Boka tandläkare i Falköping

Hitta professionella tandläkare i ditt närområde snabbt och enkelt

Tandläkare Falköping

Det finns bara en Folktandvården men flera privata tandläkare i Falköping att välja mellan. För att hjälpa dig hitta rätt finns Tandläkare.se som gör det möjligt att söka på områden eller specifika adresser för att hitta en klinik nära dig. Du kan jämföra priser och behandlingar, läsa omdömen och välja bland klinikernas lediga tider. 

Vill du hitta en bra tandläkare i ditt område behöver du inte leta längre än till Tandläkare.se!

Akuttandläkare nära dig

Vi hjälper dig hitta akut tandvård i Falköping! När olyckan är framme och du skadat eller slagit ut en tand behöver du en akuttid hos tandläkaren. Det är viktigt inte bara för att öka chanserna för tanden att läka men även för att minska risken att området runt tanden drabbas av en infektion. 

Men det finns flera anledningar att söka akut vård. Var uppmärksam på tecken på infektion utan tidigare skada, till exempel att tandköttet blöder, är svullet och ömt eller att det dyker upp blåsor. Även plötslig tandvärk är ett varningstecken. 

Skadad eller ej kan tandens färg ge en indikation på om du behöver vård. Har tanden blivit rosa kan du ha en blödning inne i tanden medan grå färg indikerar en infekterad tand. Du ska alltid gå till tandläkaren om tanden börjar få en grå färg då den kan behöva rotfyllas. 

Vad kostar tandvård i Falköping?

En privat tandläkare i Falköping har rätt att själv sätta priser på sina behandlingar. Det gör att priset för tandvård kan se ganska olika ut från klinik till klinik. Även inom Folktandvården varierar priserna mellan olika landsting och regioner. 

Bra att veta om prissättning: 

– Akuttider kommer oftast med ett prispåslag

– Jourtider är oftast dyrare

– Om du får ett prisförslag eller uppskattning från en klinik gäller den inte automatiskt hos en annan klinik 

När du använder högkostnadsskyddet för att få ersättning för större tandvårdsingrepp används en referenslista av priser. Om din behandling kostar mer än referenspriset får du betala mellanskillnaden själv. 

Gratis tandvård i Västra Götaland

I Sverige har alla rätt till fri tandvård fram till och med 22 års ålder. Därutöver kan enskilda landsting själva bestämma att erbjuda gratis tandvård till en högre åldersgräns.

Västra Götaland är en av de mest generösa landstingen i Sverige när det kommer till tandvård då gränsen för fri tandvård är till och med 24 års ålder. 

Från och med det år du börjar bekosta tandvård själv kan du ta hjälp av det allmänna tandvårdsbidraget. Bidraget ger 300 eller 600 kronor om året, beroende på din ålder. Det kan du använda även för att bekosta akuta besök och gäller hos privat tandläkare precis som hos Folktandvården. 

Boka en tid redan idag!

Har du problem med en skadad tand eller har märkt av en färgförändring på tanden kan du behöva akut tandvård. Tandläkare.se hjälper dig att hitta tandläkare i Falköping som har akuttider, lediga sista minuten tider, samt har öppet på kvällar och helger. 

När du hittat det du söker är det enkelt att boka direkt via oss. Välkommen åter om du vill boka en vanlig grundundersökning eller är sugen på en behandling som till exempel tandblekning. På Tandläkare.se hittar du allt du letar efter inom tandvård!