårdsbidraget i kraft som hjälper dig bekosta tandvård i vuxen ålder. 

Via tandvårdsbidraget får du 300 kr eller 600 kr varje år som du dessutom kan spara i två år, så att du har råd med regelbundna besök hos tandläkaren åt minstone vart annat år. 

Det krävs att din tandläkarmottagning är ansluten till Försäkringskassan för att du ska kunna få fri tandvård, allmänt tandvårdsbidrag eller ersättning via högkostnadsskyddet. Men de allra flesta kliniker i Sverige är anslutna så det är sällan ett problem. 

Tandhälsa - hur tar jag bäst hand om mina tänder?

Det är rekommenderat att besöka tandläkare eller tandhygienist regelbundet, hela livet. I Sverige har de flesta en god munhygien och tanvård handlar framförallt om förebyggande vård. Ett besök hos tandläkaren ser till att du slipper framtida problem med tänderna eller inflammation i tandköttet. 

Så klart krävs det även att du gör ditt och ser till att borsta tänderna två gånger om dagen samt använda tandtråd. Du kan inte bara förebygga problem genom god munhygien, du kan även se till att förebygga skador genom att använda tandskydd vid intensiva sporter eller använda bettskena om du gnisslar tänderna under natten. 

Boka en tid idag

Vänta inte med att boka en tandläkartid, särskilt inte om du är i behov av akut tandvård. I Falun finns flera duktiga tandläkare och omtyckta kliniker att välja mellan. Det är bara att läsa omdömena från tidigare kunder här på vår sajt! När du hittat en ledig tid som passar dig kan du boka direkt och få bekräftelse på mail och sms.