Tandläkare

Stäng 
CloseIcon
  • Bokning
  • Fakta
  • Om Tandläkare.se

  Vad vill du göra?

 • Tandlakartid
  Boka en tandläkartidVisa alla typer av tider
  Arrow right
 • Tandvard
  Boka akut tandvårdBoka tid i dag eller i morgon
  Arrow right
 • Support
  Ring tandlakare.se kundtjänst

  Vi hjälper dig att hitta en tid som passar

  Arrow right

Akut tandvård Borås

Det händer att tandolyckor sker på kvällar och helger, när det är som svårast att få tid hos en tandläkare. Här samlar vi lediga akuttider i Borås som du kan boka direkt online, även på helgerna.

Tandläkare.se – En söktjänst för akut tandvård i Borås

När du behöver snabb hjälp kan du säkert tänka sig att resa en liten bit? Men via vår söktjänst, Tandläkare.se, kan du snabbt hitta din närmaste akutmottagning och de bästa akuttandläkarna i Borås. På så sätt kan du boka en en tid för akut tandvård som passar dig, direkt online.

Man har fått en akuttid hos en tandläkare.

Tandläkare.se – En söktjänst för akut tandvård i Borås

När du behöver snabb hjälp kan du säkert tänka sig att resa en liten bit? Men via vår söktjänst, Tandläkare.se, kan du snabbt hitta din närmaste akutmottagning och de bästa akuttandläkarna i Borås. På så sätt kan du boka en en tid för akut tandvård som passar dig, direkt online.

När bör jag söka akut tandvård?

Det kan finnas flera skäl till att man bör söka akut tandvård. Här är några anledningar:

 • Svår tandvärk eller ömhet som inte går över med vanlig smärtlindring
 • Blödning eller svullnad i munnen eller kring tänderna
 • Skada eller fraktur på tand eller tandkrona
 • Förlorad fyllning eller förlorad tand
 • Infektion i tand eller käken
 • Allvarlig allergisk reaktion på tandbehandling eller material
 • Tand- eller käksmärtor

Det är viktigt att kontakta din tandläkare eller en jourtandläkare så snart som möjligt om du upplever något av ovanstående symtom.

Behandlingar som jourtandläkare inte erbjuder:

Jourtandläkare är specialiserade på akuta tandproblem och fokuserar på att ge snabb och effektiv vård för att lindra smärta och andra akuta problem. Men det finns vissa behandlingar som de inte erbjuder. Dessa behandlingar görs inte av jourtandläkare eller akuttandläkare:

 • Tandrensningar och tandregleringar
 • Estetisk tandvård, som tandblekning och tandförstoringar
 • Tandimplantat eller käkkirurgi
 • Ortopedisk tandvård, som tandreglering för barn och ungdomar
 • Protesbehandling, såsom broar och proteser
 • Parodontalbehandling, som behandling av tandlossning och tandköttsproblem

Om du behöver planerad eller mer komplex tandvård bör du se en vanlig tandläkare.

Akuttandvård på helgen i Borås

Drabbas du av en infektion, tandvärk eller några andra akuta besvär under helgen? Då finns det flera tandläkarmottagningar i Borås som erbjuder akut tandvård. Via Tandläkare.se kan du enkelt söka akuttider i din närhet, dygnet runt.

Akut tandläkare i Borås för barn

Även barn med mjölktänderna kvar behöver se till att hålla en god tand- och munhälsa, som att borsta tänderna med fluortandkräm för att motverka hål i tänderna, karies. Men skulle barnet kanske skada tänderna i samband med lek finns det flera akuttandläkare i Borås som tar emot barn. Även om det skulle vara en kväll eller helg.

Är du rädd för tandläkaren?

Blir du stressad och orolig inför att ens boka en tandläkartid på grund av att du lider av tandläkarrädsla? Då kanske vi kan lugna dig med att det finns många erfarna tandläkare med hög kompetens som är vana vid att patienter upplever obehag. De vill gärna hjälpa dig på alla sätt de kan.

Tandläkaren kan ibland föreslå lustgas eller sedativa läkemedel (lugnande) innan behandlingen. Det är för att du inte ska känna någon oro, stress eller ängslan inför den.

Lokalanestesi (lokalbedövning) kan även användas för att utföra en smärtfri tandvårdsbehandling. Bedövningen gör så att du inte har ont under behandlingen. Men ibland kan du behöva ta Paracetamol, smärtstillande läkemedel, som Ibuprofen eller Alvedon efter exempelvis ett ingrepp. För de mest rädda patienterna kan behandling under narkos erbjudas.

Hitta till akuttandläkare i Västerås

Många mottagningar ligger centralt med bra kommunikationsmöjligheter.
Exempelvis erbjuder Von Ahnska Tandkliniken i Borås akuttider. Deras klinik ligger på Skolgatan 5, mittemot Carolikyrkan. Dit kan du ta dig med buss: 100, 150, 200 och 5. Även MyDentist på Allégatan 46 erbjuder akut tandvård. Dit kan du, om du inte tar bilen, komma med busslinjerna: 100, 2, 450 och 5. Alla dessa linjer har rutter som passerar nära Allégatan.

Akut tandvård hos Folktandvården i Borås

I Sverige kan vi alla få privat tandvård såväl som genom den offentliga Folktandvården. Tandvård som drivs i offentlig regi av landets regioner kallas för Folktandvården. Folktandvården i Borås är en del av Västra Götalandsregionen och erbjuder både planerad tandvård och akut tandvård.

För att få hjälp från Folktandvården i Borås med akut tandvård, bör du kontakta 1177 Vårdguiden. De kan ge dig råd. Skulle det vara en akut situation skickar de dig till rätt vårdinrättning.

Vanliga frågor & svar

 • Vad kostar akut tandvård i Borås?

  PlusIcon
  Priset kan variera beroende på klinik och hur omfattande behandling du behöver. Men genom vår söktjänst får du upp priserna direkt på vad kliniken tar för akut tandvård. På så sätt kan du välja en akuttandläkare som passar din plånbok.
 • Hur bokar man akut tandvård i Borås?

  PlusIcon
  På Tandläkare.se bokar du enkelt akut tandvård i Borås genom att fylla i exempelvis "Borås" i sökfältet. Sedan fyller du i "Akuttid" under vilken behandling du vill ha samt väljer tid och datum för när du vill komma. Då kommer de alternativa kliniker som matchar din sökning fram. Det ger dig en bra överblick över tider, priser samt betyg de fått från tidigare patienter. När du gjort ditt val av klinik är det bara att klicka på boka-knappen för vald tid.
 • Hur fungerar tillgängligheten hos jourtandläkare i Borås?

  PlusIcon
  Många tandläkarmottagningar som erbjuder akut tandvård i Borås är anpassade för personer med funktionsnedsättningar. Så oavsett om du kommer med rullstol, rullator eller kanske med en barnvagn så ska det gå bra. Men du kan alltid kontakta mottagningen och höra för säkerhets skull.