Stäng 

Hur många tandkliniker finns det i Stockholm?

I Stockholm finns det gott om tandkliniker, vilket är en följd av att tandvården har blivit alltmer tillgänglig. Många tandvårdskedjor har inte bara etablerat sig i centrala Stockholm, utan också utanför innerstan i förorterna. Trots detta har antalet utbildade tandläkare minskat de senaste åren. Vi berättar om antalet kliniker och hur många verksamma tandläkare som finns i Sverige.

Tandläkare i Stockholm

Det finns sammanlagt: 1166 tandkliniker i Stockholm

I Stockholm finns det 1166 tandkliniker, bara Folktandvården har uppemot 32 tandkliniker i Stockholms län och Distriktstandvården har också ett trettiotal i länet. Du hittar alla våra listade tandläkare i Stockholm här.

I Sverige som helhet finns idag omkring 8000 verksamma tandläkare. De senaste åren har antalet utbildade tandläkare minskat. En del utbildade tandläkare som har en legitimation utfärdad är inte verksamma och arbetar därmed inte aktivt med tandvård. Därför är det lite svårt att få en exakt siffra på antal tandläkare i länet men siffrorna är ungefärliga.

Hur kom vi fram till antalet tandkliniker?

Vi utgick från alla tandkliniker som är registrerade och verksamma i länet, genom denna lista.

Den visar att det finns 1166 kliniker i länet. Vi tittade också på siffror från Socialstyrelsen som visade hur många som är verksamma i Sverige.

Vi gick sedan in på Folktandvårdens hemsida och Distriktstandvården och fick uppgifterna om antal kliniker som de har i Stockholms län.