Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
  Arrow right
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
  Arrow right
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänst

  Vi hjälper dig att hitta en tid som passar

  Arrow right

Tandreglering Stockholm

Har du problem med bettet eller kanske inte nöjd med tändernas position i munnen? Här kan du läsa och få mer information om tandreglering i Stockholm.

Tandläkare.se – En söktjänst för tandreglering i Stockholm

Tandreglering behövs när tänderna är ojämnt placerade, sneda eller om det finns ett onormalt avstånd mellan tänderna. Vanlig metod för att rätta till tändernas position är att använda tandställning. Det finns olika typer av tandställning, som avtagbara tandställningar, som ett alternativ till rälsen. På Tandläkare.se kan du söka, se betyg, läsa omdömen, jämföra olika kliniker och boka tid online.

Tandreglering på helgen i Stockholm

Det är vanligt att tandläkarmottagningar har stängt på helger, men det finns vissa mottagningar som har öppet även på helger. Om du behöver tandreglering på en lördag, söndag eller någon annan helgdag i Stockholm kan du undersöka om det finns några tandläkarmottagningar i närheten som har öppet. Det gör du enkelt här på Tandläkare.se, dygnet runt.

Tandreglering i Stockholm för barn

Det finns flera tandläkarmottagningar i Stockholm som kan hjälpa barn med tandreglering. Vissa barn kan behöva tandreglering även för sina mjölktänder, speciellt om de har problem med tändernas ställning eller om de har svårt att äta eller prata på grund av sina tänder. Det blir då också lättare att sköta munhygienen efter en sådan reglering.

Är du rädd för tandläkaren?

Att få hjälp med tandreglering hos en tandläkare kanske känns svårt om du känner dig orolig inför ett tandläkarbesök. Tandläkarskräck eller tandvårdsrädsla är inte ovanligt och det finns många erfarna tandläkare med hög kompetens som är vana vid att patienter upplever obehag. De vill gärna hjälpa dig på alla sätt de kan.

Tandläkaren kan ibland föreslå lustgas eller sedativa läkemedel (lugnande) innan behandlingen för att du inte ska känna någon oro, stress eller ängslan inför den.

Vid andra former av ingrepp kan lokalanestesi (lokalbedövning) användas för att utföra en smärtfri tandvårdsbehandling. En bedövningen kan behövas för att du inte ska ha ont under behandlingen. Ibland kan det även behövas tas Paracetamol, smärtstillande läkemedel, som Ibuprofen eller Alvedon efter exempelvis ett ingrepp. För de mest rädda patienterna kan behandling under narkos erbjudas

Hitta till tandregleringsbehandling i Stockholm

Det finns många tandläkarmottagningar i Stockholm som tar emot patienter som behöver reglera sina tänder. Många kliniker finns centralt i Stockholm och i närförorter runtomkring, med bra kommunikationsmöjligheter som buss, tunnelbana eller pendeltåg.

Tandreglering hos Folktandvården i Stockholm

Om du är patient hos folktandvården finns det en patientjournal där all information om din tandvård och din hälsa lagras.

Är du intresserad av tandreglering hos Folktandvården i Stockholm kan en tandläkare eller ortodont ge dig råd om vilken typ av behandling som är mest lämplig för dig och hur lång behandlingstiden kommer att vara. Det kan däremot vara bra att tänka på att tandreglering hos Folktandvården kan ha en längre väntetid än privata tandläkarmottagningar. Har du en remiss för tandreglering hos folktandvården kan det därför vara bra att boka en tid så snart som möjligt.

Vanliga frågor och svar

 • Vad är Tandreglering?

  PlusIcon
  Tandreglering, även kallat ortodonti, innebär att tandläkaren med hjälp av en tandställning eller andra hjälpmedel förbättrar tändernas position i munnen.
 • Vad kostar tandreglering i Stockholm?

  PlusIcon
  I Stockholm finns det både privata tandläkarmottagningar och folktandvården, där du kan få tandreglering. Priserna för tandreglering kan skilja sig åt mellan dessa två alternativ. Det är därför bäst att rådfråga en tandläkare eller ortodont för att få en uppfattning om vad tandreglering kan komma att kosta i ditt specifika fall.
 • Varför behövs tandreglering?

  PlusIcon
  Många människor väljer att göra tandreglering för att förbättra utseendet på sina tänder. Växer tänderna snett eller kanske sitter för tätt inpå varandra kan tandregleringen göra att tänderna rättas till och ser jämna ut, vilket i vissa fall kan öka självförtroendet. Du kan även behöva tandreglering ifall din över- och underkäke inte möts som de ska när du biter ihop.
 • Hur fungerar tillgängligheten på tandläkarmottagningar i Stockholm?

  PlusIcon
  Många tandläkarmottagningar i Stockholm har rullstolsanpassade lokaler med hissar och dörrar för att underlätta för personer som behöver använda rullstol eller rullator. Kontakta den tandläkarmottagning som du är intresserad av att besöka för tandreglering så får du information om deras tillgänglighetsanpassningar.