Tandläkare

Hitta, jämför och boka tid hos en tandläkare nära dig, smidigt och enkelt online!

Hitta tandläkare nära dig eller ring vår kundtjänst på tandläkare.se så hjälper vi dig att boka.

Boka en akuttid

Boka tid i dag eller i morgon

Boka en tandläkartid

Visa alla typer av tider

Hitta rätt tandläkare

Idag finns många privata tandläkare att välja mellan i Sverige. Vi hjälper dig att hitta rätt!

Hos oss kan du utforska tandläkarkliniker i ditt område och jämföra tandläkares priser. Du kan dessutom läsa fina omdömen från tidigare kunder. Det är nästan som att få en rekommendation från en god vän!

Är det en särskild behandling du är ute efter kan du hitta tandläkare som har exklusiva erbjudanden för just det du behöver, vare sig det är en grundundersökning eller tandimplantat.

Hitta en tandläkartid direkt

Behöver du hjälp snabbt, kanske för att laga en tand, hjälper vi dig hitta en jourhavande tandläkare via söktjänsten. Det finns nämligen tandläkarmottagningar som har öppet även under obekväma tider som kvällar och helger. Dessutom kan du alltid boka sista-minuten hos tandläkare som har lediga tider samma dag eller redan inom en timme.

Hur du bokar tandläkare

Att boka tandläkartid har aldrig varit enklare. När du hittat den tandläkare eller behandling du söker kan du boka en tid snabbt och smidigt via vårt bokningsformulär.

Under bokningen fyller du i ditt telefonnummer och får en verifieringskod via sms. Koden fyller du i under sista steget av bokningsprocessen. När bokningen är klar får du en bekräftelse på mail och telefon.

Har tandläkaren du söker inte tillgängliga tider just nu kan du skicka en förfrågan till mottagningen. Då får du svar av kliniken så snart som möjligt om lediga tider framöver.

Vad kostar tandläkare i Sverige?

I Sverige gäller fri prissättning på tandvård vilket betyder att tandläkare bestämmer sina egna priser. I förlängning betyder det också att prislappen kan variera mycket mellan olika tandläkare och mottagningar.

Via Tandläkare.se kan du få en bra överblick över prisskillnader mellan olika tandläkare i ditt område och välja den som passar dig bäst. Dessutom kan du ofta hitta bra erbjudanden eller rabatter för särskilda erbjudanden eller lediga tider.

När du bokar en tandläkartid via Tandläkare.se görs betalningen fortfarande som vanligt via din tandläkare. Du behöver inte lämna några betaluppgifter hos oss.

Behöver du akut tandvård?

När olyckan är framme kan du behöva tandvård snabbt. Olyckan är tyvärr alltid oläglig och inträffar gärna på kvällar och helger, när tandläkarmottagningar vanligtvis har stängt. Men på Tandläkare.se kan du hitta tandläkare som har öppet sent eller ebjuder akut hjälp vid behov.

Via söktjänsten kan du också hitta sista-minuten tider hos tandläkare som har en öppning de närmaste dagarna, samma dag eller redan inom en timme.

Lediga tider med kort framförhållning är inte bara bra för dig som har bråttom och behöver hjälp direkt, utan är dessutom ofta rabatterade och snälla mot plånboken.

Detta behöver du tänka på innan tandläkarbesök

Inför ett tandläkarbesök är det bra att anteckna eventuella allergier du har eller läkemedel du tar så att du kommer ihåg att berätta det för din tandläkare.

Om du har frågor om en behandling eller ett besvär du har är det viktigt att ställa alla dem i början av besöket, innan en behandling påbörjas.

Vid större ingrepp får du först en konsultation för att tandläkaren ska kunna göra en bedömning och ge dig lämpliga behandlingsalternativ. Du får också en prisuppskattning innan behandling.

Prisbilden är till hjälp när du talar med Försäkringskassan om hur mycket av summan du behöver betala själv och hur mycket du kan få ersättning för. Påbörja inte en behandlingen innan du får en fullständig prisuppskattning.

Saker att tänka på om du funderar på tandblekning

Tandblekning är en eftersökt behandling som inte bara gör tänderna vitare utan även kan ge ökat självförtroende.

Idag är det inte bara möjligt att bleka tänderna hos en tandläkare, det går även att köpa kit för att göra behandlingen själv hemma.

Viktigt att tänka på är att det finns risker med tandblekning, till exempel ilningar i tänderna. Därför är det alltid bäst att få professionell hjälp av en tandläkare. De kan ta reda på om du är lämpad för behandlingen, vilket resultat du kan förvänta dig och att behandlingen är säker.

Hos tandläkare kostar dock tandblekning betydligt mer än om du utför behandlingen själv hemma.

Tandvårdsbidrag - så fungerar det

Det allmänna tandvårdsbidraget hjälper dig bekosta regelbunden tandvård. Bidraget är olika stort beroende på din ålder. Den årliga summan brukade vara mellan 150-300 kronor men sedan april 2018 blev tandvårdsbidraget dubbelt så stort.

Så mycket får du i tandvårdsbidrag:

  • 23-29 år gammal: 600 kronor per år

  • 30-64 år gammal: 300 kronor per år

  • över 65 år gammal: 600 kronor per år

Bidraget kan du dessutom spara i upp till två år vilket gör det möjligt att bekosta till exempel ett tandläkarbesök och tandhygienist vartannat år som är en generell rekommendation.

Tandvårdsbidraget dras av direkt hos tandläkaren innan du betalar för din tandvård så det är egentligen ingenting du behöver tänka på.

Tandvård i Sverige – gratis för barn och ungdomar

I Sverige är tandvård gratis för barn och ungdomar upp till och med 22 års ålder. Detta gäller både hos Folktandvården och om du väljer att gå till en privat tandläkare.

Inom fri tandvård för barn och ungdomar ingår de flesta undersökningar och behandlingar. Ibland ingår även specialisttandvård som tandreglering men det måste en specialisttandläkare bedöma.

Den kostnadsfria tandvården har genomgått lite förändringar över åren med utökade åldersgränser. Även 2019 kommer åldersgränsen öka ännu mer och täcka även dig som är 23 år. Vissa landsting har bestämt att ge fri tandvård till och med 23 års ålder redan nu.

Tandvård och tandkirurgi

Vi på Tandläkare.se kan även guida dig inom tandvård, tandlossning och mer djupgående ingrepp som tandimplantat eller vilken typ av tandställning som passar dig bäst. Kolla in våra stora arkiv med hundratals artiklar om allt från tandproteser, odontologi till tandvård utomlands.