Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Så här går ett akutbesök till hos tandläkaren

När olyckan är framme och du drabbas av akuta tandproblem är det viktigt att du kan få snabb hjälp. Oavsett om du har problem med tandvärk, ilningar eller har skadat en tand ska du inte behöva gå omkring och ha ont. Därför finns det akut tandvård som du kan söka hos de allra flesta tandkliniker. Nedan berättar vi hur det går till vid ett akutbesök.

Steg för Steg – Så här går ett akutbesök till:

Till skillnad från ett vanligt tandvårdsbesök handlar akut tandvård om att hjälpa patienten med ett enskilt problem. Det innebär att tandläkaren fokuserar på tanden eller området där problemet har uppstått. Nedan kan du följa hur ett akutbesök går till vanligtvis:

 1. Patienten får börja med att berätta om sitt problem och var i munnen det sitter. Det är också bra att vara tydlig med speciella önskemål eller behov, om man har en sjukdom, allergier eller tar någon medicin som kan påverka behandlingen.
 2. Därefter gör tandläkaren en undersökning och kan sen ställa en diagnos.
 3. Behandling utförs sen för att åtgärda problemet. Ibland behövs fler behandlingstillfällen, såsom vid rotfyllning. Vid akutbesöket görs då oftast en provisorisk lagning som skyddar fram till ditt återbesök då du får den permanenta fyllningen. Om fortsatt behandling blir aktuellt informerar tandläkaren dig om det och ni får komma överens om en ny behandlingstid.

Var fjärde minut bokar någon tid via Tandläkare.se

Tandläkare.se är Sveriges största söktjänst för att hitta, jämföra och boka tandläkare. Med över 160 anslutna kliniker finns det alltid en ledig tid nära dig.

 • Barrel

  Alltid bästa pris

 • Cloud

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • Out

  Kostnadsfri avbokning

CloseIcon

Svar på vanliga frågor om så här går ett akutbesök till hos tandläkaren

 • Kommer jag att kunna få bedövning?

  PlusIcon
  Som regel erbjuds du alltid bedövning innan en behandling. Är du däremot allergisk eller äter någon medicin kan det påverka om du kan få bedövningen men rådfråga med din tandläkare. Tycker du själva nålsticken vid bedövningen är obehaglig kan du be om att de applicerar bedövningssalva innan sprutan ges.
 • Kan jag söka akut tandvård hos en annan tandläkare än min ordinarie tandläkare?

  PlusIcon
  Ja, du har rätt att vända dig till vilken klinik du vill. När det handlar om akuta besvär är det bäst att få hjälp så snart som möjligt. Om din ordinarie tandläkare inte har en tid inom kort så är det bättre att du går till en annan och får problemet åtgärdat eller att du i alla fall får en provisorisk lösning. Det är bättre än att du väntar ut en tid längre fram till din ordinarie tandläkare. Då kan problemet ha hunnit förvärras och du riskerar att få genomgå en mer omfattande behandling.
 • Kan jag betala senare?

  PlusIcon
  Många tandkliniker erbjuder avbetalning där du kan dela upp din kostnad.