Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

5 snarkhjälpmedel som ska få dig att sluta snarka

Det finns många olika hjälpmedel som kan hjälpa dig att sluta snarka: Snarkplåster/näsvidgare, snarkdämpande sprayer och snarkskenor.

1. Snarkplåster/näsvidgare

Snarkplåster vidgar näsborrarna och gör att du lättare kan andas med näsan. Detta gör att du inte behöver andas genom munnen och snarkar därför mindre.

Snarkplåster kan du köpa på ett apotek. 10 stycken kostar ungefär 60 kronor.

2. Snarkdämpande munspray

Snarkdämpade munspray sprayas direkt ner i svalget. Sprayen bildar ett skum som fäster på vävnaderna i halsen. Detta gör att friktionen minskar mellan alla rörliga delar i svalget, stramar upp luftvägarna och även dämpar vibrationerna som orsakar snarkljudet.

3. Snarkdämpande nässpray

Nässpray mot snarkningar

Speciell nässpray kan mjukna upp vävnaden
i halsen och därmed förhindra snarkningar.

En snarkdämpande nässpray sprayas i varje näsborre innan du går och lägger dig. Nässprayen mjuknar upp och smörjer vävnaden i halsen, vilket gör att andningen inte störs samt att du inte blir torr i munnen när du vaknar.

4. Sluta snarka med hjälp av snarkskena

Du kan köpa mjuka snarkskenor på ett apotek eller beställa från nätet. Snarkskenan skjuter fram underkäken något vilket skapar fria luftvägar. Med fria luftvägar kommer du inte längre att snarka.

5. Snarkskena gjord efter dina tänder

Om du vill ha en ordentlig snarkskena som passar dig perfekt eller om du har allvarliga problem såsom sömnapné så är det alltid bäst att få en riktig snarkskena. Denna gjuts efter ditt bett och dina tänder.

Det är din tandläkare som hjälper dig med detta. Men om du behöver en snarkskena av medicinska skäl så kan du dock få stora kostnader betalda av landstinget. Kontakta därför din vårdcentral först för att utreda om du exempelvis lider av sömnapné och därmed får ett reducerat pris.

För dig som har fått en remiss från vårdcentralen behöver bara betala för själva besöket.

Var fjärde minut bokar någon tid via Tandläkare.se

Tandläkare.se är Sveriges största söktjänst för att hitta, jämföra och boka tandläkare. Med över 160 anslutna kliniker finns det alltid en ledig tid nära dig.

 • Barrel

  Alltid bästa pris

 • Cloud

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • Out

  Kostnadsfri avbokning

CloseIcon