Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Att bleka tänderna hemma

Tandblekning är en behandling som du enkelt och smidigt kan göra på egen hand hemma. Det finns många olika hemmablekningprodukter att välja mellan, och här går vi igenom några av dem. Kom ihåg att du alltid bör göra en undersökning hos tandläkare först, innan du gör en hemmablekning.

Var?
Stockholm
Arrow Down
Behandling?
Akuttid
Arrow Down
När vill du gå?
Från idag
Arrow Down
Hitta tid
SearchIcon

Att göra en tandblekning hemma blir allt vanligare. Det kan finnas olika skäl till att man väljer en hemmablekning framför en behandling på klinik, och det finns ett flertal olika behandlingsmetoder att välja mellan. Dessutom finns det en uppsjö av olika varumärken som säljer produkter för hemmablekning. Läs på ordentligt innan du väljer produkt och diskutera med din tandläkare om du känner dig osäker. Du bör dessutom säkerställa att den blekningsprodukt du tänkt använda är godkänd av Läkemedelsverket.

White Strips

En av de vanligaste hemmablekningsprodukterna är så kallade tandblekningsremsor, eller White Strips. Det är, som namnet avslöjar, remsor med tandblekningsmedel som du enkelt och smidigt fäster på tandraden. Du låter remsorna sitta i cirka 30 minuter åt gången och upprepar oftast runt 8 gånger. Behandlingen är enkel att utföra och gör inte ont. Vissa märken erbjuder remsor med mintsmak eller liknande.

Formbar skena med blekningsmedel

Blekning med skena är en metod som är lik den som ofta utförs av tandläkare. Skillnaden när du gör hela behandlingen hemma är dock att skenorna inte är professionellt utgjutna efter dina tänder. De är däremot ofta formbara, på så vis att de mjuknar när du doppat dem i varmt vatten. Skenan blir då mjuk och kan formas efter dina tänder. När den stelnat kan du applicera blekningsgelen och påbörja din tandblekning.

Tandblekningspenna

Att bleka tänderna med en tandblekningspenna är både smidigt och effektivt. Det är en bra metod för att få bort ytliga missfärgningar, orsakade av exempelvis kaffe eller rödvin. Du använder pennan enkelt genom att pensla på gel på varje tand efter tandborstning morgon och kväll, och låter den verka i 30 minuter. Ofta rekommenderas det att proceduren upprepas dagligen under två veckor för bästa resultat.

Dessa metoder är endast ett urval av många olika alternativ för hemmablekning. Oavsett vilken metod du väljer bör du först göra en undersökning hos tandläkare, för att säkerställa att en tandblekning är lämplig för dig.

Boka tid hos en tandläkare nära dig redan idag!