Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Guidekirurgi möjliggör svåra tandimplantat

Om du vill se hur resultatet kommer att se ut innan ett tandimplantat eller om du vill ha en tryggare implantatbehandling ska du vända dig till en tandläkare som arbetar med virtuell implantatplanering. På detta sätt finns det inte utrymme för misstag.
Avgjutning av en käke
3D-guiden som tandläkaren följer under operationen.

Vid tandimplantatbehandling kan det ibland vara svårt för en tandläkare att göra en precis och korrekt placering av implantaten.

Att implantatet hamnar exakt där de ska hamna är dock väldigt viktigt, speciellt när implantatet kommer att ligga nära en nerv eller om du har lite benmängd.

Därför kan många tandläkare inte vilja utföra en tandimplantatbehandling i svårare fall då riskerna är för stora om tandimplantaten skulle hamna fel.

Men för att du som patient vara säker på att få en korrekt och trygg behandling kan du kontrollera om tandläkaren använder sig av en virtuell implantatplanering.

En virtuell implantatplanering är ett sätt för tandläkaren att genomföra operationen visuellt på en datorskärm innan hen gör den riktiga implantatbehandlingen på dig.

Tomas Samuelli, tandtekniker på My Dental Guide.

– Då har tandläkaren en möjlighet att tänka efter, före operationen, säger tandtekniker Tomas Samuelli.

I planeringsverktyget kan både du som patient och din tandläkare se hur resultatet kommer att se ut, och vart implantatet exakt bör sitta.

Dessutom får tandläkaren en 3D-printad guide som används under operationen så att det inte finns något utrymme för misstag.

– Det är en liten extrakostnad för patienten men det ger större trygghet och även större möjlighet för att få implantat, säger Tomas Samuelli, tandtekniker.

Datorprogram för att tillverka tandimplantat
Så här ser datorprogrammet ut där tandläkaren innan kan planera operationen.
Var fjärde minut bokar någon tid via Tandläkare.se

Tandläkare.se är Sveriges största söktjänst för att hitta, jämföra och boka tandläkare. Med över 160 anslutna kliniker finns det alltid en ledig tid nära dig.

 • Barrel

  Alltid bästa pris

 • Cloud

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • Out

  Kostnadsfri avbokning

CloseIcon