Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
  Arrow right
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
  Arrow right
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänst

  Vi hjälper dig att hitta en tid som passar

  Arrow right

Invisalign Stockholm

Invisalign är en form av osynlig tandställning som används för att rätta till felställda tänder, käkställningsfel eller prognati. En sådan behandling kallas tandreglering (ortodonti). Invisalign är ett mer diskret alternativ till den traditionella tandställningen, även kallad räls, som är gjorda av metall. Invisalign används oftast för att rätta till problem som korsbett, gluggar och tomrum mellan tänderna. Behandlingen är vanligtvis effektiv, men kan ta längre tid att få resultat än med den traditionella rälsen.

Tandläkare.se – En söktjänst för Invisalign i Stockholm

Invisalign består av en serie genomskinliga skenor. Plastskenorna är individuellt anpassade och flyttar tänderna stegvis till önskad position. Skenorna använder du mellan 3 till 6 månader och ger efter avslutad behandling ett permanent resultat. På Tandläkare.se kan du hitta kliniker i Stockholm som kan hjälpa dig att skaffa invisalign. Så misstänker du att du har ett bettfel eller att dina tänder behöver en tandregleringsbehandling, då behöver en tandläkare först göra en utredning av ditt bett. Därefter får ni diskutera tillsammans kring vilka behandlingsmetoder som finns.

Kvinna sätter in Invisalign i munnen

Invisalign från Align Technology

Align Technology är ett företag som specialiserar sig på att utveckla och tillverka tandställningar. Invisalign är deras mest kända produkt där Invisalign Go Plus är en variant av dessa, som är ett alternativ till den traditionella “rälsen”. Invisalign Go Plus är speciellt utvecklad för att rätta till enklare tandställningsproblem. Vanligtvis kan behandlingstiden för Invisalign Go Plus vara mellan tre till sex månader, men det kan vara kortare eller längre beroende på vad som gäller för dig.

Invisalign för barn i Stockholm

Om du letar efter Invisalign för barn i Stockholm finns det flera tandvårdskliniker som erbjuder behandling med Invisalign First. Invisalign First är en variant av Invisalign, transparent tandställning, som är speciellt utvecklad för barn och ungdomar som behöver behandling för enklare tandställningsproblem.

Är du rädd för tandläkaren?

Det är inte ovanligt med tandläkarrädsla eller tandläkarskräck. Det finns många patienter som kan känna sig oroliga inför att gå till tandläkaren eller tandhygienisten. Om du är tandvårdsrädd och behöver skaffa en tandställning, som till exempel Invisalign, finns det flera saker du kan göra för att göra upplevelsen lite lättare:

 1.  Berätta att du är tandvårdsrädd och fråga om det finns något de kan göra för att göra upplevelsen lite lättare för dig. Många tandläkare och tandhygienister har hög kompetens och är väldigt förstående och kan hjälpa dig att känna dig mer avslappnad.
 2.  Ta en paus, om du behöver det.
 3.  Använd avslappningsmetoder som att andas djupt och långsamt, eller lyssna på lugnande musik.

Skötselråd för Invisalign tandskena

Tandsten kan ibland bildas på tänderna när du har en Invisalign tandskena. Tandsten är en kalkbeläggning som bildas på tänderna och som kan orsaka tandköttsproblem och missfärgning av tänderna. Det är viktigt att regelbundet borsta tänderna samt skenan för att förebygga tandsten.

För att få bästa möjliga resultat av Invisalign-behandlingen är det viktigt att ta hand om tandskenan ordentligt.

Punktlista över skötselråd för Invisalign tandskena:

 • Bär skenan så ofta som tandläkaren föreskrivit. Vanligtvis rekommenderas 20-22 timmar per dag.
 • Tvätta skenan regelbundet med en mild tandkräm och varmt vatten. Borsta tänderna innan du sätter på skenan igen.
 • Ta ut skenan vid måltider och för att dricka.
 • Förvara skenan i den medföljande förvaringsboxen eller i en ren plastpåse när du inte använder den.
 • Var extra noga med din mun- och tandhygien.

Vanliga frågor och svar

 • Vad kostar Invisalign i Stockholm?

  PlusIcon
  Det är svårt att säga ett exakt pris på vad Invisalign kostar i Stockholm eftersom det kan variera, både på tandvårdsklinik men även omfattningen. Du kan enkelt se här på Tandläkare.se vad det kostar på olika kliniker i Stockholm. Om du har ett högkostnadsskydd som ingår i din sjukförsäkring kan det vara så att viss tandvård, inklusive invisalign, ingår i högkostnadsskyddet. Det kan vara en bra idé att kontakta din sjukförsäkring och fråga om vad som ingår i ditt högkostnadsskydd när det gäller tandvård.
 • Hur går en Invisalign-behandlingen till?

  PlusIcon
  Först görs en konsultation hos tandläkare eller tandhygienist för att bedöma om invisalign är lämpligt. Därefter tas röntgenbilder och mått för att skapa en behandlingsplan. Du får en serie tunna, genomskinliga plastskalor, som formas efter dina tänder. Du byter ut skalorna varje vecka eller varannan vecka. Sedan får du göra kontroller hos tandläkare eller tandhygienist var 6-8 vecka. När behandlingen är klar tar du ut skalorna och bär en retainer för att behålla den nya tandställningen.
 • Erbjuder Folktandvården Stockholm Invisalign?

  PlusIcon
  Folktandvården Stockholm erbjuder tandreglering med den osynliga tandställningen, Invisalign. De behandlar alla typer av bettfel hos både vuxna och barn samt erbjuder alla typer av tandregleringar.