Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Billigaste tandläkaren i Stockholm

De allra flesta tandläkare brukar sätta priser på sina behandlingar som ligger strax under eller över referenspriset, men det finns även de som skiljer sig långt ifrån det. Ett normalpris enligt referenspriset kostar en basundersökning 885 kronor. Vi guidar dig i djungeln av priser och listar de billigaste i Stockholm.

Billigaste tandläkaren Stockholm

Vinnare: Tandkliniken Happident är billigast i Stockholm

Vi tittade på priserna för en basundersökning hos ett 20-tal tandkliniker i Stockholm och jämförde dem.

Vi har också tagit fram referenspriset för en basundersökning för att få fram ett så kallat “normalpris” att utgå ifrån. En basundersökning enligt referenspriset kostar 885 kronor.

Den tandklinik som erbjuder basundersökning till billigaste pris är tandvårdskedjan Happident.

Hos dem kostar en undersökning 275 kronor.

Här är de tandkliniker i Stockholm som har de lägsta priserna för en basundersökning:

 1. Happident, 275 kronor.
 2. Stockholm tandläkarcenter, 299 kronor.
 3. City Dental 550 kronor.
 4. Folktandvården, 885 kronor
 5. Oral Care, 980 kronor.

Hur kan priserna sig skilja så mycket mellan Happident och Oral Care?

Det viktiga att tänka på när det gäller pris är att alla tandläkare har rätt att sätta sina egna priser.

När du bokar tid för en undersökning eller en annan behandling kan det variera vad som ingår i undersökningen. Ibland tillkommer kostnad för behandlingen eller för andra åtgärder som tandläkaren bedömer är nödvändiga.

Totalkostnaden för exempelvis att laga ett hål varierar beroende på behandlingens omfattning. Ibland kan en lagning sluta med en tandutdragning och leda till att du önskar att ersätta den förlorade tanden med en konstgjord tand (protes). Då blir priset något helt annat i slutändan och varje tandläkare hos de olika klinikerna har olika prissättningar för sina åtgärder.

Här är andra faktorer som påverkar prisskillnader:

 • Tandläkare använder olika material som är mer kostsamma än andra. Material är oftast en tillkommande kostnad.
 • Vissa tandläkare fokuserar på att få in nya patienter och har därmed kanske rabatterade priser för dem medan andra fokuserar mer på långsiktig tandvård för befintliga patienter..
 • Vissa tandläkare har anammat den senaste tekniken och digitaliseringen och använder kanske enbart 3d-teknik vid avtryck och laser vid lagning av hål. Medan andra använder den mer traditionella borren och är inte lika digitaliserade.
 • Platsen var kliniken är belägen påverkar också priset, om den ligger i storstan eller i en mindre ort.
 • Om besöket är ett akutbesök kan priset variera beroende på om tandkliniken har en helgtaxa, vissa tar inte ut något extra under helger och kvällar medan andra gör det. Det kan bero på att det är för kostsamt för vissa att ha jouröppet.

Vad säger de olika priserna om tandkliniken i sig

En tandläkare som har ett lägre pris för en behandling betyder inte att behandlingen i sig är sämre än hos en dyrare tandläkare. Det är upp till patienten att värdera vad som är prisvärd tandvård, en tandklinik kanske ger ett mer personligt bemötande och där personalen har större erfarenhet av tandvårdsrädsla än en annan. Du som patient kanske värderar detta och gärna betalar lite extra för att tillgodose just dina personliga behov.

Oftast bedömer olika tandläkare ungefär lika vad gäller vilka åtgärder som är bäst för patienten men en tandläkare bedömer kanske att en tand behöver dras ut för att tanden medför så mycket komplikationer för patienten. Medan en annan kanske tycker att det är värt att laga tanden och avvaktar istället med tandutdragning. Detta betyder dock inte att den ena tandkliniken är bättre än den andra.

Priser – värt att tänka

 • Prislista, din tandläkare ska ha en prislista med både pris och referenspris för olika åtgärder, samt för material. Det ska framgå tydligt av prislistan om tandläkaren tar ut ett högre pris än referenspriset, så att du är medveten om att din ersättning beräknas efter en lägre kostnad än den du faktiskt betalar. Det ska också framgå om de erbjuder dig någon form av garanti för utförda behandlingar.
 • Om du ska behandlas vid mer än ett tillfälle är tandläkaren skyldig att ge dig en preliminär prisuppgift som täcker hela behandlingen.
 • Du har alltid rätt till skriftlig information från din tandläkare med prisuppgifter, behandlingsplan och vilka material som ska användas.
Var fjärde minut bokar någon tid via Tandläkare.se

Tandläkare.se är Sveriges största söktjänst för att hitta, jämföra och boka tandläkare. Med över 160 anslutna kliniker finns det alltid en ledig tid nära dig.

 • Barrel

  Alltid bästa pris

 • Cloud

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • Out

  Kostnadsfri avbokning

CloseIcon