Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Så går tandblekning till hos tandläkaren

Air flow, blekning med skena eller laserblekning – vilken blekningsmetod passar dig bäst? Här kan du läsa om de olika typerna av tandblekning som är vanligast hos tandläkaren.

En tandblekning går att göra både hemma och på klinik. Väljer du att göra din behandling hos en tandläkare diskuterar du och tandläkaren dina olika alternativ utifrån dina önskemål, och kommer överens tillsammans om den behandlingsmetod som passar dig och dina tänder bäst. Tandläkaren gör en undersökning för att säkerställa att en tandblekning är lämplig för dig och dokumenterar sedan tändernas färg för att ni ska kunna följa resultatet.

Air Flow

Om du har ytliga missfärgningar kan de åtgärdas med hjälp av en så kallad Air Flow-behandling. Det är en snabb och effektiv metod som tar bort beläggningar från bland annat rökning, snusning, kaffe och rödvin. Air Flow är en mild behandlingsform och innebär att tänderna skonsamt putsas med luft, vatten och salt. Behandlingen kan utföras av både tandläkare och tandhygienist, är helt smärtfri och tar en knapp halvtimme.

Blekning med skena

Tandblekning med skena är en kombinerad klinik- och hemmablekning, och den vanligaste behandlingsformen utförd av tandläkare. Du påbörjar din behandling på klinik där din tandläkare gjuter en skena efter dina tänder. Tandblekningen utförs sedan genom att du applicerar en blekningsgel i din plastskena och använder den nattetid under cirka 1-2 veckor, beroende på önskat resultat.

Laserblekning

Tandblekning med laser är en snabbaste metoden. Precis som vid tandblekning med skena används en plastskena med blekningsgel. Skenan med gelen sätts in och en laserlampa riktas mot munnen för att skynda på blekningen. Belysningen med laser görs i korta intervaller och ditt tandkött är hela tiden skyddat.

Pris

Priset för en tandblekning varierar både beroende på behandlingsmetod, klinik och omfattning av blekningen. Boka tid hos en tandläkare nära dig för att diskutera olika alternativ, och få reda på vad ett vitare leende skulle kosta just dig.

Var fjärde minut bokar någon tid via Tandläkare.se

Tandläkare.se är Sveriges största söktjänst för att hitta, jämföra och boka tandläkare. Med över 160 anslutna kliniker finns det alltid en ledig tid nära dig.

 • Barrel

  Alltid bästa pris

 • Cloud

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • Out

  Kostnadsfri avbokning

CloseIcon