Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
  Arrow right
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
  Arrow right
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänst

  Vi hjälper dig att hitta en tid som passar

  Arrow right

Få billig tandvård med sista minuten-tider

Drar du dig för att gå till tandläkaren på grund av prislappen? Det behöver du inte göra längre. Efter att sista minuten-tider även nått tandvården kan du som patient komma riktigt billigt undan.

Nyttja “en tom stol” konceptet

För många av oss är inte en grundundersökning hos tandläkare något som vi prioriterar. Det är dyrt och när det inte gör ont känns det som att det inte finns någon anledning till att ”göra av med pengar”.

Men väntar du för länge med att gå till tandläkare kan det faktiskt bli mycket dyrare i längden. Flera studier visar också att om du bara går till tandläkare när du har symptom så drabbas din tandhälsa avsevärt.

Det visar bland annat en brittisk studie från 2015 där vuxna som regelbundet gick till tandläkaren hade mindre problem med karies och fler tänder kvar än andra.

Men hur gör du då för att kombinera din tandhälsa och fortfarande hålla plånboken nöjd? Jo, på internet finns det flera tandläkare som erbjuder sista minuten-tider. En tandläkare vill nämligen hellre ha en kund som betalar lite mindre, än en ”tom stol” som det kallas. Och detta kan du som patient utnyttja.

Det finns flera sajter som listar sista minuten-tider, bland annat söktjänsten Tandläkare.se som samlar alla tandläkare och där du enkelt kan boka en tandläkare online.

– På vår förstasida kan tandläkare själva lägga ut sina sista-minuten tider som du sedan kan boka till rabatterade priser. Ibland är det så billigt som 150 kronor när en grundundersökning egentligen kostar runt 800 kronor, säger Göran Glück, vd på Tandläkare.se.

Läs mer om akuttandläkare.