Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Avboka Tandläkartid

Ibland sker oförutsedda händelser som gör att du behöver avboka din tandläkartid. De flesta kliniker har som regel att återbud skall ske 24 timmar innan det planerade besöket. Vi gör det enkelt och smidigt för dig genom att du lätt kan avboka ditt besök med en avbokningskod som du får i ditt bekräftelsemail. Då kan du också passa på att snabbt och smidigt boka en ny tid som passar ditt schema.

Kvinna avbokar tandläkartid

Så här avbokar du en tandläkartid – Steg för steg

Om du har bokat din tandläkartid hos oss, kan du smidigt använda våra e-tjänster för att avboka och samtidigt hitta en ny tid som passar dig bättre. Så här går du tillväga om du önskar avboka din tid hos oss:

 1. När du bokar en tid hos oss får du alltid ett bekräftelsemail från oss med en avbokningskod du kan använda. Leta på det mailet.
 2. Du klickar sen på länken i mailet och skriver där in din avbokningskod.
 3. Sen får du en bekräftelse på att avbokningen är gjord.

Avboka tandläkartid hos Folktandvården enligt nedan:

 1. Telefon
 2. Genom att mejla den klinik som du bokat din tid hos.
 3. Deras e-tjänster genom att logga in på Mina sidor och avboka din tid där.

Omboka och hitta en ny tid som passar dig bättre med oss

Ibland vill man ändra sin tandläkartid och det kan du lätt göra hos oss, följ nedan alternativ:

 • Sök i sökfältet på klinikens namn där du bokade din tid och klicka på lediga tider för att hitta en ny tid. Vet du exakt tid och datum så fyller du i det där. Då visas bokningsbara tider som du kan boka genom att klicka på “Boka tid”.
 • Vill du hellre komma till en annan tandklinik kan du söka i ditt område och bocka i vilken typ av tid du önskar, exempelvis basundersökning. Då visas lediga tider i ditt närområde.
 • Eller chatta med oss så kan vi boka en tandläkartid åt dig.
 • Eller ring så kan vi både avboka och boka en ny tid till dig, Tel: 010-1089633

Debiteringsavgift & Straffavgifter

De allra flesta kliniker har som regel att du inte kan ändra din tid om det är mindre än 24 timmar kvar till det planerade besöket.

Oftast vill de att du ska avboka ditt besök senast 24 timmar innan avtalad tid.

Om sena avbokningar görs debiteras du oftast och får betala en avgift.

Hos Folktandvården får du betala 400 kronor vid uteblivet besök och vid sen avbokning.

Dock kan du ges möjlighet att slippa betala en avgift med anledning av den rådande pandemin.

Men kontakta den tandkliniken om du är osäker. Tandläkare.se tar inget ansvar för detta utan det är upp till varje tandklinik att sätta sina egna bokningsvillkor.

För barn och ungdomar kan andra regler gälla men hör med den aktuella tandkliniken för att få reda på vad som gäller hos dem.

Tänk på att …

Det är inte självklart att din journal kan flyttas över från din tidigare tandläkare till din nya om du väljer att byta klinik. Enligt patientdatalagen måste alla patientjournaler sparas hos den tandklinik som du varit hos tidigare.

Det kan dock finnas möjlighet för din nya tandläkare att se din tidigare journal genom så kallad sammanhållen journalföring.

Men för att det ska vara möjligt, behöver båda verksamheterna vara anslutna till det. Annars kan din nya tandläkare be din gamla tandläkare att skicka en kopia på din journal.

4 punkter att tänka på:

 • För att en ny vårdgivare ska få läsa din journal behöver du först godkänna det.
 • Även om den nya tandläkaren har fått ta del av din journal behöver oftast den nya tandläkaren göra en grundundersökning igen med röntgenbilder.
 • Priset på samma behandling kan skilja sig hos de olika tandläkarna. Be om att få ett kostnadsförslag innan behandlingen.
 • Om den nya tandkliniken är ansluten till Försäkringskassan har du rätt att utnyttja dina tandvårdsbidrag. Läs mer om dessa här.

Var fjärde minut bokar någon tid via Tandläkare.se

Tandläkare.se är Sveriges största söktjänst för att hitta, jämföra och boka tandläkare. Med över 160 anslutna kliniker finns det alltid en ledig tid nära dig.

 • Barrel

  Alltid bästa pris

 • Cloud

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • Out

  Kostnadsfri avbokning

Boka tandläkare nära dig – till bästa pris

CloseIcon

Svar på vanliga frågor

Här kommer några vanliga frågor från patienter:

 • Hur sent kan man avboka sin tandläkartid?

  PlusIcon
  De allra flesta vill att du avbokar senast 24 timmar innan ditt besök. Men är du osäker kan du kontakta tandkliniken och fråga.
 • Kan jag lämna återbud online eller ska jag ringa?

  PlusIcon
  Hos oss kan du avboka online eller genom att ringa. De flesta privata tandkliniker har ingen online-avbokning så där behöver du oftast ringa för att avboka din tid.
 • Kan jag avboka min tandläkartid samma dag?

  PlusIcon
  Du kan alltid avboka men du kommer troligtvis att bli debiterad en avgift. Ibland kan vissa undantag göras men hör med din klinik om vad som gäller för dig.