Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

AnyRidge: ”Bästa implantatet på marknaden”

Om en tand måste tas bort av olika skäl är det viktigt att tänka på vilket tandimplantat som ska ersätta det där tomrummet i din mun. Specialisterna på Implant Solutions rekommenderar världsledande, ”AnyRidge”.

Resan började i Amerika

Ludwig Hansson tandspecialist på Implant Solutions.
Ludwig Hansson tandspecialist på Implant Solutions.

När Ludwig Hansson gick sin specialistutbildning 2007 upptäckte han ett unikt tandimplantat på en kongress i USA. Bolaget som skapat implantatet heter MegaGen. De berättade för Hansson hur de från grunden utformat detta väldigt tjocka implantat som enbart var tänkt för kindtänder.

– Jag blev helt frälst, vilket ledde till att jag började importera tandimplantatet från Korea då de inte nått den svenska marknaden än, säger Ludwig Hansson.

Implantatets höga kvalité resulterade i att hans vänner började köpa in det till deras kliniker. Och snurran var igång. Några år senare lanserade MegaGen ett helt nytt tandimplantat, AnyRidge, vilket är den produkt som Implant Solutions säljer idag.

Kortare inläkningstid, mindre riskabelt och enklare behandling

AnyRidge har en speciell utformning och tandläkaren utgår från benets kvalité istället för en viss borrsekvens, som är den vanligaste metoden. När implantatet ska sättas in granskas benkvalitén runt det utsatta området. Tandläkaren kan då välja bredare gängor om det handlar om mjukare ben. Detta underlättar processen och proceduren med att behöva bygga ben minskar.

Vanligtvis är tandimplantat 4 millimeter breda medan dessa är upp till 7 millimeter breda och därmed starkare. Inläkningstiden för dessa implantat är dessutom betydligt kortare.

– Oavsett var någonstans du sätter in ditt implantat så sitter det bra direkt, medan andra implantat är extra känsliga under inläkningsperioden vilket kan resultera i att implantatet lossnar, säger Ludwig Hansson.

Implantatet är även väldigt enkelt att använda för de som ska göra tänderna. Många system använder sig av olika typer av storlekar mellan implantat och protetik, medan AnyRidge har en fattning till alla delar som sätts på implantatet. Det innebär att man inte behöver tänka på om kopplingen mellan delarna passar eller ej, de passar alltid.

”Vi är en liten spelare på en stor marknad”

Johan Arneklev driver Implant Solutions.
Johan Arneklev driver Implant Solutions.

Ludwig Hansson och Johan Arneklev är personerna som står bakom bolaget Implant Solutions. Hansson jobbar enbart kliniskt och har sen länge granskat utvecklingen av tandimplantat. Arneklev är ansiktet utåt och driver själva bolaget, han kommer från en av de större implantatföretagen i Sverige.

De träffades av en slump och var starkt överens om att tandläkare förtjänar att använda sig av det bästa implantatsystemet, AnyRidge.
– Vissa produkter eller behandlingar faller genom nätet och vissa fångar vi upp. Målsättningen är att vi ska ha de bästa lösningarna och produkterna på marknaden, säger Hansson från deras kontor i Göteborg.

Var fjärde minut bokar någon tid via Tandläkare.se

Tandläkare.se är Sveriges största söktjänst för att hitta, jämföra och boka tandläkare. Med över 160 anslutna kliniker finns det alltid en ledig tid nära dig.

 • Barrel

  Alltid bästa pris

 • Cloud

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • Out

  Kostnadsfri avbokning

CloseIcon