Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Byta tandläkare med oss

Det kan finnas många olika anledningar till varför man vill byta tandläkare. Kanske vill du byta tandläkare vid flytt, eller så är du inte helt nöjd med den tandläkare som du brukar gå till. Du kanske går till samma tandläkare av bara ren vana. Oavsett anledning guidar vi dig hur du på enklast sätt kan byta till en ny tandläkare.

Byta Tandläkare

Byta tandläkare med oss – Steg för steg

Med Tandläkare.se kan du enkelt och smidigt söka tandvård i ditt område och se aktuella priser direkt som du kan jämföra mellan olika tandkliniker. Så här går du tillväga:

 1. Gå till vår startsida tandläkare.se och sök på din ort, då kommer du att få upp tider i ditt område. Vill du förfina din sökning, bockar du i om du exempelvis söker en akuttid eller basundersökning. Då visas tider i ditt område, för den typ av besök som du har valt.
 2. Hittar du inte den tid du söker, till exempel akuttid, kan du boka en basundersökning och skriva i kommentarsfältet att du behöver en akuttid. Då brukar tandkliniken höra av sig till dig inom kort och meddela om de möjligtvis har fått en sen avbokning den dagen, eller om de har lediga akuttider.
 3. Många tandläkare lägger ut sista minuten-tider som du kan boka, de är dessutom ofta till reducerat pris.
 4. Vet du vilken tandklinik som du önskar komma till, kan du skriva in namnet på den klinik och då kommer du till deras kliniksida där du kan se lediga tider hos den kliniken. Då klickar du bara på “boka nu”, så får du fylla i dina uppgifter. Därefter får du en bokningsbekräftelse på din mail.

Dina rättigheter

Oavsett ålder och skick på dina tänder, har du rätt att välja tandläkare och att lista dig hos vilken klinik du vill, både hos privata tandläkare och till kliniker som drivs in offentlig regi.

Många går till Folktandvården av ren vana men det finns ett stort utbud av privata kliniker som erbjuder samma behandlingar men till andra priser.

Därför kan det löna sig att jämföra priser hos olika tandläkare.

Vill du byta till privat tandläkare, gör du det enklast via oss, eftersom vi har samlat flera tandläkare på en och samma plats. Det kan annars vara lite bökigt att jämföra priser genom att söka upp enskilda kliniker.

När du byter tandläkare tänk på att…

Det är inte alltid som din journal automatiskt flyttas med till din nya tandläkare.

Du kan göra enligt följande:

 • Se med din nya tandläkare om de delar samma journalsystem med din förra tandläkaren, så kallad sammanhållen journalföring. Då kan den nya tandläkaren få information och ta del av din tidigare historik.
 • Annars brukar det går bra att den tandläkaren som du byter till, ber den tidigare tandläkaren om att få en kopia skickad. Men du behöver godkänna detta innan.
 • Den nya tandläkaren brukar vilja göra en undersökning av dina tänder även om du nyligen gjort det hos din förra. De brukar vilja göra en egen bedömning för att säkerställa att de inte missar något samt att du får en adekvat fortsatt behandling.
 • Du har rätt att utnyttja dina statliga tandvårdsstöd, förutsatt att den tandkliniken som du byter till är ansluten till Försäkringskassan.
 • Byter du klinik hos Folktandvården så kan den nya tandläkaren ta del av din journal från den tidigare kliniken. Är du osäker kan du kontakta din tidigare tandläkare och få råd via dem.

Var fjärde minut bokar någon tid via Tandläkare.se

Tandläkare.se är Sveriges största söktjänst för att hitta, jämföra och boka tandläkare. Med över 160 anslutna kliniker finns det alltid en ledig tid nära dig.

 • Barrel

  Alltid bästa pris

 • Cloud

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • Out

  Kostnadsfri avbokning

Boka tandläkare nära dig – till bästa pris

CloseIcon

Svar på vanliga frågor

Här kommer några vanliga frågor från patienter som vill byta tandläkare.

 • Vad händer med min journal?

  PlusIcon
  Om de båda tandläkarna är anslutna till en så kallad sammanhållen journalföring, kan din journal automatiskt flyttas mellan de olika klinikerna. Annars kan den tidigare tandläkaren skicka en journalkopia till den nya mottagningen.
 • Vem ska informeras om jag flyttar till en ny stad/län?

  PlusIcon
  Du bör kontakta din gamla tandklinik och meddela att du vill avlista dig där och be att de skickar din journal till den nya tandläkaren.
 • Kan jag gå till en annan tandläkare under pågående behandlingsperiod av dina tänder?

  PlusIcon
  Ja det kan du men tänk på att den tandläkaren som du byter till, behöver göra en undersökning och i vissa fall behöver kontakta den förra tandläkaren för att säkerställa att du får fortsatt rätt behandling.