Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänstVi hjälper dig att hitta en tid som passar

Tandimplantat – bästa lösningen vid förlorade tänder

Att ersätta förlorade tänder är inte bara ett estetiskt val, det handlar lika mycket om att höja livskvaliteten. Med tandimplantat får du en pålitlig lösning som känns som en riktig tand.

Förlorade tänder påverkar den drabbade på flera sätt. Luckor i tandraden gör att många känner sig osäkra och mindre attraktiva, samtidigt som avsaknaden av tänder kan ge problem med vardagliga aktiviteter som att äta och prata. Att ersätta de förlorade tänderna är därför något som kraftigt kan höja livskvaliteten hos den som drabbats.

Anledningen till att man förlorar tänder varierar. Det kan bero på en olycka eller på sjukdomar som tandlossning och karies. Ofta är också risken för att förlora tänderna genetiskt betingad. För den som drabbats finns också olika alternativ för att ersätta tänderna men för den som vill ha en permanent lösning som fungerar i princip lika bra som en riktig tand är ofta tandimplantat den bästa lösningen.

– Till skillnad från proteser så känns och fungerar ett implantat nästan exakt som en riktig tand utan lösa delar vilket gör en stor skillnad när du tuggar, berättar Alex Famili, klinikchef på Family Dental och erfaren implantatkirurg.

Alex Famili, D.D.S, Leg. Tandläkare, Klinikchef
Alex Famili, D.D.S, Leg. Tandläkare, Klinikchef

Det som gör implantat till en så pålitlig lösning är att implantatet efterliknar naturen mer än exempelvis bryggor och proteser. Eftersom implantatet skruvas fast i käkbenet så ersättar man alltså inte bara den synliga tanden utan även själva tandroten vilket ger ett väldigt stabilt och långvarigt resultat. Ett annat vanligt problem för den som förlorat tänder är att käkbenet krymper eftersom tandroten inte sitter kvar, vilket får dig att se äldre ut. Även detta problem undviker du med hjälp av ett implantat.

Själva implantat består titan och titan-zirkoniumlegering, material som kroppen inte stöter bort och som fäster extra bra i benet. På själva titanskruven fäster man sedan en krona i antingen porslin eller kompositmaterial. Till skillnad från en brygga behöver man inte heller slipa ner friska tänder i närheten av tanden du ersätter.

– För den som har ett käkben som klarar av att fästa ett implantat så är det oftast den bästa lösningen eftersom den kan hålla livet ut, säger Alex Famili.

Erbjudande: 50 % rabatt på tandimplantat, inklusive undersökning och operation.

Ordinarie pris 25 000 kr, din deal: 12 500 kr = 50% rabatt.
Du betalar 2 500 kr nu vid köp av dealen och resterande 10 000kr på plats till Family Dental Care efter konsultationen.

Behandlingen utförs av legitimerad tandläkare med mångårig erfarenhet inom estetisk tandvård. För din trygghets skull ges alltid 2 års garanti på varje ny tand. Vid frågor, kontakta gärna kliniken. Vill du inte genomföra operationen efter konsultationen så får du pengarna tillbaka.

Till Erbjudandet

Var fjärde minut bokar någon tid via Tandläkare.se

Tandläkare.se är Sveriges största söktjänst för att hitta, jämföra och boka tandläkare. Med över 160 anslutna kliniker finns det alltid en ledig tid nära dig.

 • Barrel

  Alltid bästa pris

 • Cloud

  Kvalitetsgranskade tandläkare

 • Out

  Kostnadsfri avbokning

CloseIcon