Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Ute efter akut tandvård på Fridhemsplan? På Tandläkare.se listar vi alla kliniker på Fridhemsplan, Kungsholmen, med omnejd som har bokningsbara akuttider tillgängliga.

Var?
Stockholm
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
EE7A7C3C-CCB3-4029-8768-159E52AD66E4@3x
Kliniker
Kliniker
Karta
Karta
SortIconSortera
SortIconSortera

Tandläkare.se – En söktjänst för akut tandvård på Fridhemsplan

Letar du efter en bra akuttandläkare eller jourtandläkare på Fridhemsplan, Kungsholmen? Via Tandläkare.se kan du enkelt hitta, jämföra och boka den bästa akutmottagningen nära dig. Här kan du läsa betyg och omdömen till olika akutmottagningar och sedan boka den tid som är bäst för dig.

När bör jag söka akut tandvård?

Här är några vanliga symptom som tyder på att du kan behöva söka akut tandvård:

 • Kraftig tandvärk
 • Ömhet eller blödningar i tandköttet
 • Plötsliga svullnader i ansiktet
 • Tänder som känns lösa eller har flyttats
 • Tänder som har gått av eller gått sönder
 • Tandinfektioner med feber eller yrsel
 • Tandköttsproblem

Om du upplever något av dessa symptom bör du rådgöra med en tandläkare för att få rådgivning om hur du ska gå vidare. Om du är i akut behov av tandvård bör du kontakta en tandläkare så snart som möjligt för att få hjälp.

Behandlingar som jourtandläkare inte erbjuder

Akuttandläkare är tandläkare som är specialiserade på att behandla akuta tandproblem. De erbjuder en mängd olika behandlingar. Men det finns vissa behandlingar som inte ingår i deras omfattning. Här är några exempel på behandlingar som akuttandläkare inte erbjuder:

 • Kosmetisk tandvård, såsom tandblekning
 • Invisalign-behandlingar för att rätta till tänderna
 • Tandimplantat och annan kirurgisk tandvård
 • Tandreglering för barn och vuxna

Akut tandvård under helgen på Fridhemsplan

Skulle du drabbas av smärta, tandvärk eller en infektion under en lördag, söndag eller annan helgdag, då kan du enkelt söka på akuttider i din närhet, dygnet runt, på Tandläkare.se. Hos oss ser du vilka mottagningar som är tillgängliga.

Akuttandläkare på Fridhemsplan för barn

Det är viktigt att barn får regelbunden tandvård för att förebygga tandproblem. Om ditt barn upplever starka tandvärkssmärtor, har blödningar från tandköttet eller har andra akuta tandproblem bör du kontakta en tandläkare så snart som möjligt. Det är bra att tidigt införa goda vanor. Redan när de får sina första mjölktänder ska de borstas regelbundet med tandkräm för att undvika karies.

Är du rädd för tandläkaren?

Det är vanligt att patienter som lider av tandläkarskräck eller tandläkarrädsla känner stress och nervositet inför ett tandvårdsbesök. En tandläkare kan hjälpa dig att känna dig trygg och avslappnad genom att ge dig tid att ställa frågor och ge dig information om vad som kommer att hända under tandvårdsbesöket.

Tandläkaren kan ibland föreslå lustgas eller sedativa läkemedel (lugnande) innan behandlingen för att du inte ska känna någon oro, stress eller ängslan inför den.

Lokalanestesi (lokalbedövning) kan även användas för att utföra en smärtfri tandvårdsbehandling. Bedövningen gör så att du inte har ont under behandlingen, men ibland kan du behöva ta Paracetamol, smärtstillande läkemedel, som Ibuprofen eller Alvedon efter exempelvis ett ingrepp. För de mest rädda patienterna kan behandling under narkos erbjudas.

Hitta till akuttandläkare på Fridhemsplan

Det finns flera akuttandläkare på Fridhemsplan med omnejd. Bland annat ligger en av Aqua Dentals kliniker på Norr Mälarstrand 62 intill Rålambshovsparken. Dit kan du ta dig genom att ta tunnelbanan till Rådhuset eller Fridhemsplan och sedan promenera till klinken. Du kan även ta buss 40 eller 62 till Polhemsgatan, eller buss 52 till Pontonjärparken. Även Mun Tandvård på Sankt Eriksgatan 85 eller Hildmark Dental på Sankt Eriksplan 2 i Vasastan finns i närheten. Till dessa kliniker kan du komma genom att ta gröna T-banelinjen till S:t Eriksplan, alternativt busslinjer som 3, 4 eller 507.

Akut tandvård hos Folktandvården på Fridhemsplan

I Sverige kan vi alla få privat tandvård såväl som genom den offentliga Folktandvården. Privattandläkare och Folktandvården är två olika typer av tandvårdstjänster som finns i Sverige. 

Privattandläkare är en typ av tandläkare som driver sin verksamhet på egen hand, medan Folktandvården är en statlig organisation som erbjuder tandvård till låga priser. Vill du få akut tandvård hos Folktandvården vid Fridhemsplan på Kungsholmen så ligger den vid Sankt Eriksgatan 47, vid Västermalmsgallerian.

Andra sökte efter

Tandläkare Fridhemsplan