Tandläkartid

Hitta en ledig tandläkartid i din stad via oss vi har lediga tider i alla områden i Sverige via de tandläkarkliniker som vi samarbetar med. Använd formuläret nedanför för att boka en tid.
Visa tider i mitt område
Du kan själv söka och filtrera efter lediga tider via vår söktjänst.
Vi har anslutna tandläkare över hela landet!

Tandläkartid

Tips och råd när du bokar en tandläkartid

För att din tandläkartid ska flyta på så smidigt som möjligt får du här lite tips och råd som kan vara till din hjälp:

Före Besöket

  • Planera tillräckligt med tid från arbete eller skola för att känna dig mindre pressad eller orolig för att komma tillbaka. När du bokar din tid på din klinik, fråga hur lång tid en rengöring och undersökning brukar ta, och lägg sedan till extra tid till det. Du kommer troligtvis att sitta längre i tandläkarstolen om det har gått ett tag sedan ditt senaste besök.

Under besöket

  • Försök slappna av och låta tandläkaren göra sitt jobb. Detta kommer underlätta för både dig och tandläkaren, detta gäller både barn och vuxna!

Efter besöket

  • Om du har ont i munnen kan du ta receptfria smärtstillande läkemedel. Ring kliniken mellan rutinbesöken om du har frågor, om du har ont i tänderna eller om din käke svullnar upp. Problem som t.ex. trasiga tänder är en nödsituation, och du bör meddela tandläkaren om detta direkt.

 

Boka en akuttid

Om du skadar en tand eller behöver snabb vård kan du boka en akuttid hos din tandläkare genom att klicka dig vidare här och följa stegen som beskrivs. Där hittar du också all relevant information som kan tänkas behövas såsom kostnad, när du behöver besöka en akuttandläkare och vanliga frågor och svar.

 

Sista Minuten-tandläkartid

Har du tur så hittar du en sista-minuten tandläkartid hos oss på Tandläkare.se
Det innebär helt enkelt att du kan få samma tandvård till ett billigare pris!

 

Tandläkartid och Covid 19

Folktandvården och privata kliniker kallar dig till besök som vanligt under pandemin, men tänk på att avboka tiden ifall du har symtom (feber, hosta eller förkylningssymptom) eller om du har någon i samma hushåll som har bekräftad covid 19-diagnos.

Det finns också möjlighet att avboka din tid i sista stund utan att behöva betala en avgift ifall du har coronasymtom.

Mera information inom detta ämne, såsom folktandvårdens hygienrestriktioner, finner du genom att klicka här.

 

Så här går det till om du vill ändra tid

Hos de flesta kliniker kan du boka om din tid både online och på telefon fram till klockan 12.00 dagen före besöket.

 

Så här går det till om du vill avboka tiden

Du kan också avboka din tid hos de flesta kliniker fram till kl 12.00 dagen före besöket. Blir du sjuk samma dag behöver kliniken få reda på detta senast en timme efter öppningstiden.

 

Om du inte dyker upp

Ifall du inte dyker upp kommer du att få betala en avgift som är beroende av hur lång tid som bokningen var planerad att ta.

 

Tandläkartid Priser

Folktandvården har en prislista som är rekommenderade cirkapriser som alla tandläkare i Sverige har som bas att utgå ifrån.

Prislistan för 2021 ser ut så här

  • Undersökning: 885-1475 kronor beroende på omfattning, kan även bli dyrare
  • Borttagning av tandsten & behandling av tandköttssjukdom: Från 985 kronor men beroende på omfattning kan detta kosta mer
  • Lagning av en kindtand: 1055-1295 kronor inkl. bedövning
  • Utdragning av en enkeltand: 1100 kronor inkl. bedövning

 

Svar på Vanliga Frågor om Tandläkartider

Allt viktigt att veta i vår frågor och svar sektion.

Fråga 1: Hur ofta behöver man boka tid hos tandläkaren?
Svar: Det brukar räcka med en undersökning vartannat eller vart tredje år om du inte har problem med tandlossning eller gamla lagningar, då bör du gå varje år.

Fråga 2: I vilken ålder slutar man få kallelse för tid hos Folktandvården?
Svar: Du börjar betala själv för din tandvård det året du fyller 24, men normalt sett fortsätter Folktandvården att kalla dit dig ändå.

Fråga 3: Vad händer om man kommer för sent till tandläkaren?
Svar: Kommer du för sent kommer troligtvis inte tandläkaren hinna med din undersökning. Då kommer du få betala en avgift på 400-600 kronor ifall du är vuxen (18år fyllda).